Ofertant unic pentru modernizarea aleii pietonale de la P-uri

Ofertant unic pentru modernizarea aleii pietonale de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Asocierea Tancrad - Atu Consulting – Lemacons este singura care a depus ofertă în cadrul licitaţiei organizate de Primăria Galaţi pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la obiectivul “Modernizare alee pietonală zona cuprinsă între Strada Navelor şi Parc Elice”. Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă” contractul licitat are o valoare estimată de 11.148.912,44 lei fără TVA din care pentru proiectare - 290.592,23 lei fără TVA, iar pentru execuţie - 10.858.320,21 lei fără TVA. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar finanţarea din fonduri bugetare.

Trebuie spus că firma Atu Consulting SRL a realizat documentaţia cuprinsă în hotărârea de modernizare a acestei zone, votată de Consiliul Local vara trecută. Conform viziunii aprobate de aleşi, promenada ar urma să fie împărţită în trei zone: două pietonale şi o plaza. Pe lângă fântâni arteziene, bazine decorative, reamenajarea peisagistică a zonelor verzi, pavimente de granit, amplasarea unor plăci comemorative, a unor bolovani decorativi de calcar şi a unor pereţi care să spună istoria oraşului, intervenţiile impun schimbarea cotelor pietonalei, cu scări şi rampe continue pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Sistemul de iluminat pietonal şi arhitectural va face în aşa fel încât întreaga zonă să rămână „vie şi atractivă şi în timpul nopţii”.

Conform datelor cuprinse în hotărârea Consiliului Local, suprafaţa totală care ar urma să fie amenajată măsoară 23.242 de metri pătraţi. Modernizarea va însemna: spaţii verzi - 6.079 de metri pătraţi, pavimente granit pentru promenadă - 7.186 de metri pătraţi, ziduri de sprijin - 152 de metri pătraţi, bazin (sursa de apă) - 36 de metri pătraţi, bazine de apă în zona de promenadă - 132 de metri pătraţi.

Citit 6925 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2020 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.