UPDATE. Licitaţie suspendată pentru aleea de la P-uri
Foto: Primăria municipiului Galați

UPDATE. Licitaţie suspendată pentru aleea de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Licitaţia pentru modernizarea aleii pietonale de la P-uri a revenit în desfăşurare, după cele câteva zile în care procedura a fost suspendată. Aşa cum au anunţat autorităţile, termenul limită pentru primirea ofertelor a fost prelungit până pe 27 iulie 2020. 


După o primă licitaţie anulată, cea de-a doua procedură lansată de administraţia locală pentru modernizarea aleii pietonale de la P-uri este în prezent suspendată.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ieri ar fi trebuit să fie ultima zi de depunere a ofertelor pentru contractul în valoare de 11.148.912 lei fără TVA, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a aleii pietonale cuprinse între strada Navelor și Parc Elice.

Biroul de Presă al Primăriei Galaţi ne-a explicat că licitaţia este suspendată din 10 iulie, pentru ca administraţia locală să poată răspunde clarificărilor solicitate de agenţii economici interesaţi de contract. Licitaţia va rămâne suspendată până astăzi, pentru că Primăria îşi doreşte să prelungească termenul de primire a ofertelor până pe 27 iulie.

În ceea ce priveşte planurile de modernizare, pe lângă fântâni arteziene, bazine decorative, reamenajarea peisagistică a zonelor verzi, pavimente de granit, amplasarea unor plăci comemorative, a unor bolovani decorativi de calcar şi a unor pereţi care să spună istoria oraşului, intervenţiile propun schimbarea cotelor pietonalei, cu scări şi rampe continue pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Citit 2141 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 17:56

6 comentarii

 • postat de Georgel
  Miercuri, 15 Iulie 2020 23:28
  185.100.87.***
  Unde dai și unde crapă!
  În timp ce zona veche de patrimoniu, numită de pasionații locali de istorie gălățeană ”Rezervația de arhitectură strada Domnească” și legiferată prin PUG drept ”axa culturală” a urbei Galați, este lăsată pradă devoratorului trafic rutier, iată că, exact pe dos, zona bloacelor comuniste este cea pietonalizată. Vorbim de porțiunea dintre bloacele P, care a fost pietonalizată mai înainte, în epoca Durbacă, în momentul de față și de segmentul distrus de război al străzii Domnească, dintre magazinul Winmarkt (Modern) și fosta Piață Regală (zona ”Spicu”), în epoca Pucheanu...
  2
  12
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Miercuri, 15 Iulie 2020 13:16
  89.39.81.***
  De ce credeti Dvs. ca e bine sa se suspende proiectul "futurist". Dvs.
  sunteti in masura sa apreciati necesitatea unei alei pietonale la P-uri.?
  Eu nu cred, deci e o parere singulara si ...neavenita.
  Pana la urma etalati o opinie populista si de loc surprinazatoare:
  betoane prea multe, lipsa copaci/vegetatie... Primitivism si lipsa de
  viziune asupra unui centru de oras!
  16
  3
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 15 Iulie 2020 12:31
  5.13.163.***
  1). Prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 434 din 10 iunie 2015, Galaţiului i-a fost transmis terenul de 8.602 metri pătraţi, pentru amenajarea drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră si i s-a impus şi o condiţie clară: "În cazul în care, în termen de 5 ani de la trecerea în domeniul public local, nu se finalizează obiectivul de investiţii, imobilul revine de drept în domeniul public al statului".
  2). Pe 4 iunie 2020, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care Primăria municipiului Galaţi a primit un răgaz de şase luni pentru a construi mult-promisa artera de legătură, astazi este 15 iulie 2020 si “INCA se lucreaza la punerea în aplicare a măsurilor compensatorii pe care Guvernul ni le-a impus înainte de a amenaja drumul propriu-zis între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”, NU a fost miscata macar o pietricica.
  3). Pe data de 06 septembrie 2019, Asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp SRL a câştigat contractul in valoare de 4.029.939 de lei fără TVA.
  4). In 2020, 1,7 milioane de lei sunt suplimentati prin repartizare din imprumutul mult-promiselor autobuze electrice hybrid;
  CONCLUZII PERSONALE:
  Cred ca NU se doreste sa fie deranjate de trafic ,,linistea" birourilor, pentru ca asa vor muschiul lor.
  NU CRED ca mai poate gandi cineva ca lucrarea se va definitiva la termenul stabilit.
  7
  7
  Raportează
 • postat de Ma mai gandesc daca mai raman galatean
  Miercuri, 15 Iulie 2020 11:21
  81.12.150.***
  "Superb!". "Exceptional!". "Unic !"
  Betoane si fier. Pardon, granit si fier.
  Apropo de stalpi: anosti, din aceeasi teava zincata.
  2
  14
  Raportează
 • postat de Carmen
  Miercuri, 15 Iulie 2020 10:50
  5.13.234.***
  DA, ar fi bine sa renunte, actuala echipa de la Primarie nu are habar ce trebuie facut.

  Va iesi o alta prostie urbanistica, la finalul careia va veni primarul sa ne spuna ca nu seamana cu proiectul, dar nu e nimic grav, ca nici o masina de serie nu este la fel cu protoptipul. Adica vom primi o explicatie fara nicio logica pe care nu o poti combate nicicum.

  Primaria sa termine ce a inceput, dupa care sa asigure curatenia in oras, este foarte mult praf pe care noi il inhalam zilnic.
  4
  16
  Raportează
 • postat de macovei
  Miercuri, 15 Iulie 2020 08:35
  5.2.209.***
  Ma bucur ca e suspendata, sper sa se renunte la proiectul futurist.
  Acelasi stil incomod pentru cetateni ca si cel din fata de la Romarta , ca sa zic asa;bancile incomode, numarul lor fiind reduse la reduse la 1/2, copacii taiati ( cica fasonati) care iar dupa fasonare se vor usca, umbra ioc, deci beton caldura si stat in picioare.
  6
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.