Primul obiectiv finalizat cu fonduri europene din acest mandat

Primul obiectiv finalizat cu fonduri europene din acest mandat
Drumul mătcaşilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Matca - Valea Mărului - Cudalbi şi Slobozia Conachi - Smârdan (DJ 251) reprezintă primul proiect european finalizat în acest mandat. Valoarea investiţiei se ridică la 68,9 milioane de lei, din care 66,9 milioane de lei - asistenţă financiară nerambursabilă.

Contractat pe 3 august 2017, proiectul de modernizare a 28 de km de drum judeţean, cu fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a ajuns la final. Conform datelor oficiale, au fost realizate lucrări pe două mari tronsoane de drum: Smârdan - Schela şi Cudalbi - Valea Mărului - Matca, porţiunea dintre Slobozia Conachi şi Cudalbi fiind deja modernizată în exerciţiul financiar 2007-2013.

"DJ 251 este una dintre cele mai importante artere de circulaţie din judeţ, de multe ori folosită de către şoferi ca alternativă la DN 25. Fundaţia drumului a fost consolidată, iar terenul în anumite zone a fost stabilizat cu ajutorul unor ziduri de sprijin. Partea carosabilă a fost lărgită, 60 de podeţe au fost reabilitate, iar podurile vechi de mai bine de jumătate de secol au fost modernizate de la zero. De asemenea, s-a turnat un amestec special de asfalt cu polimeri, pentru a creşte rezistenţa la uzură şi la variaţiile de temperatură. Pentru fluidizarea traficului au fost amenajate două sensuri giratorii, la Valea Mărului şi la intrarea în Matca. În plus, la Smârdan s-a amenajat şi pistă de biciclete, ceea ce înseamnă că DJ 251 a devenit primul drum judeţean pe care există o astfel de pistă", a declarat Costel Fotea, la conferinţa de închidere a proiectului.

În opinia preşedintelui, constructorii care au executat lucrările, Tancrad, Lemacons şi Citadina, şi-au făcut treaba: "Îmi doresc cât mai mulţi gălăţeni şi oameni de afaceri să lucreze aici, acasă, pentru că asta înseamnă locuri de muncă create în Galaţi, taxe şi impozite plătite în Galaţi, dezvoltarea şi susţinerea mediului economic şi pe orizontală, pentru că materialele necesare sunt achiziţionate de la furnizori din Galaţi", a precizat Fotea.

Trebuie spus că 2,2 km de drum de pe DJ 251, între Matca şi Tecuci, au fost modernizaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. De asemenea, din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean se realizează lucrări în zona localităţii Slobozia Conachi, precum şi pe porţiunea dintre Galaţi şi intrarea în Smârdan. "Astfel, pe DJ 251 sunt modernizaţi 33 de km, iar valoarea totală a investiţiei este de peste 82 milioane de lei", subliniază Consiliul Judeţean.

Citit 3156 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:58

4 comentarii

 • postat de drum bun
  Luni, 31 August 2020 07:22
  109.166.131.***
  Intre Slobozia Conachi si Schela drumul a fost doar carpit nu largit , sau sifonat fonduri ? marca PSD
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Joi, 27 August 2020 20:21
  89.136.0.***
  Daca tot este atata latime de teren inca liber, de ce nu au construit de la inceput cu 4 benzi (doua pe sens, pe banii PNDL)? Apoi DN 25 a fost doar carpit si asfaltat pe deasupra valurilor, care au revenit la forma lor (de valuri, create de supraincarcarea camioanelor de mare tonaj, atat TIR, cat si cele de piatra, pietris si fier vechi)! Acestea sunt lucrarile de mantuiala facute de CJ si al sau presedinte, pentru a primi voturi prin pacalirea contribuabililor. Dar la vot se poate vedea cati votanti utilizeaza DN 25, si poate acestia vor trimite psd la lucru in Anglia, Italia si Spania, unde ne-au trimis ei copiii!
  4
  4
  Raportează
 • postat de ro
  Joi, 27 August 2020 11:07
  91.216.52.***
  Iata ca se poate sa avem si drumuri cu piste de biciclete. Cand ne vom gandi ca este nevoie de piste de biciclete si intre Galati si Braila? Ca tot s-au pus parapeti fara ca cineva sa gandesca pentru viitor...
  0
  12
  Raportează
 • postat de perdele de protectie
  Joi, 27 August 2020 10:50
  89.137.225.***
  dar perdele de protectie pentru la iarna ,ati plantat ??
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.