Lucrări de conservare la Cavoul Roman şi Poarta Turcească

Lucrări de conservare la Cavoul Roman şi Poarta Turcească
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Până când municipalitatea va găsi fondurile necesare pentru punerea lor în valoare, Cavoul Roman şi Poarta Han (cunoscută gălăţenilor ca Poarta Turcească) au nevoie de lucrări de conservare. Mai ales că lucrările de cercetare arheologică au scos la lumină adevărate comori. Din acest motiv, administraţia locală a lansat două achiziţii publice care au ca scop realizarea proiectelor tehnice de execuţie a acestor lucrări.

Ofertele sunt aşteptate până pe 23 noiembrie 2020, iar valorile estimate ale contractelor sunt de 7.500 de lei fără TVA pentru Cavoul Roman şi de 9.500 de lei fără TVA pentru Poarta Han. Criteriul de atribuire este, în ambele cazuri, preţul cel mai scăzut.

Potrivit caietului de sarcini, la Cavoul Roman, situat pe strada Oţelarilor, între blocurile D14 şi D16, proiectul va cuprinde cel puţin „un trotuar şi o rigolă din beton pe cele patru laturi pe exterior, care va colecta apele pluviale, dar şi dezumidificatoare racordate la instalaţia electrică din zonă. La Poarta Han, proiectul va cuprinde construcţii provizorii de închidere, din profile de lemn pe soclu din beton pe contur, iar învelitoarea se va realiza din material hidrorezistent la îngheţ.

Citit 2608 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.