Directorul Urbanismului pleacă, arhitecta şefă rămâne

Directorul Urbanismului pleacă, arhitecta şefă rămâne
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Având în vedere zvonurile care circulă în legătură cu Direcţia de Urbanism şi şeful acesteia, Ionel Ardean, am cerut, ieri, detalii, de la primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.

Aşa se face că am aflat că, într-adevăr, Ionel Ardean nu mai conduce Direcţia de Urbanism, dar şi cauzele care au condus la această situaţie.   

„Domnul Ardean nici nu a fost director plin, ci interimar. În prezent, Direcţia de Urbanism este condusă, conform legii, de doamna arhitectă şefă Florentina Iugan (FOTO)”.

„Domnul Ardean nu mai este director în urma multitudinii de reclamaţii, depuse de nişte ˝prieteni˝,  care au fost trimise la Agenţia Naţională a Funcţionarului Public, în legătură cu studiile domnului Ardean”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Potrivit acestuia, „domnul Ardeam are studii de arhitectură, dar medii, şi cu studii medii nu poţi fi director. Ardean are studii superioare de economist, studii de tehnician constructor şi de tehnician arhitect”.

Pe de altă parte, fostul şef al Direcţiei de Urbanism, Ionel Ardean, aflat în concediu medical, ne-a declarat, ieri, telefonic:

„Este adevărat, este absolut legal tot ce se spune în legătură cu studiile şi conducerea. Nu am ce să comentez la acest capitol”.

„Am fost numit director interimar, pentru la numirea mea în funcţie, în urmă cu un an şi trei luni, exista un litigiu în legătură cu postul de director al fostului şef Silviu Vlasie, implicat într-un proces aflat pe rol şi de aceea nici nu puteam fi numit director ˝plin˝”.

„Ceea ce mă deranjează însă este modalitatea în care s-a făcut tot. Eu cred că am fost ultimul care a aflat că nu mai sunt şef… Nu este normal ca timp de un an de zile, cât am fost director, să nu mă întrebe nimeni din conducere despre activitatea de la Urbanism”.

Cât priveşte viitorul, Ionel Ardean se declară dispus să lucreze în continuare în Primărie, eventual la Direcţia Tehnică, acolo unde postul de director adjunct este liber de la plecarea lui Petrică Cazacu… 

Rămâne de văzut ce decizii se vor lua în acest sens, având în vedere şi contextul în care în administraţiile locale cuvântul de ordine este reducerea de salarii şi posturi.

La fel, rămâne de văzut cum se va derula pe viitor activitatea Direcţiei de Urbanism, sub conducerea arhitectei şefe Florentina Iugan, care, la numirea în funcţie, în mai, anul trecut, se declara plină de iniţiative lăudabile.

Din păcate, pe străzile din Galaţi nu numai că nu s-a văzut materializarea acestor iniţiative, ci din contră; în oraş au început să apară din ce în ce mai multe aberaţii în construcţie, de la case istorice vopsite în roz bombon până la decoruri exterioare kicioase – asta, ca să nu mai vorbim de construcţii pe spaţii verzi.

Citit 2148 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.