Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Până când municipalitatea va găsi fondurile necesare pentru punerea lor în valoare, Cavoul Roman şi Poarta Han (cunoscută gălăţenilor ca Poarta Turcească) au nevoie de lucrări de conservare. Mai ales că lucrările de cercetare arheologică au scos la lumină adevărate comori. Din acest motiv, administraţia locală a lansat două achiziţii publice care au ca scop realizarea proiectelor tehnice de execuţie a acestor lucrări.

Ofertele sunt aşteptate până pe 23 noiembrie 2020, iar valorile estimate ale contractelor sunt de 7.500 de lei fără TVA pentru Cavoul Roman şi de 9.500 de lei fără TVA pentru Poarta Han. Criteriul de atribuire este, în ambele cazuri, preţul cel mai scăzut.

Potrivit caietului de sarcini, la Cavoul Roman, situat pe strada Oţelarilor, între blocurile D14 şi D16, proiectul va cuprinde cel puţin „un trotuar şi o rigolă din beton pe cele patru laturi pe exterior, care va colecta apele pluviale, dar şi dezumidificatoare racordate la instalaţia electrică din zonă. La Poarta Han, proiectul va cuprinde construcţii provizorii de închidere, din profile de lemn pe soclu din beton pe contur, iar învelitoarea se va realiza din material hidrorezistent la îngheţ.

Citit 1890 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 13:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro