UPDATE. Încă un "OZN", în centrul oraşului

UPDATE. Încă un "OZN", în centrul oraşului

Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
7 comentarii

În ciuda vremii nefavorabile, ieri a "aterizat" în centrul Galaţiului şi cel de-al doilea "OZN". Ne referim la cea de-a doua copertină care va proteja intrarea în Pasajul "Dunărea", care a fost montată ieri. Conform Primăriei, cele două copertine din sticlă prinsă pe structură metalică au un rol decorativ şi se vor încadra în noul context arhitectural al centrului municipiului Galaţi.

"Reabilitarea pasajului «Dunărea» face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi, care a cuprins zonele "Spicu-Romarta", "Potcoava de Aur", "Piaţa Regală", strada Domnească şi Parcul "Mihai Eminescu". Este pentru prima dată când municipalitatea a intervenit pentru punerea în valoare a centrului municipiului, în condiţiile în care oraşului i-au lipsit un centru modern şi o identitate", transmite Primăria.


În ciuda vremii nefavorabile, operaţiunile de montare a celei de-a doua copertine care va proteja intrarea în Pasajul „Dunărea” sunt în plină desfăşurare. Circulaţia pe strada Brăilei, pe sensul de mers către strada Domnească, între Prelungirea Traian şi strada Domnească este închisă, iar mijloacele de transport public local sunt deviate, până la ora 15,00.

Conform Primăriei, cele două cupole din sticlă prinsă pe structură metalică au un rol decorativ şi se vor încadra în noul context arhitectural al centrului municipiului Galaţi. "OZN"-uri, după cum le-au numit, în glumă, gălăţenii, după ce au văzut randările.

După instalarea acestora, se vor realiza şi ultimele finisaje la Pasajul ”Dunărea”, termenul estimat de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie a acestui an.

 

Citit 3668 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 00:18

7 comentarii

 • postat de Georgel Vineri, 22 Mai 2020 09:49 185.100.87.*** Link la comentariu
  4
  10

  De ce acest pasaj de traversare este doar pe jumătate, numai pentru traversarea capătului străzii Brăilei, nu și pentru cea a străzii Domnească? De ce servește traversării doar pe direcția N-S, nu și pe direcția E-V? De ce a fost gândit doar ca segment simplu, în forma literei ”I” și nu dublu în forma literei ”T” sau ”L”? Oare nu ar fi fost logic și normal ca, dacă tot s-a făcut actuala lucrare de reabilitare, să se fi realizat și necesara și logica extindere?

  Răspunsul e simplu: Pentru că lucrările realizate din bani publici trebuie să sară în ochii electoratului, nu să fie ascunse undeva în pământ...

  Raportează
 • postat de Adrian Vineri, 22 Mai 2020 08:58 84.117.41.*** Link la comentariu
  4
  2

  Sunt frumoase dar trebuiau facute la o scara mai mica
  sunt exagerat de mari in comparatie cu gurile pasajului

  Raportează
 • postat de Cristian Vineri, 22 Mai 2020 05:37 5.13.192.*** Link la comentariu
  2
  2

  Numai cârcotași! În străinătății cans mergeți nu învățați nimic din arhitectura observata? Peste tot arhitectura moderna se îmbină cu cea veche. Asa e de când lumea. Clădiri în stil gotic înconjurate de clădiri în stil baroc, art deci și moderne. MILLENIUM Bridge este în buricul târgului, printre clădiri vechi, face legătura între catedrala Sf Paul cu malul celalalt al Tamisei. Turnul Eiffel era o monstruozitate de fier pe care parizienii o urau și o voiau dărâmat după Expoziția Mondiala. Viitorul e aici.

  Raportează
 • postat de Nicu Joi, 21 Mai 2020 13:30 62.231.94.*** Link la comentariu
  11
  10

  SE APROPIE LUNA MAI 2020. Se finalizeaza lucrarile la drumul prin curtea Politiei de Frontiera ? "Asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp SRL a câştigat, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul pentru amenajarea unei artere de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”. Este vorba despre celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră.
  Valoarea contractului este de 4.029.939 de lei fără TVA. Cert este că, dacă, până în mai 2020, Primăria municipiului Galaţi nu va realiza artera de legătură prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace! Deci in luna mai 2020 terenul se intoarce in domeniul public al statului."

  SUNTEM IN LUNA MAI 2020. Se finalizeaza lucrarile la drumul prin curtea Politiei de Frontiera ? "Asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp SRL a câştigat, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul pentru amenajarea unei artere de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”. Este vorba despre celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră.
  Valoarea contractului este de 4.029.939 de lei fără TVA. Cert este că, dacă, până în mai 2020, Primăria municipiului Galaţi nu va realiza artera de legătură prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace! Deci in luna mai 2020 terenul se intoarce in domeniul public al statului. Sau interesul a fost ca Politia de Frontiera sa-si ,, vada sacii in caruta" (statia de carburant, platforma acesteia, rampa necesara pt. spalarea autovehiculelor si caile de acces la obictivele din incinta) pe banii primariei , ce ma conteaza restul lucrarilor...asa va ramane pana la urmatoarea interventie (daca va fi). Nu se doreste sa fie deranjate de trafic ,,linistea" birourilor , pentru ca asa vor muschiul lor. Se putea degreva de aglomeratie de pe Bvd. Otelarilor si str. Victor Valcovici, care la ore de varf (mai ales intervalul orar 15-18) sun sufocate de trafic. Pacat, mare pacat".

  Raportează
 • postat de ION Joi, 21 Mai 2020 13:23 165.225.32.*** Link la comentariu
  11
  11

  CUPOLELE ASTEA FUTURISTE ,MERGEAU INTR-O ZONA UNDE EXISTAU CONSTRUCTII DIN STICLA ,

  ACOLO MERGEAU INSTALATE CEVA MULT MAI FINUT SI ELEGANT , TINAND CONT DE ZONA ...CARE ARE PESTE 60 DE ANI ....
  DAR CUM LA NOI ROMANUL VREA SA INVENTEZE ROATA PATRATA , A IESIT CE VEDETI ...

  Raportează
 • postat de Terente Joi, 21 Mai 2020 13:11 81.12.149.*** Link la comentariu
  4
  25

  Daca nu sunt din aluminiu sau inox aceste schelete de testoasa, sunt macar zincate ?
  Sau vom vedea dupa o vreme scursuri de rugina... si sa vezi atunci discutii!

  Raportează
 • postat de ss Joi, 21 Mai 2020 12:49 5.13.243.*** Link la comentariu
  10
  21

  Locul ales e precum nuca-n perete, nu exista nici o legatura arhitectonica intre cladirile alaturate si "ozn-urile" de otel si sticla, nu e problema, in aceeasi situatie e si locatia primariei, parca nu a existat vreodata un arhitect in orasul asta, cel putin dupa '89! Orasul trist!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.