Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
5 comentarii

Acesta este mesajul autorităţilor din Galaţi, care se ocupă zilele acestea de punerea în aplicare a tuturor măsurilor pentru combaterea răspândiri coronavirusului Covid-19. Mesajul este cu atât mai important cu cât preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va institui starea de urgenţă, de la începutul acestei săptămâni.

"Nu se pune problema limitării accesului în oraş sau în afara oraşului. Vom vedea exact cum se va da ordinul privind starea de urgenţă şi atunci vom putea vorbi şi despre regulile impuse. Şi, chiar dacă se va impune o limitare a circulaţiei, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult, se vor da permise de circulaţie pentru autoturismele şi autovehiculele autorizate", ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi, care îi sfătuieşte pe gălăţeni să nu mai dea crezare tuturor zvonurilor lansate în spaţiul public şi le recomandă să se informeze doar din surse oficiale.

Autorităţile fac, zi de zi, apel la calm şi îi roagă pe gălăţeni să nu intre în panică şi să nu ia cu asalt magazinele. Şi asta pentru că marile lanţuri de magazine au dat asigurări că vor alimenta în permanenţă rafturile cu marfă. "Ne-am întâlnit cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine şi supermarketuri, pentru a discuta despre adaptarea programului şi pentru asigurarea fluxului de alimente, ca să nu existe blocaje. Am primit asigurări de la dumnealor că nu vor exista probleme în aprovizionarea magazinelor", a adăugat prefectul.

Tot pentru asigurarea aprovizionării magazinelor, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) a aprobat o derogare de la măsura izolării/carantinării pentru şoferii autovehiculelor mai mari de 3,5 tone. "Şoferii mijloacelor de transport rutier cu masa de peste 3,5 tone şi şoferii care fac aprovizionarea fermelor sau obiectivelor din industria alimentară sunt exceptaţi de la impunerea regulilor de autoizolare/carantină în funcţie de zonele din care sosesc (galbenă/roşie), la momentul intrării în ţară. (…) Şoferului i se va recomanda să evite, pe cât posibil, contactul cu familia sau alte persoane", se arată într-un ordin al CNSSU.

În acelaşi timp, autorităţile îi sfătuiesc pe gălăţeni să stea cât mai mult timp în case şi să evite drumurile care nu sunt urgente. De asemenea, trebuie precizat că au fost interzise târgurile comunale şi adunările cu mai mult de 50 de persoane.

Statistică români diagnosticaţi cu coronavirus. Care este situația la Galați [detalii]

 

Citit 15864 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 13:12

5 comentarii

 • postat de ady Luni, 16 Martie 2020 08:55 5.2.205.*** Link la comentariu
  13
  10

  Foarte rau ca nu se inchid toate magazinele, barurile si tot ceea ce nu este strict necesar.
  Ar fi bine si orasul sa se inchida - total. Doar asa putem sa ne sigiulam si sa scapam.
  E greu, groaznic, dar adevarat.

  Raportează
 • postat de Eugen by biohazard Luni, 16 Martie 2020 04:01 84.117.41.*** Link la comentariu
  20
  8

  Daca se inchid supermarketurile toata lumea va muri de foame si va fi razboi civil si lupte de strada si crime pentru mancare. Magazinele vor fi sparte si jefuite si armata va trage foc automat.
  Virusul va lua peste 2000 de vieti in oras daca nu se iau masuri extreme.
  Sa se evite aglomeratia si toti sa poarte masti, manusi si sa se spele.
  Toate fabricile si uzinele se vor inchide daca apare virusul si lmea va intra in somaj si va muri de foame. Vor urma lupre de strada pentru supravietuire.
  Fac un apel la cetateni sa nu cumpere alimente ca disperatii si sa lase si pentru ceilalti marfa pe raft.
  Cumparati ca si pana acum doar cat aveti nevoie.
  Armata, Jandarmeria si Politia sa iasa in strada de urgenta pentru a preveni raspandirea virusului si a preveni jefuirea magazinelorde alimente, hartie, masti, manusi, spirt, clor si dezinfectanti! Lumea sa se baricadeze in case la izolare!
  Toate granitile , aeroporturile, mijloacele de transport in comun trebuie inchise si oprite urgent!
  Puncte de prim ajutor si testere sa fie cumparate si folosite de urgenta!
  La tv si radio populatia sa fie avertizata si informata asupra celui mai mare pericol din ultimii 300 ani.
  Moartea care va veni cu acest virus va curma sute de mii de vieti si orasul va fi pustiit si cimitirele pline de cadavre!
  Respectati toate instructiunile autoritatilor sanitare si celor in masura sa va asigure protectia!
  Cei care trimit mancare prin curier sa fie foarte atenti la cei cu izolati sa nu fie infectati cu virusul mortal!
  Declar stare de criza si de urgenta pe tot teritoriul tarii si in toata Europa!
  Cei care pot fugi din calea mortii sa o faca cat mai urgent! Parasiti tara si mergeti pe insule unde sunt temperaturi mari si virusul nu rezista!
  Nu mai plecati in America! Virusul a patruns si acolo! Sute de milioane de oameni vor fi infectati pe toata planeta si rasa umana se va prabusi la pamant! Economia se va prabusi si va intra in colaps si mii se someri vor lua cu asalt locurile unde sunt alimente jefuind si distugant tot in cale din cauza disperarii!
  Multi se vor sinucide!
  Cer autoritatilor sa ia cele mai dure masuri pentru ca acest coronavirus sa fie eradicat definitiv!
  Toate laboratoarele mondiale care produc sau stocheaza ilegal virusi mortali sa fie inchise, distruse si arse!
  Banca de seminte din Norvegia e pregatita ca sa dea viata iar planetei dupa aceasta decimare!

  Raportează
 • postat de Gurzache Fazanin Duminică, 15 Martie 2020 23:16 213.233.85.*** Link la comentariu
  4
  21

  Nu încă.
  Aveți răbdare, nu vă panicați, veți avea gripă, nu e ceva extraordinar.
  Să ne dea la toți măști, costă undeva la 2000 de dolari/200000 de bucăți, dacă nu le scumpesc de 100 de ori speculanții.

  Raportează
 • postat de JustM Duminică, 15 Martie 2020 22:44 86.124.201.*** Link la comentariu
  7
  26

  daca tot au fost indrumati sa se spele f des pe maini,sa incerce si la subrat ,chiar si pe dinti !

  Raportează
 • postat de Stefan Duminică, 15 Martie 2020 17:45 79.116.111.*** Link la comentariu
  8
  36

  Si totusi hipermarket-urile sunt pline si carucioarele la fel..

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro