România reală vs România guvernului PNL!

România reală vs România guvernului PNL!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

1 iunie trebuia să fie data până la care Guvernul Orban să prezinte un program de relansare economică. Suntem la final de lună și nu se zice nimic de la Guvern!

Nu știm ce se întâmplă cu firmele care au avut de suferit în urma stării de urgență. Nu știm ce se întâmplă cu milioanele de români ale căror locuri de muncă au fost afectate. Nu știm ce se va întâmpla cu economia României.

Tot ce știm este doar atât: România se împrumută cu mulți bani pe lună, la cele mai mari dobânde din Uniunea Europeană, iar noi, cetățenii, habar nu avem ce se întâmplă cu acești bani. Avem de a face cu cele mai mari împrumuturi pe care le-a făcut România în ultimii 5 ani de zile și ei nu prezintă public ce fac cu banii aceștia.

Totuși, cea mai gravă problemă este incertitudinea cu privire la locurile de muncă. Oamenii nu știu ce se va întâmpla mâine, dacă postul pe care îl au azi va mai exista și mâine, iar cei care sunt în șomaj nu știu dacă vor apărea noi locuri de muncă.

Datele cu privire la locurile de muncă sunt îngrijorătoare. Spre exemplu, Blocul Național Sindical a prezentat o situație care ar trebui să bage în alertă Guvernul Orban.

- 628.478 locuri de muncă pierdute în 3 luni (16.03 – 17.06),

- 181.648 salariați au avut CIM-urile suspendate cu acordul părților, cu venit 0 pentru salariați,

- 249.855 salariați au înregistrat reduceri salariale, deși au continuat să lucreze, din care 66.032 salariați au avut salariul redus, deși norma de muncă a rămas neschimbată,

- 1.240.674 CIM-uri au fost suspendate prin șomaj tehnic,

- 72.269 salariați au avut CIM-uri suspendate prin reducerea săptămânii de lucru.

Acestor oameni ce le spune Guvernul PNL? Ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă?

Să nu mai vorbesc despre alocațiile copiilor și majorarea pensiilor. Acum l-am văzut pe Premierul Ludovic Orban cu o declarație care mi se pare jignitoare. Acesta spune că va majora alocațiile copiilor cu 15 lei! Orban și PNL refuză, astfel, să respecte legea și să dubleze alocațiile.

Cei din conducerea PNL una au promis în campanii, însă odată ajunși la putere, au întors spatele cetățenilor, fiind mai preocupați de afaceri din banii statului.

Cât despre mărirea pensiilor cu 40%, începând cu 1 septembrie, nici vorbă. Orban și Iohannis sunt nepăsători față de nevoile oamenilor, atât timp cât ei o duc bine la putere.

Fiecare zi care trece fără a avea un plan economic stabilit, fără a avea o perspectivă, dăunează grav economiei românești, dăunează grav locurilor de muncă!

(P)

Citit 1969 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2020 15:33