Patrimoniul Electrocentrale, păzit de firma Watchsabguard

Patrimoniul Electrocentrale, păzit de firma Watchsabguard
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Firma gălățeană Watchsabguard SRL a câștigat licitația electronică organizată pe SEAP de atribuire a contractului pentru ”Servicii integrate de pază a patrimoniului societății Electrocentrale Galați SA în insolvență, de supraveghere, monitorizare antiefracție și intervenție”.

Valoarea contractului-cadru, semnat pe 10 septembrie, este de 1.131.967,2 de lei și se întinde pe un an de zile. În aceeași zi a fost semnat și un contract subsecvent, pentru primele trei luni, cu o valoare de 282.216,48 lei. Paza va fi asigurată atât la sediul Electrocentrale de pe platforma combinatului siderurgic, cât și la cazanul de apă fierbinte (CAF) al companiei, amplasat în Țiglina.

Prin caietul de sarcini al licitației, Electrocentrale a solicitat asigurarea pazei și securității patrimoniului societății, atât cu personal de pază autorizat, cât și prin  sisteme  de supraveghere video și monitorizare antiefracție existente la cele două locații. Personalul de pază va fi dispus în opt posturi fixe și mobile, două înarmate și şase neînarmate. Conform informațiilor de pe SEAP, oferta declarată câștigătoare a fost și singura depusă.

După cum ”Viața liberă” a mai scris, Electrocentrale, firma care a asigurat zeci de ani termoficarea Galațiului prin fostul sistem centralizat, este în insolvență și și-a încetat total activitatea pe 23 septembrie. Cei 205 angajați pe care îi mai are societatea vor primi sume compensatorii, câte 37.000 de lei net fiecare. Acești bani provin din bugetul companiei - ”bani albi pentru zile negre”, și nu de la bugetele de stat.

Citit 2048 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.