Peste două milioane de lei, pentru biserici. Decizii la mâna aleşilor locali

Peste două milioane de lei, pentru biserici. Decizii la mâna aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

UPDATE | Amânare. Alocările financiare pentru biserici şi sport, retrase de pe ordinea de zi [detalii]

Nu mai puţin de 2.015.000 de lei reprezintă suma totală care ar putea fi alocată, prin voturile consilierilor locali, parohiilor din municipiul Galaţi, pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericilor sau a aşezămintelor sociale, ori pentru reparaţiile de care au nevoie lăcaşurile de cult.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local, care numără peste 90 de puncte, se află şi 19 proiecte de hotărâre privind finanţarea bisericilor.

Conform documentelor ajunse la comisii, cea mai mare sumă, 250.000 de lei, ar urma să fie alocată în scopul continuării lucrărilor de construire a Bisericii "Sfânta Cuvioasă Parascheva".

Câte 200.000 de lei sunt repartizate pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericilor "Întâmpinarea Domnului" şi, respectiv, "Sfinții Gherman și Casian", 150.000 lei în scopul construirii Bisericii Militare "Sfântul Dimitrie cel Nou", iar 140.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Bisericii "Sfânta Ana".

Parohia "Sfântul Nectarie" - Barboşi ar urma să beneficieze de 125.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Centrului Multifuncțíonal Social "Sfântul Nectarie", şi de 95.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii.

Câte 100.000 de lei au ca destinaţie continuarea lucrărilor de construire a bisericilor "Sfântul Mc. Haralambie", "Sfântul Antonie cel Mare" şi "Sfinții Martiri Brâncoveni".

Pentru continuarea construirii centrului de zi pentru copii și a capelei, sunt alocate 90.000 de lei Parohiei "Sfinții Împărați".

Vin la rând, tot în vederea continuării lucrărilor de construire a bisericilor: 80.000 de lei pentru Parohia "Pogorârea Duhului Sfânt", 74.000 de lei pentru Parohia "Sfântul Atanasie Patelarie", şi 65.000 de lei pentru Parohia "Sfântul Ioan Botezatorul".

În vederea continuării lucrărilor de reparare a lăcașului de cult, Mănăstirea "Sfânta Treime" ar urma să primească 60.000 de lei.

Sume de câte 50.000 de lei sunt destinate continuării lucrărilor de construire a cantinei sociale și a centrului de zi pentru copiii proveniți din familii defavorizate de pe lângă Parohia "Sfântul Vasile" şi, respectiv, continuării lucrărilor de construire a Bisericii "Sfinții Mina, Victor și Vichentie".

Pentru reparaţiile de care au nevoie, Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" ar urma să primească 49.000 de lei, iar Biserica "Romano-Catolică" - 37.000 de lei.

Conform documentelor, plățile se vor efectua în tranșe, în baza unei solicitări din partea fiecărei parohii sau biserici.

 

Citit 7000 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2020 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.