Ciucă „presează” ştergerea penalităţilor

Ciucă „presează” ştergerea penalităţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Semnăturile ar ajuta să treacă legea iniţiată de conservator *

Deputatul PC Bogdan Ciucă a declarat că va cere săptămâna viitoare Biroului Executiv al partidului său  să declanşeze o campanie de semnături în favoarea ştergerii penalităţilor datornicilor la întreţinere precum şi a asociaţiilor de proprietari către furnizorii de apă şi agent termic.

Deputatul doreşte să introducă acest lucru şi într-o rezoluţie la apropiatul congres al PC. Ciucă a depus a doua oară un proiect de lege pe această temă, însă cum primul nu a apucat să fie discutat în legislatura trecută şi a fost astfel pierdut, l-a completat şi l-a depus din nou.

Strângerea de semnături ar crea astfel o presiune asupra legislativului, îşi explică deputatul conservator noua iniţiativă.

Ciucă este convins că, mai ales pe fondul crizei economice, a şomajului şi sărăcirii populaţiei, aceste penalităţi nu vor fi plătite oricum niciodată, deci, ştergându-le, statul pierde ce n-ar primi...

Însă, odată cu ştergerea penalităţilor la „datoria de bază” (numai dacă aceasta va fi plătită până într-un an de la tipărirea viitoarei legi), datornicii vor fi încurajaţi să-şi plătească datoria de bază, aducând astfel lichidităţi foarte mari, ca niciodată până acum, furnizorului de agent termic.

Penalităţile sunt de altfel aplicate diferit de la oraş la oraş, iar asociaţiile de proprietari nu ştiu cum le calculează exact furnizorul, a mai spus deputatul. Volumul datoriilor la întreţinere este unul istoric, în 2010 urmând să fie la nivel record.

Citit 1874 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.