Amânare | Alocările financiare pentru biserici şi sport, retrase de pe ordinea de zi

Amânare | Alocările financiare pentru biserici şi sport, retrase de pe ordinea de zi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Cele 19 proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume de bani de la bugetul local pentru biserici au dispărut din platforma consilierilor locali şi, implicit de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi, 26 martie, cu câteva ore înainte de a începe. De asemenea, nu s-au mai regăsit pe ordinea de zi nici cele 12 proiecte de hotărâre privind finanţarea unor cluburi sportive.

Motivele retragerii le-am aflat de la primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu: "Banii de sport şi cei pentru biserici rămân prevăzuţi în bugetul local cu această destinaţie, doar că nu era oportun momentul unei astfel de alocări. Este doar o amânare. Alocarea banilor va fi analizată într-o şedinţă ulterioară, după ce trecem de această perioadă mai puţin plăcută", ne-a declarat edilul-şef.

Primarul a ţinut să ne asigure că există suficienţi bani în bugetul local, că în mare parte au fost acoperite nevoile şi solicitările primite în timp real de la unităţile spitaliceşti din subordinea municipalităţii şi că nu există probleme în a mai aloca şi alte sume de bani, dacă acestea vor fi necesare.

 

Citit 4359 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 00:35

5 comentarii

 • postat de la munca nu la cerut
  Luni, 30 Martie 2020 00:42
  84.117.41.***
  Nea Ardelean!! nu Casian a donat lenjerii, detergenti si alte alea ca doar nu produce biserica astea si nu erau ale lor. Ei le strang de la altii care doneaza cu adevarat si apoi Casian le da mai departe si spune ca biserica a facut si a dres. Nu! Donatorii adevarati sunt noi oamenii care muncim si producem. Ei sunt doar niste vamesi sau intermediari adica paraziti! Sa munceasca sa vada ce e munca nu se se faca popi sa scape de munca si sa traiasca pe spinarea altora!
  Catedrala mantuirii a inghitit peste 100 milioane de euro. cu banii astia faceai un spital, scoli, bagai banii in programe de educatie si aveai si masti , costume si ventilatoare acum. Vor biserica sa si-o faca din banii lor!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Ardelean
  Vineri, 27 Martie 2020 14:15
  86.127.101.***
  Inainte de a arunca cu noroi documentati-va ce a facut BOR, cat a ajutat si cum. Eu am vazut cu ochii mei cum Casian a donat lenjerii, detergenti, si multe alte produse de igiena personala pentru toti cei din carantina la hotelul sportiv din spatele primariei. Mai stiu ca le asigura si masa de dimineata de la o manastire din apropiere. In ce priveste banii amanati, la unii poate erau urgenti, la altii poate nu...cert este ca niciun popa nu s-a suparat ca banii se duc pentru a iesi din criza asta, daca s-or duce acolo si... nu prin alte parti...pentru ca orice politician stie ca acum se fura cel mai mult si cel mai bine...pe motiv ca e criza (Basescu and co)
  12
  1
  Raportează
 • postat de lobo
  Vineri, 27 Martie 2020 11:00
  78.96.59.***
  Pentru biserici trebuie anulat nu amanat. Biserica are o groaza de afaceri neimpozitate si preotii primesc leafa de la stat. Ei se plimba cu mertane si baga o lingurita in gura la sute de persoane. Asta era sursa sigura de infectii si cand nu exista coronavirusul. Deci mai usor cu biserica. Mai mult , trebuie bagate niste impozite suplimentare pentru ca ei nu fac decat s a arunce vorbe in vant, si cam atat/
  2
  11
  Raportează
 • postat de george
  Joi, 26 Martie 2020 17:21
  185.45.177.***
  Trebuia discutata impozitarea bisericilor si fiscalizarea la fel cum se aplica tuturor muritorilor. Care e problema aici?
  4
  26
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 26 Martie 2020 14:49
  5.13.217.***
  "Bani alocati pt biserici".....astia nu se satura niciodata, la criza actuala numai rateuri au dat, nu au respectat masuri impuse si nu au ajutat pe nimeni!
  11
  48
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.