CORONAVIRUS | Program restrâns şi vizite interzise, la Protecţia Copilului

CORONAVIRUS | Program restrâns şi vizite interzise, la Protecţia Copilului

Măsuri pentru protejarea celor din subordine. Vizitele la cei instituţionalizaţi au fost suspendate până la finalul lunii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Programul cu publicul de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi se limitează, în perioada 12-31 martie, la intervalul orar 10,00-12,00, în fiecare zi, de luni până vineri. Totodată, în perioada 12-31 martie, activitatea de evaluare a persoanelor (copii şi adulţi) în vederea încadrării în grad de handicap se va desfăşura doar pentru cazurile urgente (dosarele aflate la limita celor 60 de zile impuse de legislaţie pentru încadrarea în grad de handicap, dosarele de reîncadrare în cazul certificatelor care expiră până pe 31 martie, dosarele unde au fost transmise deja programări pentru evaluare).

De asemenea, activitatea cu publicul pentru eliberarea biletelor gratuite de călătorie interurbană, a legitimaţiilor de călătorie urbană, a cardurilor europene pentru dizabilitate, a voucherelor pentru dispozitivele asistive, a rovinietelor, a acordurilor pentru indemnizaţie sau asistent personal se limitează la intervalul orar 10,00-12,00, în fiecare zi, de luni până vineri.

Pentru protejarea tuturor angajaţilor si beneficiarilor DGASPC Galaţi, în afara intervalului orar menţionat, accesul în instituţie va fi permis doar persoanelor programate în vederea furnizării unor servicii sociale.

Trebuie precizat şi faptul că, până pe 31 martie, sunt sistate vizitele aparţinătorilor beneficiarilor instituţionalizaţi, voluntarilor şi terţilor în cadrul centrelor rezidenţiale ale DGASPC Galaţi, iar în perioada 12-31 martie se suspendă activitatea centrelor de zi şi a celor de recuperare din cadrul instituţiei.

În conformitate cu dispoziţiile Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor pot transmite actele scanate pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad de handicap pe adresa dedicată de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru persoanele adulte, adresa dedicată de e-mail este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Acolo unde persoanele nu au acces la internet, pot solicita transmiterea electronică a acestor documente la serviciile publice locale de asistenţă socială din cadrul primăriilor de domiciliu. Documentele pot fi transmise şi prin poştă, la adresa mun. Galaţi, str. Brăilei, nr. 138B, jud. Galaţi,cod 800366.

Beneficiarii serviciilor sociale oferite de DGASPC Galaţi sunt rugaţi ca, în această perioadă, să folosească mijloacele de comunicare la distanţă: e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefoane 0236.311.086, 0372.848.112, fax 0236.479.476.

Citit 1065 ori Ultima modificare Vineri, 13 Martie 2020 18:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro