Bani pentru rebranşarea la apă a datornicilor

Bani pentru rebranşarea la apă a datornicilor

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
3 comentarii

Alocarea din fondul de rezervă a resurselor necesare pentru branşarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus dispuse de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Primarul a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a dispus o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Prima pe listă este alocarea din fondul de rezervă a resurselor necesare pentru branşarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor. În acest moment, gălăţenii respectivi aşteaptă cisternele de la Apă Canal.
Potrivit informaţiilor postate de operator pe site-ul propriu, "din totalul de 727 asociaţii de proprietari existente în municipiul Galaţi, sunt sistate blocuri din 42 de asociaţii, ceea ce reprezintă circa 5,7 la sută din total. Ca valoare, debitul restant al asociaţiilor sistate este de 10.041.478 de lei, respectiv 78 la sută din totalul soldului asociaţiilor de proprietari existent la 31.01.2020. Cele 42 de asociaţii sistate însumează circa 7.200 de apartamente, din care fără alimentare cu apă sunt numai aproximativ 250 de apartamente", afirmă Apă Canal.

Acces limitat

De asemenea, a fost prelungită cu încă 30 de zile perioada acordării de facilităţi la plata impozitelor şi a fost limitat accesul în incinta centrelor de plată a taxelor şi impozitelor locale la zece persoane. Totodată, s-a decis limitarea accesului în incinta centrului de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa a Persoanei şi Stare Civilă.

Activităţi suspendate

Pe lângă suspendarea activităţii la cele trei teatre, suspendarea cursurilor la şcoli, grădiniţe, creşe şi afterschool până pe 22 martie, a fost suspendat accesul public la Baia Comunală. Trebuie precizat că măsura nu se aplică în privinţa accesului la serviciile medicale şi cele de igienă personală din incinta Băii Comunale.
Accesul vizitatorilor şi al aparţinătorilor în spitale, cămine de bătrâni şi centre sociale a fost interzis.

Igienizare

Igienizarea mijloacelor de transport în comun la fiecare capăt de linie se află pe lista măsurilor anunţate de primar. De asemenea, vor fi luate măsuri suplimentare de dezinfecţie, ventilaţie şi curăţenie în spaţiile închise din pieţe. Toate unităţile aflate în subordinea Primăriei au fost dotate cu dezinfectanţi, a dat asigurări primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 1937 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 19:05

3 comentarii

 • postat de Ochiul public și limpede Miercuri, 11 Martie 2020 08:51 95.76.32.*** Link la comentariu
  2
  20

  Acest personaj toxic nu trebuie lăsat liber și călare pe valul oportunist al apei potabile! Dacă era un bun primar și om conștient, nu trebuia să se agite jurnalistul ăla ca să-i aducă aminte ce datorii de igienă are pentru ăsta.
  Așadar, nu-l lăsați singur cu cepul dat larg la banii noștri că ăsta ni-i face praf aiurea. Trebuie ședință extraordinară de Consiliu Local, cum organiza el cu pesedeii lui și de pe azi pe mâine când avea de vândut niște terenuri, de scurs bani la TRansurb și Calorgal sau alte prostii, iar opoziția să stea călare pe toate deconturile, să nu se fure acum cu două mâini pentru o cauză nobilă.

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 11 Martie 2020 06:24 109.166.131.*** Link la comentariu
  0
  16

  O măsură absolut normală. Au fost debranșați oameni care NU au avut nicio datorie la întreținere (de pildă eu). Oamenii aceștia au avut doar vina că locuiesc în blocurile cu datorii. Este ca și cum ai aresta oameni nevinovați doar pentru că locuiesc în același bloc cu un infractor. Este normal într-o țară europeană? Nu trebuiau branșați înainte de debranșarea blocului acești oameni bun platnici iar in cazurile extraordinare (cum ar fi această epidemie) branșarea tuturor? Am fost debransat de 8 ani de zile fără să am nicio datorie la întreținere. Această nedreptate care mi s-au făcut nu o voi uita niciodată și o voi lua cu mine in mormânt.

  Raportează
 • postat de Un Gălățean Miercuri, 11 Martie 2020 05:09 5.13.210.*** Link la comentariu
  0
  16

  Igienizarea mijloacelor de transport la capăt de traseu cu o matura și un mop ?!! In atâția ani sau jegarit , împuțit toate autobuzele și nu am văzut unul mai curat in tapițeria scaunelor dar și pe jos iar acuma măsură excepțională, nemaipomenită. Trist domle , trist.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro