Operatorii privaţi nu se lasă

Operatorii privaţi nu se lasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Problemele cetăţenilor, mai importante decât calculele economice” * Preşedintele FORT, Sorin Amarinei, susţine că reducerea reală a capacităţii de transport privat este la 40 la sută * Operatorii vor încerca să-i sensibilizeze pe aleşi printr-o scrisoare deschisă *

Cu toate că aleşii locali au bătut în cuie numărul de 170 de microbuze, operatorii însă mai speră că pot schimba situaţia transportului public privat de persoane.

Sorin Amarinei, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) – filiala Galaţi, ne-a explicat de ce s-a dorit şi se doreşte suplimentarea numărului de microbuze de la 170 la 230.

Pentru că, deşi numărul de microbuze care vor face transport din luna mai se reduce la jumătate, în realitate, capacitatea transportatorilor este diminuată mai mult:

„Zi de zi, noi, cele 350 de microbuze existente la ora actuală, transportăm zeci de mii de gălăţeni. Imaginaţi-vă că după 1 mai, vor circula doar 40 la sută, pentru că aceasta e reducerea reală a capacităţii de transport”.

„Dacă acum avem o capacitate de 5.000 de locuri, nu vom rămâne în final cu 2.550, ci cu aproximativ 1.800”, spune preşedintele FORT.

Potrivit lui Sorin Amarinei, pentru a câştiga două puncte în plus la licitaţie, maşinile trebuie să fie dotate cu ladă de bagaje. Ori pentru amenajarea acesteia, operatorii trebuie să sacrifice locuri şi în loc de 15 rămân cu 11.

Suplimentarea la 230 de microbuze ar fi acoperit exact locurile care dispar prin amenajarea spaţiului pentru transport bagaje. Operatorii vor încerca să-şi apere punctul de vedere printr-o scrisoare deschisă:

„Vom prezenta o scrisoare deschisă care va veni din partea FORT-ului şi a Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România”.

„Noi aşteptăm un semn din partea autorităţilor că problemele cetăţenilor sunt mai importante decât problemele strict legate de calcule economice”.

„Aceste 40-50 de maşini pe care le socilităm înseamnă o sută de locuri de muncă şi tot atâtea familii. Daţi un anunţ în ziar ˝Angajez şofer˝ şi o să vedeţi câţi oameni sunt interesaţi”.

„Eu am făcut-o şi într-o zi am primit 300 de telefoane. Sunt oameni disperaţi după un loc de muncă. În aceste condiţii, nu văd de ce nu pot fi lăsate la o parte orgolii sau bârfe că e interesul cuiva sau al altcuiva”, ne-a declarat Sorin Amarinei.

Citit 1689 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.