Adunare Generală euroregională la Galaţi

Adunare Generală euroregională la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, reprezentanţi ai administraţiilor din regiuni ale României, Republicii Moldova şi Ucrainei se vor întruni la Galaţi, la şedinţa Consiliului Euroregiunii „Dunărea de Jos”.

În Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, vor fi prezenţi prieteni din  regiunea Odesa, Ucraina, din raioanele Cahul şi Cantemir ale Republicii  Moldova, din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea – România.

La Galaţi se desfăşoară lucrările şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” şi cele ale Consiliului Euroregiunii „Dunărea de Jos”.

„Evenimentul de la Galaţi îşi propune să aducă în discuţie cooperarea teritorială şi fondurile europene destinate acestui proces. Se vor prezenta, de asemenea, propuneri de proiecte concrete, de natură să consolideze relaţiile interregionale şi să asigure o dezvoltare durabilă şi echilibrată regiunilor de graniţă”, aflăm dintr-un comunicat al Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, al cărui preşedinte, Eugen Chebac, este, pentru doi ani, şi preşedinte al Consiliului Euroregiunii, dar şi al Asociaţiei pentru Cooperare Transfrontalieră.

„Este deja cunoscut că Euroregiunea „Dunărea de Jos” s-a consacrat ca una dintre cele mai active forme de cooperare transfrontalieră din România şi ne putem mândri că şi Galaţiul a jucat un rol important în cei 12 ani de existenţă ai acesteia”.

„La Galaţi s-a semnat actul de înfiinţare a Euroregiunii şi tot aici aceasta a dobândit personalitate juridică prin înfiinţarea, în urmă cu 2 ani, a Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră «Euroregiunea Dunărea de Jos»”, a declarat Eugen Chebac.

Foto arhivă: Conferinţa euroregională din  februarie 2009 stabilea, la Cahul, un buget de 127 milioane euro de câştigat în Trilaterală

Citit 633 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.