Gălăţenii îngheaţă în staţii şi ”mulţumesc” Transurb

Gălăţenii îngheaţă în staţii şi ”mulţumesc” Transurb
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Suntem în 2020, dar Transurb face tot ce ştie mai bine: ne lasă să aşteptăm în staţie, la temperaturi cu minus. Iar au lipsit autobuze de pe trasee 11 şi 18, trecute în grafice. Am vorbit cu doamna de la informaţii şi se pare că pe 8 ianuarie dimineaţă au lipsit zece maşini, pentru că erau defecte. Suntem în aceeaşi situaţie cu tot cu cele 40 de maşini noi, pentru că cele vechi nu mai rezistă. Bătaie de joc!”, este mesajul revoltat pe care l-am primit ieri dimineaţă  la redacţie. Nu este singura sesizare primită anul acesta cu privire la transportul public local.

Compania publică de transport local Transurb SA a intrat în 2020 cu 60 de mijloace de transport nou-nouţe, 40 de autobuze de mare capacitate şi 20 de minibuze. Cu toate acestea, gălăţenii se plâng, în continuare, că îngheaţă în staţii, că nu sunt respectate graficele, că orarul unor trasee a fost modificate fără să se fi anunţat sau că vatmanii nu sunt informaţi cu privire la modificările de traseu aduse la cunoştinţa gălăţenilor.

De la începutul acestei săptămâni, am primit la redacţie numeroase sesizări cu privire la problemele înregistrate în transportul public local, în legătură cu care am încercat să obţinem un punct de vedere din partea Transurb.

Gălăţenii ne-au sesizat că orarul autobuzelor ar fi fost modificat fără ca acest fapt să fi fost anunţat. De pildă, pe traseul 26, care nu figura pe lista celor 12 trasee care, oficial, au suferit modificări de la 1 decembrie, în graficul de weekend au rămas mai puţine curse şi, implicit, mai puţine mijloace de transport.

Ne-am adresat companiei de transport public, solicitând să ni se precizeze care este motivul şi dacă mai există şi alte trasee care au suferit asemenea modificări şi unde autobuzele circulă mai rar în weekend sau în zilele lucrătoare. Din păcate, nu am primit încă un răspuns la solicitarea noastră transmisă pe 7 ianuarie.

Gălăţenii reclamă în continuare că nu se respectă graficele pentru traseele 11, 17, 18, 24, 28 şi 29. Conform unei sesizări, pe 6 ianuarie au fost "sărite" cel puţin cursele de la 7,24 si 9,00 de la staţia Bloc C5A.

O problemă este şi faptul că în staţii sunt afişate, în continuare, graficele valabile în toamna anului 2018, care îi pot induce în eroare pe călătorii care nu au posibilitatea să verifice graficele publicate pe site-ul Transurb. Nu că acestea ar fi respectate!

O altă sesizare a vizat traseul de tramvai 44, care a fost prelungit până la Cimitirul Israelit, dar la una dintre cursele de luni, 6 ianuarie, vatmanul nu cunoştea acest fapt, motiv pentru care i-a dat jos pe călători la staţia Comat.

Toate aceste situaţii au fost transmise în scris societăţii Transurb, pe 6 ianuarie 2020. Deocamdată nu am primit un răspuns, dar, când îl vom primi, vom publica explicaţiile şi soluţiile oferite de compania publică de transport local.

Citit 12693 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.