Contracte de 35 milioane de euro, atribuite de Consiliul Județean

Contracte de 35 milioane de euro, atribuite de Consiliul Județean
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste 35 milioane de euro la valoarea de astăzi, mai exact aproape 172 milioane de lei reprezintă valoarea procedurilor de achiziție publică atribuite de Consiliul Județean (CJ) Galați în primele zece luni ale anului 2020, conform informațiilor existente în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Este vorba despre 34 de proceduri atribuite, alte 11 fiind anulate în aceeași perioadă, din varii motive.

Peste 100 milioane de lei pentru SMID

Intrând în detalii, am putea spune că anul 2020, din punct al vedere al valorilor atribuite, este, până în prezent, "dedicat" Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), investiție a Consiliului Județean despre care ați putut citi recent, pe larg, în cotidianul nostru.

Astfel, compania specializată ilfoveană Iridex Group Plastic SRL, ofertant lider aflat în asociere cu alți operatori economici, are în sarcină atât lucrările ce se execută în prezent la Valea Mărului, de realizare a depozitului și a unei linii de sortare, în valoare de circa 50,18 milioane de lei, precum și lucrările ce urmează a demara în zonele Tecuci și Târgu-Bujor. Mai exact, este vorba atât despre închiderea depozitului neconform de la Rateș (lângă Tecuci), dar și de proiectarea și execuția stației de transfer și a stației de compostare de la Tecuci, precum și a stației de transfer de la Târgu Bujor, toate aceste lucrări fiind evaluate la aproximativ 49,67 milioane de lei.

Tot în direcția implementării SMID, CJ Galați a atribuit proiectarea și executatea lucrărilor pentru drumuri de acces în zonele Galați și Valea Mărului către o asociere având ca ofertant lider compania băcăuană Mavgo Holding SRL, de această dată valoarea fiind de 9,75 milioane de lei.

În fine, a fost atribuită și realizarea unui audit al proiectului, la valoarea de 168.000 de lei, către operatorul specializat Agenția de Audit Financiar AFIL SRL.

Lucrări în Sănătate la morgă, UPU, dar și la Târgu-Bujor

Pentru Sănătate, am notat atribuirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului clădire pentru relocare sediu Prosectură Medicină Legală din Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei", pentru o valoare de aproape 7,7 milioane de lei, exclusiv TVA. Procedura simplificată de atribuire a lucrărilor, având la bază criteriul "prețul cel mai scăzut" a revenit asocierii Consumcoop Galați (ofertant lider) - Rovis Lider SRL - Moviland Met SRL.

În același timp, la Târgu-Bujor a fost atribuită extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Orășenesc. Tot în urma unei proceduri simplificate, la valoarea de 6,87 milioane de lei, asocierea având ca lider compania bucureșteană Luxuria Aedificium SRL, împreună cu Terra Invest Management SRL, are în sarcină finalizarea acestor lucrări.

De valori ceva mai reduse vorbim în cazul extinderii, modernizării și dotării Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean - 1,69 milioane de lei, de amenajarea Secției de Cardiologie Intervențională (1,23 milioane de lei), precum și de necesitatea dotării (în loturi) a ambulatoriului Spitalului de Boli Infecțioase, de această dată valoarea atribuită fiind de 1,08 milioane de lei.

"Centura mică" și drumurile județene rămân în actualitate

"Trecând" către zona de infrastructură, la valoarea de 11,75 milioane de lei, exclusiv TVA, discutăm despre servicii de proiectare, asistență tehnică proiectant și execuție lucrări pe 8,675 kilometri aparținând de șapte drumuri județene. În acest caz, potrivit informațiilor din SEAP, o asociere cu operatorul economic gălățean Gendav SRL în calitate de lider, alături de Aqua Parc SRL, Genymar 2008 SRL și Rutier Consult (în calitate de terț) a fost declarată câștigătoare.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare și modernizare de pe DJ 251 (Smârdan - Matca), la valoarea de 7,2 milioane de lei, o parte dintre acestea au revenit asocierii formate din Tancrad SRL, alături de Add Global Design SRL și Citadina 98 SA.

Recent, zona de expertizare a drumului de centură (DJ 251M), inclusiv în vederea realizării de exproprieri și demolări, a fost atribuită la valoarea de 2,95 milioane de lei, în timp ce o serie de lucrări de refacere a unor poduri și drumuri județene afectate de calamități naturale au fost atribuite unei asocieri conduse de Constructa Mecanique SRL, la valoarea de 2,33 milioane de lei.

Spații de creație și expoziții în aer liber de peste un milion de euro

În cele din urmă, preocuparea UAT Județul Galați, prin Consiliul Județean, către zona de cultură-agrement s-a concretizat prin desemnarea câștigătorului procedurii de achiziție publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente proiectului de amenajare spații de creație plastică și expoziții în aer liber de la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi. Acestea vor fi efectuate de asocierea dintre firma bucureșteană Midanne Invest Grup SRL (în calitate de lider ofertant) și cea gălățeană Ecoarch SRL, la valoarea de 5,64 milioane de lei.

De lucrările de consolidare, restaurare și amenajare de la Muzeul "Casa Cuza Vodă" se va ocupa firma gălățeană Stiloterm SRL, în parteneriat cu Pelas Company SRL (1,89 milioane de lei), în timp ce asocierea dintre brăilenii de la Larapeu Construct SRL și Electrix SRL are în sarcină proiectul de 1,34 milioane de lei al bazei turistice cu specific pescăresc "Zătun 2".

Citit 3969 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.