Consolidarea malului Siretului la Cosmești, aproape gata

Consolidarea malului Siretului la Cosmești, aproape gata
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad anunță că este aproape finalizată consolidarea de mal a râului Siret, în lungime de 810 metri liniari, din zona Cosmești Vale din județul Galați, obiectiv din cadrul investiției "Amenajarea râului Siret pe sectorul Homocea - confluenţă cu fluviul Dunărea, judeţele Vrancea şi Galaţi". În prezent, acest obiectiv este realizat în proporție de 90 la sută.

”Scopul consolidării este de a stopa eroziunile active din bazinul hidrografic al râului Siret, în zona 2 - Cosmești Vale, iar lucrările au început în luna noiembrie 2019. Execuția lucrărilor de consolidare a malului în această zonă (în amonte de podul DN 24) s-a realizat pe o lungime de 810 metri. Lucrările au implicat în principal apărarea de mal din prism de anrocamente din piatră brută pe saltea de fascine, cu pereu uscat la partea superioară.”

În ultimii ani, malurile râului Siret au fost puternic afectate în urma apariției unor fenomene de eroziune activă, în unele zone viteza de înaintare a eroziunii fiind foarte mare, punând astfel în pericol localitatea Cosmești Vale, digul de apărare împotriva inundațiilor, obiective social-economice, terenuri agricole. Ca urmare a precipitațiilor din perioada iunie - iulie 2018, din acumularea Movileni a fost evacuat un debit maxim de 2.600 mc/s. Variația debitelor evacuate a condus, printre altele, la producerea unor eroziuni puternice ale malului drept al râului Siret. Dintre acestea, un pericol iminent îl reprezintă eroziunea produsă imediat în amonte de podul DN 24 și calea ferată Tecuci - Mărăsești.

Valoarea consolidării de mal a Siretului, în zona Cosmești Vale, este de 7,74 milioane lei, cu TVA.

Citit 3353 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2020 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.