Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Construit în anul 1958, format din cinci tronsoane separate de pasaje pietonale, blocul M de pe strada Albatros nr. 1 va beneficia de fonduri europene pentru creșterea performanței energetice.

Conform Primăriei Galaţi, valoarea totală a proiectului este de 2.747.753 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 1.648.366 de lei, iar contribuția Municipiului Galați și a Asociației de Proprietari nr. 105 bis este de 1.098.910 lei.
În cadrul investiţiei vor fi executate: izolarea termică, termohidroizolarea terasei, izolarea planșeului peste subsol, schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn și PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC cu geam termoizolator triplu, închiderea balcoanelor și logiilor cu tâmplarie din PVC cu geam termoizolant. De asemenea, ușile de acces din exterior se vor înlocui cu tâmplarie din PVC și vor fi echipate cu dispozitiv de autoînchidere, iar lămpile de iluminat de pe casa scării vor fi înlocuite cu lămpi de iluminat tip LED, care au o durata de viață ridicată și consum redus de energie. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.
În cadrul acestui exerciţiu financiar european, Primăria a depus nouă cereri de finanțare pentru reabilitarea termică a unor clădiri rezidențiale. Sunt finalizate proiectele la blocurile G1 și G8 din Micro 18 şi se află în implementare proiectele la blocurile D din Micro 13B şi PR3A din Micro 21, celelalte cereri de finanțare fiind în perioada de contractare, având o valoare totală de 31.663.106 lei. Conform Primăriei, sunt în pregătire alte 19 cereri de finanțare, cu valoarea totală de 75.968.915 lei.

Citit 2071 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2020 20:22

1 comentariu

  • postat de Cristian Miercuri, 20 Mai 2020 21:45 5.13.192.*** Link la comentariu
    0
    2

    De 3 ani de zile sunt semnate si pregatite hartiile penru G3, din Tiglina 2. Acum se tegiverseaza si se cer din nou hartii ce deja le avem la dosar. Pe care asteptam sa intre in implementare!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro