Italienii, interesaţi de Castrul de la Barboşi

Italienii, interesaţi de Castrul de la Barboşi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

După o primă licitaţie anulată în lipsa ofertanţilor, procedura pentru “Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina - Barboşi” a fost reluată de Primăria Galaţi. Pentru contractul cu o valoare estimată de 13,6 milioane de lei fără TVA, al cărui criteriu de atribuire este „preţul cel mai scăzut”, a fost depusă o ofertă. Ea vine din partea Asocierii Gruppo Sinopia Restauri (lider) - Gruppo GE.DI., având ca subcontractanţi firmele Terano Construct şi Gerom International Prodimex.

Reamintim că situl arheologic Tirighina-Barboşi - monument istoric de importanţă naţională, despre care arheologii au spus că ar fi cel mai important ca relevanţă şi potenţial turistic după Sarmizegetusa - beneficiază de finanţare europeană.

Banii vor fi cheltuiţi pentru conservarea şi restaurarea vestigiilor arheologice antice şi interbelice, construirea unor structuri de protecţie permanente şi temporare a acestora, amenajarea unui muzeu de sit, configurarea unor trasee de fortificaţii şi circulaţii antice şi amenajarea unui amfiteatru pentru festivaluri, concerte, acţiuni culturale.

Proiectul ar fi trebuit să fie implementat până la data de 31 octombrie 2020, dar va intra în prelungiri.

Citit 3987 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.