Alocări de fonduri, contre și demisii pe final de octombrie

Alocări de fonduri, contre și demisii pe final de octombrie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați de joi, 29 octombrie, desfășurată prin mijloace on-line, a consemnat încetarea de drept, prin demisie, a mandatelor consilierilor județeni Cristian Dima și Radu Cosca. Aceștia au fost aleși pe listele ALDE, la scrutinul din urmă cu mai bine de o lună. Contactat telefonic de cotidianul nostru, Cristian Dima ne-a precizat că locurile ce revin ALDE vor fi ocupate de supleanții Florinel-Petru Gasparotti (fost vicepreședinte CJ) și Adrian-Dănuț Alexandru (tehnician silvic).

În altă ordine de idei, pe ordinea de zi a ședinței a existat o hotărâre privind aprobarea participării Unității Administrativ-Teritoriale Județul Galați la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024. Asigurarea contribuției proprii necesare achiziționării unui autovehicul electric hibrid în cadrul acestui program a fost considerată inoportună de către consilierii județeni PNL și PMP. În consecință, aceștia au votat împotrivă.

Totodată, a fost rectificat bugetul local al Judeţului Galaţi şi bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2020 şi estimările pe anii 2021-2023, prin alocări de fonduri către unități sanitare și de învățământ special din coordonarea CJ Galați. Și în acest caz au existat abțineri și voturi împotrivă ale noii opoziții din Consiliul Județean. Din ce s-a înțeles din transmisia on-line a ședinței, un motiv invocat de consilierul PNL, Radu Oprea, a fost acela al timpului redus aflat la dispoziție pentru studierea documentației privitoare la rectificarea bugetară.

Conform declarațiilor președintelui CJ, Costel Fotea ”un milion de lei va fi folosit pentru amenajarea unui spaţiu medical într-o clădire a Spitalului de Psihiatrie, unde vor fi internate cazurile uşoare sau cu forme medii de coronavirus. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de urgenţă a întregului mobilier medical, a paturilor şi a echipamentelor de protecţie. De asemenea, vom suporta şi o parte din costurile cu hrana pacienţilor, precum şi costurile cu utilităţile. Mai mult, am aprobat fonduri şi pentru achiziţionarea de concentratoare de oxigen la Spitalul TBC, pentru dotarea Spitalului Târgu Bujor şi pentru stimulatoare cardiace”.

Citit 1384 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.