Deputatul Bacalbaşa, din nou în vizorul CNCD

Deputatul Bacalbaşa, din nou în vizorul CNCD
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

"Am să inițiez autosesizare și pe postarea dlui deputat Bacalbașa!", a anunţat, pe Facebook, Asztalos Csaba, preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Anunţul vine ca urmare a postării rasiste făcute de parlamentarul gălăţean cu privire la răspândirea COVID-19: "Dacă chinezii au luat virusul de la liliecii lor, noi o să-l luăm de la ciorile noastre".

Nu este prima dată când derapajele medicului gălăţean intră în atenţia CNCD. În octombrie anul trecut, el a fost amendat cu 2.000 de lei pentru discurs de ură şi depăşirea limitelor libertăţii de exprimare. Primul derapaj pentru care Bacalbaşa a fost sancţionat s-a petrecut în plenul Camerei Deputaţilor, când senatorul PSD i-a spus deputatului USR Stelian Ion că este "untermensch" ("om inferior") - termen utilizat de nazişti pentru populaţia non-ariană (evrei, romi şi slavi). Bacalbaşa a vorbit la TV Galaţi despre "Fuhrerul feminin al Germaniei actuale, Frau Merkel, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false, care toate sunt din PPE, adică etnic poate non-germane, dar servind interesele strict ale acestei ţări".

De asemenea, în 2017, Bacalbaşa a fost suspendat din PSD timp de şase luni, din cauza limbajului vulgar folosit la tribuna Parlamentului.

Citit 3948 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.