Zilele Galaţiului, ignorate din nou. Nu sărbătorim nici anul acesta!

Zilele Galaţiului, ignorate din nou. Nu sărbătorim nici anul acesta!
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Chiar dacă restricţiile impuse de starea de alertă s-au mai relaxat, Zilele Municipiului Galaţi, sărbătorite în săptămâna care include ziua de 6 iunie, vor fi marcate, la fel ca anul trecut, de... lipsă de evenimente. Mai trist este că nici evenimentele tradiţionale de Ziua Dunării - minicroazierele şi parada de pe strada Domnească - nu vor avea loc.

"Orice oraş are un eveniment într-o perioadă mai caldă! Va fi doar o serbare pe timp de vară, care să pună Galaţiul pe harta evenimentelor, atât locale, cât şi naţionale. 29 iunie e o sărbătoare a Dunării pe care oricum o marcăm", declara primarul Ionuţ Pucheanu, în aprilie anul trecut, la şedinţa de Consiliu Local în care stabilirea "Zilelor Municipiului Galaţi" a generat dispute aprinse.

Aşa cum scriam la acea vreme, consilierul local PNL Ion Cordoneanu a susţinut că data de 6 iunie 1830, la care Galaţiul era administrat de "Comisiile Orăşeneşti" - primul organism administrativ modern, nu este reprezentativă pentru oraş. Şi a pledat petru 29 iunie, Ziua Dunării. În cele din urmă, cu 17 voturi "pentru" (PSD, ALDE şi UNPR), s-a aprobat organizarea şi desfăşurarea evenimentului "Zilele Municipiului Galaţi", în săptămâna care include ziua de 6 iunie, de luni până duminică, în fiecare an. Cu toate acestea, e greu de spus câţi dintre gălăţeni ştiu că, prin votul aleşilor locali, sărbătorile oficiale ale urbei au fost mutate vara.

Curioşi să aflăm dacă şi cum vor fi marcate anul acesta Zilele Municipiului Galaţi, am solicitat informaţii Primăriei.

Ce distracţii am ratat şi unde s-au dus banii

În primul rând, am cerut Primăriei să ne reamintească ce evenimente au avut loc anul trecut de Zilele Municipiului Galaţi şi să ne spună ce ar fi trebuit organizat acum, dacă nu ar fi existat situaţia generată de pandemie. Mai mult, am fost curioşi să aflăm dacă măcar de Ziua Dunării vom avea parte de evenimentele devenite deja tradiţie: minicroaziere pe Dunăre şi parada de pe strada Domnească. Totodată, am întrebat şi ce s-a întâmplat cu fondurile alocate iniţial pentru distracţiile care nu au mai avut loc.

Primăria ne-a comunicat că, anul trecut, perioada rămasă între adoptarea hotărârii şi eveniment nu a permis derularea tuturor procedurilor privind organizarea Zilelor Municipiului. "În 2020, în perioada martie - iunie, erau programate Festivalul Scrumbiei şi Ziua Dunării, nu şi evenimente dedicate Zilelor Municipiului, întrucât ar fi coincis cu perioada electorală, dacă alegerile locale ar fi avut loc la termen. Din cauza restricţiilor impuse de starea de urgenţă şi starea de alertă, evenimentele programate în perioada martie - iunie nu au mai avut loc, iar fondurile alocate organizării acestora au fost redirecţionate către măsurile de combatere a virusului COVID-19", ne-a transmis Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Ce ne aşteaptă pe viitor

"Primăria municipiului Galaţi îşi propune să devină pe viitor un finanţator al proiectelor culturale şi al acelora care vizează activităţile de dezvoltare a comunităţii locale. Modalitatea de finanţare a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 87 din 26 martie 2020 şi Hotărârea Consiliului Local nr. 88 din 26 martie 2020.
După ridicarea restricţiilor impuse de pandemie, se intenţionează organizarea unui concurs de proiecte pentru cele două tipuri de evenimente, moment în care se vor contura şi bugetele aferente", ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei.

Citit 6879 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:06

7 comentarii

 • postat de a.h.
  Joi, 04 Iunie 2020 11:38
  109.166.130.***
  sunt de acord (nu ca mi-a cerut cineva acordul). nicio pbl. ! ce sa vedem : mascarici, clovni si "artisti" ?
  sper sa fi trecut acele vremuri si sa nu mai cheltuim "roabe" de bani pe prostii, in timp ce orasul asta sufera de atatea lipsuri.

  strazi asfalatate (CUM TREBUIE), parcari (CUM TREBUIE), spatii versi (CUM TREBUIE) etc.
  ne-am saturat sa vedem cum se mimeaza toate astea !
  1
  6
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Joi, 04 Iunie 2020 10:50
  86.34.180.***
  Porniti economic orasul, facand investitii cu inteligenta, in infrastructura de transport. Obligati institutiile statului sa-si faca treba , la Galati. Ajutati Justitia , neinplicand-o in afacerile murdare ale politicienilor. Lasati oamenii sa munceasca fara restrictii birocratice, informatizati la maximum , totul, inclusiv VOTUL. Sa fie la timp, nerestrictionat de nici un fel. Lumea poate sa voteze on line. Fara costuri, fara magarii!
  Apoi, dupa ce banii incep sa umple buzunarele oamenilor, distractia va veni de la sine.Nu va mai implicati voi, sa le aduceti, cu fel de fel de comisioane si peschesuri!
  gasesc, marile trupe, calea spre scena si fara voi.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Alin
  Joi, 04 Iunie 2020 10:22
  5.2.205.***
  Le pare rau ca nu mai pot sifona niste bani, asta este adevarata problema.
  0
  6
  Raportează
 • postat de mai bine :
  Joi, 04 Iunie 2020 08:33
  37.235.55.***
  facem un parastas ,ceva.
  Ar fi mai potrivit .
  2
  44
  Raportează
 • postat de Moartea vine incet dar sigur
  Joi, 04 Iunie 2020 00:36
  89.137.136.***
  Ce sa sarbatorim? Saracia din orasul asta? Salariile de mizerie? Sclavia? Orasul in moarte clinica? Firmele care s-au inchis? Somajul? Bogatii cu bogatii, saracii cu saracii! Cine vrea circ sa se duca! Ma doare stomacul de foame! Imi place carnea de pui dar nu am mai mancat de 1 an carne de pui. Nu imi permit! Pestele e scump, e pentru bogati. Carnea de porc o vad la 2 luni. Ciorba cu laturi e baza si cartofii mai rar ca s-au scumpit! Boala ma cuprinde treptat! La spital nu am sanse..ma doare azi dar analizele vin dula 6 luni cand deja sunt poate mort! Apa s-a scumpit! Gazele sunt prea scumpe! Curentul electric nu mai spun! E jale cand tara e condusa de parveniti incompetenti , hoti, marsavi, ticalosi, tradatori, jefuitori, semianalfabeti, betivi, perversi, escroci, dubiosi , viciosi, rai, infiltrati si alte specimene scarboase ! Vomit!
  13
  64
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 04 Iunie 2020 00:36
  5.13.218.***
  Oare ce-am putea sarbatori in Galati? Intoarcerea prostituatelor din Vest cu ocazia COVID? A hotilor de buzunare tigani din Elvetia si Suedia? Nu, acum serios... acest catun cu aer rosu... de putrefactive si pensionaresc... ce poate sarbatori? Antonia cnd era un frig de-I inghetat extremitatile? E chiar rasu plnasu... ramaneti la taiati copaci... stie kinderu secu mai bine... ca-I plac betoanele!
  15
  59
  Raportează
 • postat de paloma
  Joi, 04 Iunie 2020 00:12
  5.13.175.***
  Chelului tichie de margaritar ii trebuie !!!
  7
  54
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.