Terenurile, vândute cu trotuar cu tot

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adoptat anul trecut de Consiliul Local, Regulamentul privind vânzarea unor categorii de terenuri proprietatea privată a municipiului a suferit recent o serie de modificări. Noutăţile vizează doar categoriile de terenuri proprietate privată a municipiului Galaţi care se pot vinde prin atribuire directă.

Potrivit documentelor care însoţesc hotărârea, modificările au fost impuse de necesitatea de a face funcţionale incintele în care se află construcţiile proprietarilor ce solicită cumpărarea de teren.

Principala modificare vizează includerea în terenul care constituie obiectul unor contracte de vânzare - cumpărare şi a suprafeţelor necesare exploatării construcţiei. Este vorba de terenul aferent trotuarelor de protecţie a construcţiilor, căilor de acces, rampelor de acces şi alte asemenea.

Noua regulă prevede că pot fi vândute prin atribuire directă suprafeţele de teren concesionate, pe care sunt ridicate construcţii conform autorizaţiei de construire sau pentru care concesionarul face dovada proprietăţii asupra construcţiilor, conform normelor legale în vigoare.

Regulamentul stabileşte că „se va vinde şi terenul necesar exploatării construcţiei constând din terenul aferent trotuarelor de protecţie a construcţiilor, căilor de acces, rampelor de acces şi alte asemenea”.

Tot prin atribuire directă se pot vinde terenurile pe care sunt ridicate construcţii definitive, autorizate în condiţiile legii, pentru care sunt încheiate contracte de închiriere şi care provin de la: fostele societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, societăţile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Galaţi sau cooperaţiile de consum, de credit sau cele meşteşugăreşti (indiferent dacă acestea se află în stare de faliment, reorganizare judiciară, lichidare etc.).

Terenurile pe care s-au edificat construcţii definitive, autorizate ca atare, inclusiv prin procedura de intrare în legalitate, deţinute cu contract de dare în folosinţă sau cu contract de închiriere sunt de asemenea vizate de vânzarea prin atribuire directă. Excepţie fac construcţiile edificate la parterul unor blocuri de locuinţe sau limitrof acestora.

Documentaţia necesară vânzării prin atribuire directă a unui teren trebuie să cuprindă în primul rând actul de deţinere terenului, fie că e vorba de contract de concesiune, contract de dare în folosinţă sau contract de închiriere.

Citit 853 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.