30 de nepalezi, aşteptaţi la Gospodărire Urbană

30 de nepalezi, aşteptaţi la Gospodărire Urbană
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

De la 1 mai 2020, ar fi trebuit să sosească în Galaţi cei 30 de muncitori din spaţiul extracomunitar pe care SC Gospodărire Urbană SRL îşi propusese să-i angajeze pentru acoperirea "vidului de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii Verzi". Este vorba, după cum am aflat de la directorul general Dragoş Magearu, despre 30 de nepalezi, pe care speră să-i poată aduce de la 1 iunie.

„Angajarea muncitorilor calificaţi şi/sau necalificaţi a reprezentat o problemă deosebit de spinoasă cu care ne-am confruntat în ultimii ani. În ciuda diligenţelor, vidul de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii Verzi nu poate fi acoperită la nivel local”, susţinea societatea în februarie, când Consiliul Local a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Gospodărire Urbană. Bugetul prevede cheltuielile necesare pentru: servicii de consultanţă, transport aerian, cantină şi catering, servicii hoteliere şi nu numai, necesare angajărilor din spaţiul extracomunitar.

Directorul Magearu spune că măsura aducerii celor 30 de nepalezi este momentan suspendată, dar de la 1 iunie, dacă situaţia se va normaliza, vor putea fi aduşi. Durata contractelor lor va fi de 24 de luni, iar muncile la care vor fi folosiţi sunt cositul spaţiilor verzi şi plantările. Conform www.worldometers.info, până ieri erau înregistrate 47 de cazuri de infecţie cu coronavirus în Nepal şi niciun deces.

Deocamdată, Gospodărire Urbană încearcă să se descurce cu salariaţii pe care îi are: „Am făcut tot posibilul să evit şomajul tehnic. Cu acceptul lor, i-am redistribuit la alte activităţi pe cei care se ocupau de Talcioc, Portul de ambarcaţiuni sau Lacul Vânători, unde activităţile sunt suspendate. Decât să stea în şomaj, oamenii au preferat să vină la muncă şi să ia salariu”, spune managerul.

Citit 3567 ori Ultima modificare Vineri, 24 Aprilie 2020 01:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.