Contract de 52.350 de lei fără TVA. Pentru cine au fost extinse refugiile din staţiile Transurb Galați
Foto: Bogdan Codrescu

Contract de 52.350 de lei fără TVA. Pentru cine au fost extinse refugiile din staţiile Transurb Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Criticate de unii gălăţeni pe motiv că sunt înguste şi ineficiente atunci când vremea îşi face de cap, adăposturile pentru călători din 30 de staţii de transport public local au fost extinse. Spaţiile amenajate în completarea refugiilor existente sunt destinate adăpostirii persoanelor cu dizabilităţi.

„Primăria Galaţi, obligată să extindă refugiile din staţii”, era titlul unui articol publicat în septembrie 2019 în ziarul „Viaţa liberă”. Arătam atunci că administraţia locală aşteaptă ofertele pentru contractul de „Achiziţie şi montaj 30 de bucăţi extinderi adăposturi bus pentru persoane cu handicap”. Valoarea estimată a contractului era de 45.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire, ”preţul cel mai scăzut”. În lipsa ofertanţilor, achiziţia a fost anulată şi reluată cu o valoare puţin mai mare. Dovadă că valoarea contractului atribuit firmei Metalgan Company SRL Slatina se ridică la 52.350 de lei fără TVA, conform datelor de pe portalul Primăriei.

Caietul de sarcini al achiziţiei publice preciza că „s-a identificat necesitarea achiziţionării şi montării a 30 de bucăţi extinderi adăposturi bus pentru persoane cu handicap”, „conform prevederilor legale la accesarea fondurilor europene pentru achiziţia celor 17 troleibuze”. În document se arăta că municipalitatea şi-a asumat obligaţii privind dotarea staţiilor mijloacelor de transport în comun cu adăposturi pentru persoanele cu handicap, iar pentru asta va proceda la „extinderea adăposturilor existente doar cu perete spate şi acoperiş". Conform specificaţiilor tehnice, adăpostul urma să aibă structură metalică modulară realizată din ţeavă rectangulară şi va avea următoarele dimensiuni: lungime - 1,30 m, lăţime - 1,30 m, înălţime  - 2,40 m, suprafaţa utilă - 1,69 mp.

Rezultatul îl puteţi vedea acum. Ar mai fi de spus că SC Metalgan Company SRL este şi furnizorul refugiilor din staţiile de transport în comun, valoarea totală finală a acordului cadrul încheiat cu muncipalitatea fiind de 1.013.800 de lei fără TVA.

Citit 5628 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Februarie 2020 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.