Fonduri europene pentru un bloc din centrul Galaţiului

Fonduri europene pentru un bloc din centrul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Construit în anul 1958, format din cinci tronsoane separate de pasaje pietonale, blocul M de pe strada Albatros nr. 1 va beneficia de fonduri europene pentru creșterea performanței energetice.

Conform Primăriei Galaţi, valoarea totală a proiectului este de 2.747.753 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 1.648.366 de lei, iar contribuția Municipiului Galați și a Asociației de Proprietari nr. 105 bis este de 1.098.910 lei.

În cadrul investiţiei vor fi executate: izolarea termică, termohidroizolarea terasei, izolarea planșeului peste subsol, schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn și PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC cu geam termoizolator triplu, închiderea balcoanelor și logiilor cu tâmplarie din PVC cu geam termoizolant. De asemenea, ușile de acces din exterior se vor înlocui cu tâmplarie din PVC și vor fi echipate cu dispozitiv de autoînchidere, iar lămpile de iluminat de pe casa scării vor fi înlocuite cu lămpi de iluminat tip LED, care au o durata de viață ridicată și consum redus de energie. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

În cadrul acestui exerciţiu financiar european, Primăria a depus nouă cereri de finanțare pentru reabilitarea termică a unor clădiri rezidențiale. Sunt finalizate proiectele la blocurile G1 și G8 din Micro 18 şi se află în implementare proiectele la blocurile D din Micro 13B şi PR3A din Micro 21, celelalte cereri de finanțare fiind în perioada de contractare, având o valoare totală de 31.663.106 lei. Conform Primăriei, sunt în pregătire alte 19 cereri de finanțare, cu valoarea totală de 75.968.915 lei.

Citit 2901 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2020 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.