UPDATE Galaţiul a rămas cu un singur subprefect | Mihai Manoliu se poate întoarce la Poliţia Locală

UPDATE Galaţiul a rămas cu un singur subprefect | Mihai Manoliu se poate întoarce la Poliţia Locală
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE. Galaţiul a rămas, începând de joi, 21 mai, cu un singur subprefect - Viorica David, numită în funcţie la începutul acestui an, graţie susţinerii oferite de PMP. Guvernul României a pus punct mandatului de subprefect deţinut, timp de trei ani, de Mihai Manoliu.

"Încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Galați de către domnul Manoliu Mihai", prevede una dintre hotărârile adoptate joi, 21 mai, de Guvernul României. În mod fatidic, hotărârea poartă numărul 13 pe lista deciziilor luate de executiv.

Chiar dacă Mihai Manoliu a fost o prezenţă discretă, ca să nu spunem prea puţin vizibilă în cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Galaţi, merită reamintit că a fost învestit în funcţia de subprefect în iunie 2017, cu sprijinul ALDE. La acel moment, ocupa funcţia de director adjunct al Poliţiei Locale Galaţi, instituţie pe care a şi condus-o, în perioada 2013-2016.

Ascensiunea

Conform CV-ului postat încă pe site-ul Instituţiei Prefectului, Manoliu şi-a început cariera în 1979, imediat după bacalaureat, ca funcţionar administrativ la ICRA Galaţi (devenit Galgros SA), iar în 1985 a devenit şef de depozit, funcţie ocupată până în 1993. În perioada 1993-1997 apare ca administrator al firmei Nada M&M SRL, apoi în intervalul 1997-2000, administrator la Manoliu Mihai SRL.

În 2000, a obţinut diploma de licenţă la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Din 2001 până în 2013 a activat ca avocat în cadrul Baroului Galaţi.

În ceea ce priveşte cariera politică, în 2004 a devenit consilier local PD, partid din care a plecat în 2005 la PNL. Aici a ajuns, în 2010, preşedintele organizaţiei municipale Galaţi, la cârma căreia a stat până în 2013. Atunci a renunţat la mandatul de consilier local pentru şefia Poliţiei Locale.

Mihai Manoliu se poate întoarce acum în postul de director adjunct la Poliţia Locală, din care s-a suspendat pe perioada mandatului de subprefect.

Rămâne de văzut dacă, în locul lui Manoliu, Guvernul va numi un alt subprefect.


Galaţiul a rămas, începând de ieri, cu un singur subprefect - Viorica David – numită în funcţie la începutul acestui an, graţie susţinerii oferite de PMP. Guvernul României a adoptat joi, 21 mai 2020, o hotărâre privind „încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Galați de către domnul Manoliu Mihai”.

Reamintim că Mihai Manoliu a fost învestit în funcţia de subprefect în iunie 2017, cu sprijinul ALDE. La acel moment, ocupa funcţia de director adjunct al Poliţiei Locale Galaţi, instituţie pe care a şi condus-o în perioada 2013-2016.

Rămâne de văzut dacă în locul lui Manoliu, Guvernul va numi un alt subprefect.

 

Citit 7231 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.