Bani pentru rebranşarea la apă a datornicilor

Bani pentru rebranşarea la apă a datornicilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Alocarea din fondul de rezervă a resurselor necesare pentru branşarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus dispuse de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Primarul a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a dispus o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Prima pe listă este alocarea din fondul de rezervă a resurselor necesare pentru branşarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor. În acest moment, gălăţenii respectivi aşteaptă cisternele de la Apă Canal.

Potrivit informaţiilor postate de operator pe site-ul propriu, "din totalul de 727 asociaţii de proprietari existente în municipiul Galaţi, sunt sistate blocuri din 42 de asociaţii, ceea ce reprezintă circa 5,7 la sută din total. Ca valoare, debitul restant al asociaţiilor sistate este de 10.041.478 de lei, respectiv 78 la sută din totalul soldului asociaţiilor de proprietari existent la 31.01.2020. Cele 42 de asociaţii sistate însumează circa 7.200 de apartamente, din care fără alimentare cu apă sunt numai aproximativ 250 de apartamente", afirmă Apă Canal.

Acces limitat

De asemenea, a fost prelungită cu încă 30 de zile perioada acordării de facilităţi la plata impozitelor şi a fost limitat accesul în incinta centrelor de plată a taxelor şi impozitelor locale la zece persoane. Totodată, s-a decis limitarea accesului în incinta centrului de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa a Persoanei şi Stare Civilă.

Activităţi suspendate

Pe lângă suspendarea activităţii la cele trei teatre, suspendarea cursurilor la şcoli, grădiniţe, creşe şi afterschool până pe 22 martie, a fost suspendat accesul public la Baia Comunală. Trebuie precizat că măsura nu se aplică în privinţa accesului la serviciile medicale şi cele de igienă personală din incinta Băii Comunale.

Accesul vizitatorilor şi al aparţinătorilor în spitale, cămine de bătrâni şi centre sociale a fost interzis.

Igienizare

Igienizarea mijloacelor de transport în comun la fiecare capăt de linie se află pe lista măsurilor anunţate de primar. De asemenea, vor fi luate măsuri suplimentare de dezinfecţie, ventilaţie şi curăţenie în spaţiile închise din pieţe. Toate unităţile aflate în subordinea Primăriei au fost dotate cu dezinfectanţi, a dat asigurări primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 2831 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.