Restricţii de trafic pentru amplasarea monumentului ”Simbol”

Restricţii de trafic pentru amplasarea monumentului ”Simbol”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Conform Primăriei Galaţi, miercuri, 23 septembrie, după ora 20,00, traficul rutier va fi închis pe banda a doua de mers pe străzilor Brăilei, Dunărea și Drumul de Centură, pe o distanță de aproximativ 20 de metri înainte de intrarea în sensul giratoriu. Traficul rutier va fi închis inclusiv pe banda a doua din sensul giratoriu. "Rugăm conducătorii să respecte semnalizarea rutieră temporară ce se va institui și le mulțumim pentru înțelegere", transmite Primăria.

Măsurile sunt necesare pentru lucrările de amplasare a monumentului "Simbol", în sensul giratoriu de la intrarea în oraș dinspre Tecuci.

Reamintim că opera "Simbol", ai cărei autori sunt Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru și Costică Palade, a fost aleasă în urma unui sondaj on-line la care au votat 5.652 de persoane. Alegerea s-a făcut între "Simbol", care a obținut 63 la sută din voturi, şi "Serafim" - 37 la sută din voturi.

Aceste opere de artă au fost selectate dintre cele opt donate de Fundația Culturală "Nicolae Mantu". Primăria are în vedere ca toate aceste opere de artă să fie amplasate în diferite zone din oraș.

Citit 4831 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:25

5 comentarii

 • postat de Tudor V
  Miercuri, 23 Septembrie 2020 22:02
  89.136.0.***
  Pamflet! Pentru juristi daca se poate ridica o problema?! Poate fi declarat pucheanu persona non grata pentru Galati, respectiv sa-i fie interzis accesul in judet? Pentru ceea ce a promis si ce jnu a facut pentru Galati dupa ce a fost ales, desi a avut majoritate confortabila in CL? Inclusiv Fotea, managerii de oras, judet si consilierii din acest mandat? Poate asa scapam de promisologii de meserie si incet incet din ce mai ramane, poate se va alege si un galatean adevarat, care sa readuca orasul in zona centrelor industriale! Deci trebuie neaparat cineva care sa nu ceara 10-18% investitorilor reali, nu fake/excroci de parcuri industriale sau acvatice, ce au adus psd pana acum!
  12
  11
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Miercuri, 23 Septembrie 2020 18:28
  78.96.81.***
  " Opera de arta", nimic de zis, no coment, asa cum sunt si sculpturile in metal de pe faleza inferioara, aflate in stare jalnica, supuse mazgalirii cu grafiti de populimea marlanimii, vinita la oras di la marlanoaia!

  Macar acest " simbol" va fi pe un piedestal mai inalt, iar produsele astea cu veleitati marlanesti, sa nu poata ajunge la ea!

  Nu mai zic nimic ca ce fac galonatii; la fel, circula in masini, salarii grase, marlanii liberi!

  Pana cand, bataia asta de joc!

  Sa speram la un viitor primar cu dragoste de Galati, asa cum, majoritatea dintre cei afisati, au jurat, anticipat, in fata electoratului in campanie!
  8
  16
  Raportează
 • postat de anca
  Miercuri, 23 Septembrie 2020 14:14
  194.105.20.***
  Arata ca si cand fiecare dintre cei trei autori a lucrat separat si la sfarsit si-au unit operele intr-una singura.
  Sa ne explice artistii ce-au vrut sa spuna prin aceasta opera de arta sa stim si noi, ca galateni, ce simbolizeaza.
  4
  23
  Raportează
 • postat de Jos Pucheanu!
  Miercuri, 23 Septembrie 2020 13:19
  89.137.136.***
  Doamne apara si pazeste!
  13
  15
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 23 Septembrie 2020 12:36
  81.12.149.***
  Sper să nu iasă vreun alt OZN şi la intrarea în oraş !
  Curios este cum de apar atâtea lucrări inaugurate chiar acum în preajma alegerilor..
  În primii 3 ani de mandat al Primarului nu s-a făcut nimic în Galaţi, decât demolări si desfiinţări (vezi Sistemul de Încălzire Centralizat, Bazinul cu valuri, bulevarde şi trotuare distruse, Golful cu debarcaderul, Faleza, etc), iar în ultimul an l-a apucat hărnicia pe ultima sută! Noroc că s-au mai prelungit aceste alegeri locale cu câteva luni..
  11
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.