Evaluaţi acest articol
(30 voturi)
8 comentarii

Deşi la şedinţa extraordinară a Consiliului Local de miercuri, 11 noiembrie, au participat 25 de aleşi, cei 15 consilieri PSD au decis totul. Şi-au împărţit locurile în comisiile de vânzare a spaţiilor medicale, de soluţionare a contestaţiilor şi de negociere a redevenţelor, în comisiile de analiză a solicitărilor de locuinţe, de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor care pot primi subvenţii de la bugetul local. Structuri în care nu s-a strecurat niciun consilier de altă culoare politică decât PSD. Şi tot cei 15 consilieri PSD au decis cine vor fi reprezentanţii municipiului Galaţi în adunările generale ale acţionarilor sau asociaţilor la societăţile Transurb, Gospodărire Urbană, Administraţia Pieţelor Agroalimentare şi Industrial Parc: oameni de încredere ai PSD.

„PSD se pregăteşte să preia controlul societăţilor locale”, scriam în ediţia de marţi, 10 noiembrie, a ziarului „Viaţa liberă”. Ei bine, ceea ce s-a întâmplat la şedinţa din 11 noiembrie a confirmat cu vârf şi îndesat supoziţia noastră.

Prin vot secret, au fost stabiliţi, mai întâi, reprezentanţii Consiliului Local (CL) în comisii importante pentru următorii patru ani. Deşi pe buletinul de vot au fost trecuţi şi consilieri locali PNL, USR şi PLUS, doar PSD a câştigat de fiecare dată, cu câte 15 voturi favorabile.

Astfel, în comisia care va negocia redevenţa pentru spaţiile cu destinaţia de cabinete medicale concesionate reprezentanţii CL vor fi aleşii PSD: Marcela Daniela Costea, Rodica Ciucă şi Dumitru Poalelungi (membri titulari), Silviana Ciupercă, Dochiţa Florea şi Gheorghe Bezman (supleanţi).  
 
În comisia de vânzare a spaţiilor medicale reprezentanţii CL sunt Claudiu Ionuţ Vasile şi Hristache Bogatu – membri titulari, iar supleanţi sunt Silviana Ciupercă şi Gheorghe Bezman, toţi consilieri locali PSD.

Reprezentaţii CL în comisia care va soluţiona contestaţiile cu privire la vânzarea spaţiilor medicale vor fi tot aleşi PSD: Lucian Valeriu Andrei şi Gheorghe Potîrniche (titulari), Costel Gafton şi Rodica Ciucă (supleanţi).

În Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe aflate în administrarea Consiliului Local au fost desemnaţi: Silviana Ciupercă, Costel Gafton, Gheorghe Bezman, Iorgu Viorel Bogatu şi Dochiţa Florea, toţi consilieri locali PSD.

Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari va fi compusă din: Gheorghe Potârniche, Iorgu Viorel Bogatu, Costel Gafton, Gheorghe Bezman, Silviana Ciupercă, toţi consilieri locali PSD.  

Comisia de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor care pot primi subvenţii de la bugetul local are în componenţă tot consilieri locali PSD: Hristache Bogatu, Iorgu Viorel Bogatu, Claudiu Ionuţ Vasile, Arthur Viorel Tuluş şi Lucian Valeriu Andrei.

Singura comisie care a rămas „în aer” este cea pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii, desemnarea reprezentaţilor fiind retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei.

Numiţi la societăţile de interes local

Votul secret de la comisii s-a repetat la numirea şi aprobarea mandatelor reprezentanţilor municipiului Galaţi în Adunările Generale ale Acţionarilor sau Asociaţilor la societăţile Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Gospodărire Urbană, Industrial Parc şi Transurb. Propunerile USR şi PLUS nu au contat în faţa celor 15 voturi PSD.

Astfel, Costel Gafton a fost numit reprezentantul Municipiului Galaţi în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA, iar supleantul său este Lucian Valeriu Andrei.

În Adunarea Generală a Asociaţilor la societatea Gospodărire Urbană SRL Lucian Valeriu Andrei este reprezentantul Municipiului Galaţi, iar supleantul său este Hristache Bogatu.

Reprezentantul Municipiului Galaţi în Adunarea Generala a Asociaţilor la societatea Industrial Parc SRL este Mitică Budescu – titular, iar Dumitru Poalelungi – supleant.

Vergiliu Vals, director în cadrul Primăriei Galaţi, va fi reprezentantul Municipiului Galaţi în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Transurb SA, iar supleant va fi Lucian Valeriu Andrei.

Citit 4117 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:41

8 comentarii

 • postat de DAN Vineri, 13 Noiembrie 2020 12:51 136.255.148.*** Link la comentariu
  1
  3

  DNA ul doarme oricum. au scapat sacalii batrani care s au retras si nu face nimic in acest oras. bine ca ii platim. SI DE ACEA ESTE GALAATIUL ASA, CA PERMANENT S-A IMPARTIT CATE CEVA

  Raportează
 • postat de Liber la GOLĂNII ! Joi, 12 Noiembrie 2020 15:53 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  4

  Atentie mare DNA Galati!
  Se va da liber la FRAUDE, ABUZURI, TRAFIC de INFLUENŢĂ, etc
  Măcar acum, în al 12-lea ceas poate o să vă faceţi treaba!

  Raportează
 • postat de Adrian Joi, 12 Noiembrie 2020 11:51 178.138.98.*** Link la comentariu
  0
  4

  Poate ne spune cineva ce cauta iohannis la teleconferinta cu prefecții si cand se hotaraște ăla sa respecte constitutia?? Cat despre psd daca au castigat alegerile ce va asteptati sa faca sa puna usl sa conduca?? Daca aveau pnl 50% vedea vreun psdist ceva?

  Raportează
 • postat de Tirpitz Joi, 12 Noiembrie 2020 08:31 86.127.194.*** Link la comentariu
  6
  20

  Atata timp cat exista traseistii, nici nu mai conteaza. Poate ca, dupa inca vreo 30 ani, se vor depolitiza toate institutiile statului, poate se va schimba si forma de guveramant dar pana atunci nu se va imbunatati absolut nimic. Voturile sunt apa de ploaie, iar personajele se aseamana cu teii aceia uscati dupa faleza. Legi strambe, personaje asisderea, interese personale, functii inalte platite bine, incompetenti multi, cetatenii rabda si inghit la nesfarsit tot acest circ din partea celor care ne tot indeamna sa votam, ce sa votam, rotirea cadrelor?!?

  Raportează
 • postat de Un galatean Joi, 12 Noiembrie 2020 08:29 5.13.177.*** Link la comentariu
  9
  23

  Oras. ,,condus,, de treizeci de ani de psd, oras care de tot atat timp se scufunda, oras care in loc de a progresa, se degradeaza, cu intreprinderi falimentare iar care au mai ramas cu doar 10% di personalul avut...tinerii care sunt viitorul natiunii plecati prin lume dupa un trai decent, in contrast ,priviti la averile ce le au maharii acestui partid si nu numai...
  Blestemat neam

  Raportează
 • postat de Ion Joi, 12 Noiembrie 2020 07:16 86.124.202.*** Link la comentariu
  9
  19

  La ce va asteptati? Cat a fost campanie, criticati partidele de dreapta si promovati PSD.
  Acum, culegeti ce ati semanat!

  Raportează
 • postat de caddy Miercuri, 11 Noiembrie 2020 22:47 89.238.225.*** Link la comentariu
  21
  16

  Succes, ca si pana acum de fapt.

  Raportează
 • postat de paloma Miercuri, 11 Noiembrie 2020 22:39 5.13.242.*** Link la comentariu
  8
  40

  Sa vedeti acum lapte si miere !!! Cei care ati votat psd, sa dati si la vecini !!! :)))

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.