„Mircea Geoană are şanse”

„Mircea Geoană are şanse”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Marea majoritate înclină spre un vot pe echipă” * Modalitatea de vot propusă de Geoană * Congresul de pe… hol * „Până în ultimul moment, sunt mai mulţi candidaţi cu şanse” *

Am încercat să aflăm chiar din sânul partidului care este atmosfera înainte de Congresul PSD. Amănunte interesante ne-a oferit joi deputatul PSD gălăţean Florin Pâslaru:

„Ca în orice partid democratic, este normal să existe şi divergenţe de opinii… Întotdeauna când am avut un congres la PSD, până în ultima zi puteau fi surprize. Nu este exclus deci nici de-acum încolo să fie surprize. Eu cred însă că, la ora actuală, cele mai mari şanse le are Mircea Geoană”.

„Eu am venit aseară de la Bucureşti: din discuţiile care au fost şi în Biroul Executiv şi între parlamentarii partidului nostru, marea majoritate înclină spre un vot pe echipă [aşa cum preferă Geoană]. Şi de aceea cred eu că Mircea Geoană are şanse”.

„Mai mult decât atât, el are un proiect pe care eu l-am citit, pe care vrea să-l prezinte în cadrul Congresului. Proiect care, cel puţin dacă stai să-l citeşti, demonstrează că sunt speranţe că Partidul Social Democrat va fi bine. Adică partidul va face o opoziţie reală şi va sancţiona, atunci când este cazul…”

„Eu sunt adeptul sancţionării Guvernului numai când este cazul, nu doar pentru că suntem în opoziţie. Din fericire pentru noi, ei greşesc destul de mult şi ne dau destulă apă la moară”.

Lobby-ul mic răstoarnă candidatura mare?

„Congresul se va desfăşura mai mult pe hol decât în sală – vor fi tot felul de întâlniri pe la colţul sălilor, se va face lobby pentru unul sau altul dintre candidaţi… Până acum experienţa ne-a dovedit că acel lobby de multe ori poate fi hotărâtor”.

„La ultimul congres al partidului, ştim destul de bine că s-a pornit de la ideea unui preşedinte în persoana domnului Iliescu şi, datorită lobby-ului puternic care s-a făcut pe holul Sălii Palatului, unde a avut loc Congresul, a ieşit preşedinte dl Geoană”.

„De aceea cred că, până în ultimul moment, sunt mai mulţi candidaţi cu şanse. Eu îi dau şansa cea mai mare, la ora actuală, lui  Mircea Geoană.”

Sud-Estul îl vrea pe Nica

„Sincer, Galaţiul doreşte foarte mult să aibă cel puţin un om în conducerea partidului şi nu este niciun secret: cel care candidează din partea noastră pe un post de vicepreşedinte este Dan Nica. Dacă este pe listă, face parte din lista dlui Geoană, dacă este individual, va candida individual”.

„Şi cred că va avea sorţi de izbândă, pentru că Dan Nica este politicianul care şi pentru Constanţa, şi pentru Brăila şi pentru Tulcea şi  mai ales pentru Galaţi a făcut câte ceva. Din discuţiile care au avut loc şi aseară şi ieri, şi alaltăieri, a rezultat: cei din zona aceasta îl susţin”.

„Joi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar vineri cel târziu secretarul general al partidului, cel care se ocupă de organizarea alegerilor, trebuie să ne dea punctul de vedere final: dacă se va vota pe echipă sau individual”.

„Am observat pasul înapoi pe care l-a făcut dl Dragnea şi cred că acest pas l-a făcut şi la presiunea multora dintre cei care nu au fost de acord cu votul pe echipă.”

Vigilenţă până la un metru

O bârfă locală pretinde că preşedintele Nica îi va controla de voturi pe cei din delegaţia gălăţeană…

„Dar n-are cum să le vadă! Am văzut sistemul de organizare: fiecare delegaţie, când îi vine rândul, primeşte de la un membru al Secretariatului General un buletin de vot şi o ştampilă şi intră în cabina de vot. N-ai cum. Buletinele de vot se dau cu un metru-doi înainte de cabină”. 

Dar dacă, precum la altfel de alegeri, li s-ar cere să-şi fotografieze votul în cabină, cu buletinul? „Teoretic e posibil orice, dar noi nu facem lucruri din astea, n-am făcut niciodată! Delegaţia e formată din oameni de valoare. Dacă s-ar face aşa ceva, s-ar auzi şi ar fi o dezonoare. Nu, nu, nu, nu, n-are cum să se întâmple lucrul ăsta!”   

Comentariu foto: A fi sau a nu fi…Geoană - foto arhivă

Citit 1630 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.