Lucrările de la Elice mai durează

Lucrările de la Elice mai durează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trebuia să se încheie la sfârşitul acestei luni, adică săptămâna viitoare, dar - surpriză! - mai durează. Vorbim de lucrările de reconstrucţie a colectorului de ape uzate de la Elice, care s-a spart şi a generat două surpări masive de teren, pe 14 februarie 2010 şi pe 15 iunie 2011. Noul termen avansat de autorităţi pentru închiderea şantierului şi pentru reluarea traficului pe Faleza Superioară este jumătatea lunii septembrie.

„Mi-e teamă că va mai dura puţin, căci va trebui să spargem acele structuri vechi din beton de pe fundul gropii şi să facem o structură nouă, care să preia apele uzate şi din staţia de pompare, şi de pe Faleză. Eu zic că mijlocul lui septembrie este un termen realist”, ne-a declarat, ieri, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, Cristian Borcea.

CITEŞTE ŞI   Carosabilul s-a surpat din nou pe Faleză. Groapa de la Elice II

Surse apropiate lucrărilor au explicat că întârzierea este cauzată de faptul că proiectanţii au emis soluţia tehnică finală abia zilele trecute, la mai bine de două luni de la producerea surpării. În tot acest timp, consorţiul româno-portughez Vega ’93 - Soares da Costa - MonteAdriano a executat lucrările pregătitoare montării colectorului nou.

Ca atare, constructorul nu va plăti penalităţi pentru depăşirea termenului avansat iniţial.

CITEŞTE ŞI   Iată de ce s-a surpat Faleza la Elice!

Breteaua a fost redeschisă!

Există, totuşi, o veste bună. Acum, conducătorii auto nu mai sunt nevoiţi să ocolească zona tocmai pe ruta Navelor - Domnească - Brăilei - Prelungirea Traian, pentru că a fost redeschis traseul scurt: breteaua care separă parcul de la Elice de blocurile P.

„Sistem Yapi a încheiat lucrările subterane la staţia de pompare a apelor uzate din parcul de la Elice, aşa că la sfârşitul săptămânii trecute am putut reda traficului acea bretea”, a spus Cristian Borcea.

Amintim că, după surparea produsă la Elice pe 15 iunie 2011, a doua în decurs de 16 luni, proiectanţii consultaţi de operatorul Apă Canal au decis scoaterea din uz a colectorului de ape uzate avariat şi construirea unui colector nou.

Spre deosebire de cel vechi, care aduna apele uzate din zona centrală a oraşului şi le deversa în Dunăre, cel nou va efectua această operaţiune doar atunci când staţia de pompare care se construieşte în apropiere nu va putea trimite la staţia de epurare de la Nalba întreaga cantitate de ape uzate şi ape pluviale din sistem, aşa cum este probabil să se întâmple în timpul ploilor torenţiale.

CITEŞTE AICI   Radiografia gropii de la Elice

Citit 1352 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.