Au dispărut ”gropile mătcașilor”

Au dispărut ”gropile mătcașilor”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lucrările de reabilitare de pe DJ 251 sunt în plină desfășurare și chiar se apropie de final. S-a intervenit major pe mai bine de 33 de kilometri, pe traseele Galaţi - Smârdan - Slobozia Conachi şi Cudalbi - Valea Mărului - Matca - Tecuci. Este o investiţie de peste 80 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 85 la sută din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, autoritatea contractantă a proiectului de infrastructură rutieră, "în sfârşit, soferii au scăpat de gropile dintre Cudalbi şi Matca sau dintre Matca şi Tecuci. Se mai lucrează încă între Galaţi şi Smârdan, la Slobozia Conachi şi în zona localităţii Schela, unde deja s-a turnat un strat de asfalt, iar pe anumite tronsoane mai sunt de realizat marcajele rutiere".

Unele porţiuni de drum au fost transformate radical, cum ar fi tronsonul de la intrarea în localitatea Matca, acolo unde a fost amenajat un sens giratoriu, iar terenul a fost consolidat cu ajutorul unui zid de sprijin.

"Pentru fluidizarea traficului, a fost creat un sens giratoriu şi la Valea Mărului, iar partea carosabilă a fost lărgită pe mai multe porţiuni de drum. De asemenea, au fost amenajate trotuare, piste de bicicletă, treceri de pieton iluminate cu ajutorul panourilor fotovoltaice şi şanţuri din beton", a mai precizat Costel Fotea.

Citit 2746 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 19:04

3 comentarii

 • postat de Zola
  Marți, 28 Iulie 2020 22:01
  5.13.158.***
  Bravo D-le Fotea! Felicitari din tot sufletul! Ati facut pentru judet in 3 ani cat au facut hotii instalati la conducerea judetului in 30! Stima si respect fata de dvs! Daca si orasul Galati ar avea un primar de talia dvs. iar colaborarea s-ar putea face in interesul cetatenilor, orasul si judetul ar fi mult mai castigate si poate am iesi din saricia care s-a instalat...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 02 Iulie 2020 17:46
  213.233.85.***
  Sunt antiPSD de cand ma stiu dar trebuie sa recunosc ca actualul presedinte de consiliu judeatean a facut foarte multe pentru judet, felicitari domnule Fotea.
  1
  1
  Raportează
 • postat de tot io
  Miercuri, 01 Iulie 2020 20:13
  79.116.127.***
  Dar intrarile pe strazile care se intersecteaza cu "monumentele" dvs pe cand le refaceti MACAR cum erau ? Dar apa din santuri pe unde o evacuam ?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.