Bătălie pentru castrul de la Tirighina

Bătălie pentru castrul de la Tirighina
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nu mai puţin de trei ofertanţi luptă pentru contractul în valoare estimată de 13.650.412 lei fără TVA, în cadrul celei de-a treia licitaţii organizate pentru "Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina - Barboşi", în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Este vorba despre SC Rovis Lider SRL, asocierea Lemacons - Trameco şi asocierea Gruppo Sinopia Restauri - Gruppo GE.DI.

Concurenţa de acum este o surpriză, după ce prima licitaţie a fost anulată automat, în lipsa ofertelor, iar cea de-a doua a fost anulată deoarece singura ofertă, depusă de asocierea Gruppo Sinopia Restauri (lider) - Gruppo GE.DI., a fost considerată inacceptabilă. Rămâne de văzut care va fi soarta actualei proceduri, al cărei criteriu de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

Proiectul vizează conservarea şi restaurarea vestigiilor arheologice, construirea unor structuri de protecţie a acestora, amenajarea unui muzeu de sit, configurarea unor trasee de fortificaţii şi circulaţii antice şi amenajarea unui amfiteatru pentru festivaluri şi concerte.

Citit 2547 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.