Finanţare pentru 15 stații de reîncărcare a mașinilor electrice

Finanţare pentru 15 stații de reîncărcare a mașinilor electrice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru achiziția și montajul a 15 stații de reîncărcare destinate mașinilor electrice, primarul Galaţiului, Ionuț Pucheanu, a semnat, luni, 30 martie 2020, contractul de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Conform datelor transmise de Biroul de presă al municipalităţii, se primește o finanţare nerambursabilă în sumă de până la 2.850.000 de lei, reprezentând circa 85 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile, de 3.336.755,54 lei, pentru realizarea proiectului a cărui valoare totală este de 3.724.936,61 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, cele 15 stații de reîncarcare vor fi amplasate în diferite zone ale orașului: pe strada Stadionului în parcare, în parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cartier Țiglina I, aferent blocului A8, pe strada Constantin Levaditti în parcare, pe strada Brăilei în parcarea aferentă Danube Star Hotel, pe strada Domnească nr. 54 la sediul Primăriei municipiului Galați.

Lista amplasamentelor continuă cu: bulevardul Galați nr. 4c, bulevardul Siderurgiștilor în parcarea aferentă blocului PS2, strada Constructorilor în parcarea aferentă blocurilor B4-ARCADA-B1 din Ţiglina 1, Parc Rizer – parcare interioară, strada Bolintineanu, strada Elena Doamna - parcarea din zona Grădinii Publice.

Vom mai găsi staţii de reîncărcare pe bulevardul Brăilei - parcare bloc P2, zona Trei Star, pe strada Feroviarilor - parcare bloc ANL, pe strada Cloșca – parcare Parc „Corneliu Coposu” (fost Parc „Cloşca”) şi pe bulevardul Unirii în parcarea Grădinii Botanice.

„Fiecare stație va fi formată din minimum două puncte de reîncărcare, alimentate de același punct de livrare din rețeaua publică de distribuție, din care un punct de reîncărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu și un punct de reîncărcare ce permite încărcarea în curent alternativ. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni”, transmite Primăria Galaţi.

Citit 1666 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.