Primarul şi Consiliul Local au depus jurământul. Pentru patru ani în slujba cetăţenilor Galaţiului (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Primarul şi Consiliul Local au depus jurământul. Pentru patru ani în slujba cetăţenilor Galaţiului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

"Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!", aşa au jurat, miercuri, 21 octombrie, Ionuţ Pucheanu, primarul reales al Galaţiului, şi 23 din cei 27 de aleşi care vor constitui Consiliul Local al municipiului. Repartizarea pe comisii este programată pentru săptămâna viitoare, când ar putea fi aleşi şi cei doi viceprimari al oraşului. Principalii favoriţi sunt actualul viceprimar, Sorin Enache, şi city managerul Marius Humelnicu.

Convocată de prefectul Eugen Hristache, şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Galaţiu s-a desfăşurat pe terasa Primăriei. Întrunirea a fost binecuvântată prin oficierea unei slujbe, urmată de un emoţionant mesaj transmis de IPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos: „Dă-ne, Doamne, bunătate, echilibru, competenţă, dreptate, jertfă şi mai ales iubire pentru toţi semenii urbei, ca în frunte cu dl primar şi onoraţii consilieri locali, timp de patru ani, să ne bucurăm de iniţiative comunitare şi fapte menite să aducă speranţa în noi şi între noi aşezarea, bunătatea şi prosperitatea. Să vă fie Domnul călăuză în gând, în cuvânt şi în fapta bună, clipă de clipă!".
La rândul său, prefectul Hristache le-a atras atenţia aleşilor că vor fi pentru patru ani în slujba cetăţenilor, care îşi pun speranţe în proiectele pe care le-au promis în campania electorală.

Invalidări

Decanul de vârstă, Gheorghe Potîrniche (PSD), secondat de cei mai tineri aleşi locali - Dumitru Poalelungi (PSD) şi Daniel Zinica (USR) - au condus şedinţa. Au fost prezenţi 23 de consilieri declaraţi aleşi la scrutinul din 27 septembrie, ale căror mandate au fost validate. În urma declaraţiilor de renunţare, au fost invalidate mandatele de consilieri locali ale lui Ionuţ Pucheanu (PSD), Alexandru Şerban (PNL) şi Ileana Sorocoleţ (PNL). Cei trei vor fi înlocuiţi la următoarea şedinţă a Consiliului, atunci când va depune jurământul şi singura consilieră care a lipsit motivat de la ceremonie, Marcela Costea (PSD).

Cine a depus jurământul

Din partea PSD, au jurat consilierii: Lucian-Valeriu Andrei, Gheorghe Bezman, Hristache Bogatu, Iorgu Viorel Bogatu, Rodica Ciucă, Silviana Ciupercă, Cristian-Sorin Enache, Costel Gafton, Marius Humelnicu, Dumitru Poalelungi, Gheorghe Potîrniche, Arthur-Viorel Tuluș și Claudiu Ionuț Vasile.
Liberalii care au depus jurământul sunt: Marta Iozefina Bencze, Anamaria Hărăbor, Vasile Lupu și Valeriu-Laurențiu Onose. Consilierii locali USR sunt Cristian Chitaru, Andrei Postică și Daniel Zinica.
Doru Valentin Căstăian și Anamaria Daniela Mihai vor reprezenta PACT în Consiliul Local, iar vocea PLUS va fi Flavia Susnoschi Luca.

Ce spune primarul Pucheanu

După ce a depus, pentru a doua oară, jurământul de primar, Ionuţ Pucheanu s-a arătat optimist în privinţa colaborării cu un Consiliu Local dominat de PSD: "Am ferma convingere că alături de dumneavoastră vom reuşi să ducem mai departe lucrurile începute acum patru ani, proiecte pentru care - vorbesc acum în nume personal - am primit încă un mandat pentru a le finaliza, pentru a începe alte lucrări. Şi îmi exprim convingerea că vom putea trece cu mult mai lin şi mult mai bine dincolo de interesele partidelor pe care le reprezentăm şi că atât priceperea, cât mai ales buna-credinţă, le vom pune împreună pentru a face lucruri aşa cum n-au mai fost ele făcute la nivelul municipiului Galaţi. Mulţumesc de pe acum pentru tot sprijinul pe care îl veţi arăta proiectelor cu care voi veni în faţa dumneavoastră".
La începutul săptămânii viitoare, este programată şedinţa în cadrul căreia consilierii se vor împărţi pe comisii de specialitate şi vor fi aleşi viceprimarii. Principalii favoriţi sunt Sorin Enache şi Marius Humelnicu, iar noul city manager va fi numit prin dispoziţia primarului Pucheanu.

Citit 4216 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 01:28

5 comentarii

 • postat de Inga
  Miercuri, 28 Octombrie 2020 16:32
  5.13.129.***
  Munciți stimabililor, deștepților PENTRU orașul GALAȚI, PENTRU modernizarea orașului GALAȚI, oraș ce v-a ales tocmai pentru a moderniza propriul oraș, GALAȚIUL și nu să susțineți ca niște trădători realuzarea de proiecte de modernizarea altor orașe, așa cum au susținut unii trădători locali, aleși de gălățeni pentru gălățeni, pentru Galați și care în schimb au susținut modernizarea altor orașe prin proiecte precum podul de la Brăila. Trântorilor. Trădătorilor. Luați-vă buletin de Brăila, dacă Galațiul nu vă interesează în a-l moderniza prin proiecte mari realizate aici în Galați, precum tunel pe sub Dunăre, aeroport, autostrăzi care să conecteze Galațiul de restul lumii, ca să fie și GALAȚIUL tranzitat, o rută pentru investitori, pentru agenți economici, pentru restul lumii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anda
  Joi, 22 Octombrie 2020 21:28
  5.13.254.***
  Desteptul fara masca cine e?
  7
  2
  Raportează
 • postat de Manager zona Galati-Braila
  Joi, 22 Octombrie 2020 16:59
  89.137.230.***
  Eu astept sa se faca Podul de la Braila si sa fac un studiu sa vad ce impact economic are si cum influenteaza viata celor de la Braila si Galati. Voi face o analiza amanuntita si voi publica rezultatele . Daca Braila face pod galatenii au datoria si obligatia sa demareze urgent lucrarile la Aeroport. Exista finantare! Trebuie doar sa depuneti scrisoarea de intentie, proiectul si toate documentele si banii vin de la Uniunea Europeana. Acest aeroport este esential in aceasta zona. O alta investitie urgenta si foarte buna este un tren de mare viteza Galati-Bucuresti! Este mare nevoie de refacerea caii ferate pentru trenuri de mare viteza! In maxim o ora trebuie ca brailenii si galatenii sa ajunga la Bucuresti si zona se va dezvolta foarte rapid si afacerile vor exploda efectiv. Daca nu puteti un pas in spate si lasati specialistii sa conduca.
  6
  7
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Joi, 22 Octombrie 2020 07:33
  5.13.196.***
  Desfiintati postul de City Manager pentru care se ia o gramada de bani si nu face mai nimic , responsabilitatea sai revina viceprimarului care o fi el si gata , nu mai inventati posturi platite din banii cetatenilor, De cate ori a fost City Managerul pe santier unde se lucreaza la noua cale de rulare , ?
  9
  38
  Raportează
 • Joi, 22 Octombrie 2020 00:19
  216.130.36.***
  Sa speram ca ceea cea a fost inceput din punct de vederea a orasului Galati va continua.
  Lucrurile nu se misca foarte rapid, cu toate acestea de cate ori vin din voiaj de pe vapor vad inca o strada reparata, inca un loc de parcare amenajat ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
  19
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.