Producătorii şi oficialităţile Tecuciului, faţă în faţă

Producătorii şi oficialităţile Tecuciului, faţă în faţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de producători agricoli şi din industria agro-alimentară tecuceni s-au întâlnit joi cu autorităţile pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă.

La discuţia organizată de către primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, au stat să asculte păsurile producătorilor şi să caute soluţii pentru rezolvarea lor deputatul PD-L Mircea Toader, prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun şi toţi directorii instituţiilor din zona de agricultură: Direcţia Agricolă, APIA, ANIF etc.

Ideea de a convoca această întâlnire i-a aparţinut primarului Finkelstain care intenţionează ca o asemenea rundă de discuţii să aibă loc trimestrial.

Irigaţiile, fiori reci

Vă reamintim că, la finele anului trecut, preşedintele Traian Băsescu, aflat în turneu electoral, a participat la seminarul „Dezvoltarea durabilă a zonei Tecuci prin industria agroalimentară”, manifestare pusă la cale tot de municipalitatea tecuceană.

„La Tecuci, noi trăim din producţia agricolă şi industrializarea acestei producţii. Şi dacă tot am dat un semnal când a fost prezent preşedintele Traian Băsescu, nu am vrea să rămână doar o întâlnire la care am punctat o vizită la nivel înalt în Tecuci”.

„Aş vrea să fac aceste întâlniri trimestriale informale. Vrem să ştim cum putem să-i ajutăm în producţie, industrializare şi desfacere?”, ne-a declarat primarul Finkelstain.

Pentru ca producătorii să nu se plictisească ascultând discursuri lungi şi inutile, Finkelstain i-a invitat să-şi spună direct ofurile. Aşa cum era de aşteptat, majoritatea nemulţumirilor şi a îngrijorărilor au vizat irigaţiile.

Mai ales că anul trecut au fost sincope majore în furnizarea apei pe sistemul de irigaţii. Producătorii au rămas fără apă exact atunci aveau nevoie să irige, deoarece debitul Siretului era prea mic şi se colmatase zona în care se află priza de apă. Tensiunile majore au ajuns până la ministrul Adriean Videanu.

În acelaşi timp, producătorii şi-au arătat îngrijorarea faţă de tarifele pe care vor trebui să le plătească pentru irigaţii şi au cerut detalii despre preţurile practicate de Hidroelectrica şi Termoelectrica.

În numele Asociaţiei Utilizatorilor de Apă, Petru Papuc a tras un semnal de alarmă asupra penalităţilor mult prea mari pe care le au de plătit producătorii pentru că banii de subvenţie la energie au întârziat.

Răspunsul directoarei Direcţiei Agricole, Violeta Nanu, a fost că producătorii ar fi trebuit să plătească energia consumată şi apoi să aştepte subvenţiile.

Mircea Toader, în calitate de deputat ales pe Colegiul Tecuci, le-a promis producătorilor tot sprijinul pe care îl poate oferi.

Citit 505 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.