11 proiecte în competiţia pentru parcuri recreaţionale de cartier

11 proiecte în competiţia pentru parcuri recreaţionale de cartier
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Nu mai puţin de 11 proiecte au fost depuse în cadrul concursului de soluţii peisagistice lansat de Primăria Galaţi pentru modele de parcuri recreaţionale pe terenurile eliberate de garaje.

„În vederea revitalizării unor zone aflate într-o stare de abandon, degradate, neamenajate corespunzător, rezultate ca urmare a demolării unor garaje, chioşcuri, se vor propune soluţii uşor adaptabile diferitelor forme de teren, urmărind integrarea funcţională şi estetică a parcului în zonă”, aceasta este tema concursului de soluţii lansat de Primăria Galaţi la finele anului trecut. După succesul celor două concursuri de soluţii urbanistice pentru ”Faleza Dunării” şi ”Valea Țiglinei”, Primăria pune acum în joc un premiu I în valoare de 10.000 de lei şi două menţiuni a câte 5.000 de lei sunt puse în joc în cadrul competiţiei în care, potrivit datelor furnizate de administraţia locală, s-au înscris 11 proiecte.

Nu vă putem spune cine sunt concurenţii pentru că documentele sunt depuse în plic secretizat, pe care va fi menţionat un cont alfanumeric de identitate, ales de către concurent. Abia după ce se va stabili clasamentul va fi dezvăluită identitatea participanţilor şi a premianţilor.

Deocamdată, juriul verifică respectarea temei de concurs, în cadrul etapei de evaluare tehnică.

Ce se doreşte

Concurenţii - studenţi de la specializările arhitectură/urbanism începând cu anul III de studii, arhitecţi şi urbanişti cu diplomă - vor trebui să prezinte patru modele diferite de parcuri. În suprafaţă de aproximativ 500 de mp, amenajările să urmărească punerea în evidenţă a patrimoniului natural şi cultural al zone. Elementele obligatorii ale parcurilor sunt: zonă de fitness în aer liber cu maximum două-trei echipamente, grădini recreative (zone verzi largi!), zone de relaxare cu bănci confortabile, alei pietonale, mese cu tablă de şah, coşuri de gunoi personalizate, elemente de iluminat, cişmea, fiind excluse elemente tip „fântână”.

Juriul, prezidat de Arhitectul Şef al municipiului Galaţi - dr. arh. Dragoş Horia Buhociu, este format din: Vergiliu Vals – director Direcţia Servicii Comunitare de Utilitate Publică, lector univ. dr. Liviu-Adrian Sandu – Universitatea „Dunărea de Jos”, conf. dr. arh. Cristina Enache – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Marius Geru – Fundaţia Comunitară Galaţi. Liliana Stoica şi Liliana Tanasov, ambele din cadrul Primăriei, sunt secretari ai juriului.

Vor fi notate cu câte maxim 25 de puncte: originalitatea, armonizarea cu specificul zonei, soluşiile urbanistice şi încadrarea în temă, iar punctajul final va fi dat de media aritmetică a punctajelor. Ridicarea anonimatului se va face numai după semnarea raportului juriului.

În luna martie va fi organizat și un vernisaj de prezentare a soluțiilor.

Citit 3151 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.