Primarul Ionuţ Pucheanu: ”Am traversat un an plin de provocări, însă am reușit să le facem față”

Primarul Ionuţ Pucheanu: ”Am traversat un an plin de provocări, însă am reușit să le facem față”
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Aceasta este convingerea primarului Ionuţ Pucheanu, pe care le-a împărtăşit-o gălăţenilor printr-un comunicat de presă, care cuprinde un scurt bilanţ al anului care se încheie.

Potrivit Primăriei, proiectele de anvergură demarate anul acesta se referă la modernizarea arterelor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (pe tronsonul cuprins între străzile H. Coandă și Al. Măcelaru). "Este vorba despre două proiecte care cumulează aproximativ 40 milioane de euro și care, la final, vor duce la modernizarea unei importante axe rutiere din municipiul Galați. În acest moment, lucrările sunt avansate pe străzile Siderurgiștilor, 1 Decembrie și Traian Vuia și vor începe în curând și pe tronsonul menționat al bulevardului George Coșbuc", precizează municipalitatea.
Printre obiectivele importante se numără finalizarea lucrărilor la prima parcare multietajată din Galați (9,8 milioane de lei), refacerea completă și modernizarea pasajului subteran din centru (2,3 milioane de lei) și continuarea reabilitării străzii Brăilei, astfel încât, într-o etapă viitoare, să fie modernizat și ultimul tronson, cel dintre strada Roșiori și Potcoava de Aur.
Lucrări de refacere a infrastructurii s-au derulat și pe strada Domnească, pe tronsonul cuprins între străzile Brăilei și Gamulea (4,1 milioane de lei).

Lucrări în cartiere

"Au continuat lucrările de modernizare în interiorul cartierelor. Scopul principal la acest capitol rămâne demolarea vechilor garaje și crearea de noi locuri de parcare. În 2020 au fost desființate 424 de garaje, în cartierele I.C. Frimu, Țiglina II, Micro 39A, Micro 38, Mazepa II, Mazepa I, Micro 17, Micro 19, Centru, Siderurgiștilor Vest. Au fost înființate astfel 828 de noi locuri de parcare, iar lucrările continuă pentru creșterea numărului acestora. În plus, au fost făcute lucrări de reparații la vechile parcări, fiind reabilitate astfel 3.390 de locuri de parcare", se arată în comunicat.

Fonduri europene

Conform Primăriei, sunt 42 de proiecte cu fonduri europene aflate în implementare, cu o valoare totală de 648,8 milioane de lei. Acestora li se adaugă 51 de noi proiecte depuse, cu o valoare de 273,5 milioane de lei. Astfel, valoarea totală a acestor proiecte, aflate în diverse stadii, este de peste 920 milioane de lei.

Sănătate

În toate unitățile medicale aflate în subordinea Consiliului Local se derulează diverse proiecte cu finanțarea europeană pentru reabilitare și modernizare. Dintre acestea pot fi amintite cele două proiecte de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan", pentru modernizarea și creșterea calității serviciilor medicale, în valoare de aproximativ 5,5 milioane de euro. În plus față de investițiile în infrastructura sanitară, municipalitatea a alocat 14,4 milioane de lei pentru combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2. Această sumă a fost direcționată pentru achiziția de aparate de testare, apărare civilă, învățământ și instituții de cultură.

Transport

În 2020 au fost semnate contractele pentru livrarea a 20 de autobuze hibrid (33,6 milioane de lei) și a opt tramvaie noi (peste 44 milioane de lei).
"Toate proiectele realizate nu ar fi fost posibile fără susținerea și încrederea gălățenilor, pe care îi asigur că vom continua eforturile pentru dezvoltarea și modernizarea orașului nostru", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Citit 3535 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Ianuarie 2021 01:50

11 comentarii

 • postat de Lavinia
  Duminică, 10 Ianuarie 2021 15:30
  188.24.196.***
  https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/156671-primaria-a-pierdut-definitiv-procesul-pentru-tunelul-pe-sub-dunare

  Mă întreb cum naiba ați reușit voi să faceți față provocărilor... Când iată, pe unele tocmai voi le-ați provocat cu bună-știință blocând unele proiecte pentru a nu se realiza, probabil din cauza intereselor voastre ascunse, ca apoi să mai și pierdeți...

  Puterea locală/județeană(voi) + opoziția locală/județeană + așa-zis gălățenii aleși la nivel central/național sunteți toți niște ticăloși care iată, vrând să vă dați coate unii altora, ați blocat realizarea unor astfel de proiecte de infrastructură pentru Galați, pentru gălățeni, în dauna Galațiului.

  Ce naiba o fi în capul vostru, al tuturor celora care nu vreți să realizați, să construiți nimic asemenea, pentru Galați?

  Pentru voi e bună o șaretă, o șandrama din chirpici și veți fi mulțumiți doar cu nimic realizat.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 04 Ianuarie 2021 11:04
  5.2.205.***
  Parcarea din Mazepa este o gluma proasta, sta mai mult goala decat plina ( 30 de locuri au ramas neatribuite ). Si aglomeratia din zona este aceeasi.
  Si in rest lucrari facute in graba si la misto.
  Si taxele si impozitele marite ca sa sustinem aceasta "metropola".
  9
  5
  Raportează
 • Miercuri, 30 Decembrie 2020 12:05
  95.76.3.***
  @indiferența gălățenilor (de "driapta") Bla bla bla... „Vorba multă, sărăcia omului”! Ai scris enorm de mult învârtindu-te în jurul cozii și scoțând în evidență frustrările pe care le ai! Nu-ți convin orașul și calea pozitivă pe care se află, drum bun! Când pleci, ia-i cu tine și pe "inteligenții" ce ți-au dat like! Am mai zis-o și o repet! Au plecat mulți oameni din Galați, iar orașul încă există și va exista mult și bine pentru că nu depinde de NIȘTE UNII! Mai mult, eu mă bucur că s-au cărat și încă se cară! Ducă-se unde le place!
  18
  11
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Miercuri, 30 Decembrie 2020 08:23
  86.34.180.***
  Sustin total comentariul @"postat de Indiferența gălățenilor", cu ferma convingere ca nimeni nu va invata nimic din ceea ce spune autorul lui.
  Noi, galatenii adevarati, suntem doar o minoritate. Restul populatiei acestui oras, nu adera afectiv la nimic din ceea ce ce inseamna adevarul spuselor pe tema dezvoltarii orasului.
  O populatie omogena rezoneaza obligatoriu la suferinta unei localitati, mica sau mare, doar daca aceasta populatie este in proportie covarsitoare nascuta in acel loc. Altfel ea este dezradacinata afectiv /sentimental vis a vis de traditia locului cu obiceiurile si aspiratiile lui.
  Ne plangem soarta de pomana. Schimbarea structurii populatiei din anii socialismului lui Ceasca, isi arata azi efectele.
  16
  6
  Raportează
 • postat de Golum
  Miercuri, 30 Decembrie 2020 06:55
  5.13.196.***
  Vad ca adevarul doare la unii si da dislaikuri , bravo, adevar ai scris,,Indiferenta galatenilor ,, Si cineva a scris mai sus ,, Intri in scoala needucat si iesi educat sau mai pe limba talpii ,,intra prosti si iesa distepti , breee ,,
  4
  1
  Raportează
 • postat de Indiferența gălățenilor
  Marți, 29 Decembrie 2020 23:16
  5.13.163.***
  @UBSD

  Era bun, ba chiar extraordinar era și tunelul pe sub Dunăre bre gălățene(asta presupunând că ești gălățean și că trăiești în orașul ăsta uitat și OCOLIT de lune... Dar voi, ubii "gălățeni" fandosiți, plictisiți bu o să înțelegețu biciodată, că fără infrastructura de conectare, de atragere a fluxului către orașul GALAȚI, orașul acesta nu se va dezvolta niciodată

  Dar sunt de acord cu tine într-o privință, aceea că avem nevoie de școli, pe care să le și frecventați...că poate așa veți înțelege și voi(mai ales tu) că avem nevoie de proiecte de infrastructură mari realizate, precum cel cu tunelul pe sub Dunăre pentru ca și orașul nostru să fie frecvebtabil, tranzitat și nu ocolit.

  Dar voi probabil că nu veți înțelege niciodată asta, să susțineți a se realiza propriile proiecte de infrastructură propuse, a orașului nostru, pentru modernizarea propriului nostru oraș GALAȚI.

  Nouă gălățenilor și GALAȚIULUI mereu ni s-a spus că ce se construiește la alții e bun și pentru noi gălățenii, e bun și pentru GALAȚI (cum e cu podul peste Dunăre la Brăila, cum e și investiția celor de la Yazaki tot la Brăila, cum e cu podul de la Calafat-Vidin, cum e cu investițiile de la Cluj, Timișoara, București, etc.) și vi se pare cumva că GALAȚIUL nostru a evoluat, a beneficiat de pe urma acelor investiții făcute în alte zări, pe la alții? Nicidecum...GALAȚIUL NU A AVUT DE BENEFICIAT DE PE URMA ACELOR INVESTIȚII.

  Dar da, sunt total deacord cu tine, că și matale, dar și cei de teapa dumitale(care mereu ați fist o frână, un ghimpe pentru GALAȚI) aveți nevoie de școală ca să învățați și voi trădători ai propriului oraș GALAȚI, că orașul acesta GALAȚI nu se poate emancipa, moderniza, dezvolta fără să susții și fără să construiești proiecte mari de infrastructură care să atragă spre orașul tău investitori, forța umană...

  Dar voi vă veți plânge mereu că orașul GALAȚI este dintotdeauna subdezvoltat și prăfuit, nemodernizat și în curând va fi afectat și de natalitatea tot mai șubredă a acestor părți de țară.

  Credeți că dacă se face pod la Brăila va profita Galațiul, credeți că va "înflori" Galațiul? Nici pe naiba. Dar voi fiți în continuare înguști la minte, închistați, că am ajuns să dau dreptate unora care spuneau că nu numai politicul a fost de vinå pentru mizeria, subdezvoltarea GALAȚIULUI, ci de vină a fost și specia aceadta sinistră de gălățeni cărora mereu le-a plăcut să dea coate GALAȚIULUI nesusținând realizarea niciunui proiect de infrastructură grandios în GALAȚI.

  Indiferența gălățenilor la nesusținerea/nerealizarea unor astfel de proiecte de infrastructură care să atragă către GALAȚI a făcut ca GALAȚIUL să arate mereu atât de degradat, ponosit...

  Dar voi fiți mereu contra GALAȚIULUI și nu veți avea nimic, ca și până acum.

  Faptul că de multe ori, unele persoane nu postează comentariile, părerile oamenilor care încearcă să vă deschidă ochii pentru a înțele odată și voi că astfel de proiecte mari de conexiuni, de infrastructură trebuie susținute a se realuza pentru ca și orașul nostru să se dezvolte, să se modernizeze...

  Credeți că bruxellezilor, europenilor le pasă de GALAȚI? Credeți că Românilor le pasă de GALAȚI? Credeți că bucureștenilor le pasă de GALAȚI? Dar uite una și mai tristă...realitatea este că nici gălățenilor nu le pasă de GALAȚI. Exemplul cel mai clar fiind cei ca tine care vă împotriviți la orice s-ar vrea a fi construit aici în GALAȚI. De asta GALAȚIUL nu a avut niciodată nimic bun construit în GALAȚI. Voi sunteți plaga GALAȚIULUI.

  Dacă vreodată credeți că se va construi minciuna cu aeroportul, unde credeți voi că se va construi? Nu la noi, nu în Galați, iar gălățenii nu vor avea de profitat nici din asta, voi gălățenii veți rămâne în continuare cu ochii în soare, mirați că... de ce. De ce au alții și voi nu, iar alții pe lângă voi, care vă susțin pe voi unii gălățeni fandosiți nu aveți nimic. Vă încurca tunelul pe sub Dunăre construit la GALAȚI nu?
  Din păcate, nici "deștepții" ceilalți nu au știut să-l susțină pe Stan, să-i susțină proiectele, altfel votul meu și probabil că al multora nu s-ar mai fi dus la alții... Și vă mirați apoi de ce pleacă lumea din acest oraș, vă mirați de ce se depop,ulează orașul nostru, iar natalitatea acestui oraș a ajuns la un punct critic. Nu se mai merită să naști și să crești copii în orașul ăsta. Vai steaua voastră...

  Dar la noi gălățenii, aleșii sunt numai după interes, după beneficii, iar astfel GALAȚIUL A RĂMAS MEREU FĂRĂ NIMIC REALIZAT ÎN GALAȚI, dar visăm și așteptăm să ne pice din cer investitorii cu locuri de muncă aici în GALAȚI.

  Marasm scrie pe GALAȚI.
  14
  11
  Raportează
 • Marți, 29 Decembrie 2020 16:05
  95.76.3.***
  Uuraaaa / Уураааа (rusă)! Suntem pe drumul cel bun! Felicitări social-democraților Ionuț PUCHEANU și Costel FOTEA! Felicitări și PSD Galați pentru oamenii propuși să facă parte din echipele consiliilor local și județean! La cât mai multe proiecte reușite pentru gălățeni... gălățenii social-democrați! Ăia de "driapta" mai sunt cam o mână de oameni... Într-adevăr, sunt agresivi și nesimțiți, dar se vor căra și ăștia în curând și vom fi o comunitate unită și educată! :D

  @galatean Primarul a menționat după câte luni de la momentul semnării contractului vor sosi primele două. Greu cu matematica, așa-i??

  @pasajul infiltrat Există un proiect pentru primul tronson. Conform legilor și Constituției, nu poți interveni agresiv pe o proprietate privată! De altfel, voi ăștia de "driapta" sunteți atotștiutori...

  @cetatean Primarul n-are ce să zică. Va plăti inteligența lui stan și cu asta basta! Totodată, mă bucur să văd că există niște frustrați care fac spume la bot că nu se mai face tunelul... XDD Pentru voi, mai degrabă școli decât tunel! Știți doar... școlile sunt bune deoarece transformă oamenii needucați în oameni educați! :D
  16
  14
  Raportează
 • postat de aburit
  Marți, 29 Decembrie 2020 15:01
  78.96.59.***
  Pe Siderurgistilor cand se reia treaba ? Chiar nu se mai misca nimic. Toata lumea e in concediu ? Termenul de terminare a lucrarilor se va respecta ? In luma mai , posibil, dar nu in anul 2021.
  13
  10
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 29 Decembrie 2020 07:43
  84.117.41.***
  De ce nu spuneti Domnule Primar si de procesul pierdut
  cu firma care trebuia sa continuie constructia tunelului pe sub Dunare?
  Cine plateste cei 820.000 de euro firmei respective?
  8
  22
  Raportează
 • postat de Pasajul infiltrat ....
  Marți, 29 Decembrie 2020 06:23
  108.245.201.***
  Asa e domnule primar daca ziceti dvs ...Dar cu ruinele de prin centru care stau sa cada pe cetateni cu alea cum ramane , graffiti cam peste tot ,mizerie , trotuare de-ti rupi pantofii si cate si mai cate ,,,,ehe mai e mult pana departe aici la noi in UE ...
  8
  21
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 29 Decembrie 2020 05:13
  5.13.196.***
  Si autobuzele hibrid a-ti spus ca incepind cu luna Decembrie vor sosi cate 2 buc pe luna , incepind cu ce an ca nu a-ti precizat.
  10
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.