PDL Galaţi vrea pământ pentru sediu

PDL Galaţi vrea pământ pentru sediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca să nu ajungă în cort, sub cerul liber, cu membri de partid şi dosare cu tot, filiala Galaţi a PDL este nevoită să-şi construiască un sediu.

Va deveni, astfel, singurul partid din municipiu care îşi va face de unul singur un local potrivit pentru desfăşurarea activităţii.

La următoarea şedinţă a Consiliului Local, aleşii vor dezbate un proiect de hotărâre care vizează exact această situaţie.

Aleşii vor spune dacă sunt de acord cu atribuirea în folosinţă gratuită PDL a suprafeţei de 500 mp, amplasată pe b-dul Marii Uniri, din terenul proprietatea municipiului Galaţi. Terenul este necesar pentru construirea sediului partidului.

Suprafaţa de teren poate fi folosită de PDL pe durata existentei construcţiei. Totodată, aleşii vor vota şi modelul contractului de transmitere în folosinţă gratuită a terenului.

„Noi vrem teren”

Organizaţia Judeţeană Galaţi a PDL a solicitat Primăriei, printr-o adresă înregistrată în 12 februarie atribuirea unei suprafeţe de teren de 500 mp, în vederea edificării unui sediu.

În raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că PDL „şi-a avut sediul în imobilul situat în Galaţi strada Universităţii nr.26, în baza unui contract de închiriere din aprilie 2005. Clădirea a fost proprietatea municipiului Galaţi şi în baza Sentinţei civile din 2008 a Tribunalului Galaţi definitivă şi irevocabilă, s-a dispus restituirea în natură a imobilului”.

Primăria a găsit teren să-i ofere PDL pe Faleză. Printr-un ordin semnat de Claudiu Brânzan, exact acum un an, pe vremea când era prefect, municipiului Galaţi i-a fost atribuit în proprietate o suprafaţă de 6.492 mp de teren pe B-dul Marii Uniri.

Pentru că legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale prevede că “partidele politice pot deţine, în condiţiile legii, bunuri mobile şi imobile care sunt necesare realizării activităţii politice”, aleşii vor dezbate şi aproba acordarea terenului solicitat de PDL.

„Cea mai viabilă soluţie”

Liderul PDL Galaţi, Mircea Toader, a confirmat solicitarea filialei pe care o conduce. Partidul ar putea lua un credit pentru a finanţa lucrările de construcţie:

„Fiindcă Primăria nu are disponibile clădiri în care să ne mutăm, soluţia cea mai viabilă ar fi să ne dea un teren pe care să găsim noi soluţia de a ne construi”.

„Primăria are clădiri imposibil de lucrat în ele, nu sunt adaptate pentru aşa ceva şi există o criză mare de spaţii disponibile. Trebuia să fie un început”.

„Mie mi se pare mai corect aşa decât să cumperi o clădire după lege. În prezent, pentru sediul de pe Universităţii plătim chirie municipalităţii, dar suntem în litigiu şi am negociat cu proprietarul să o eliberăm, în contrapartidă rămânând tot ce am făcut acolo, ca modificări, în ani de zile”, ne-a declarat Mircea Toader.

Ca fost navigator, Toader va avea ocazia să admire Dunărea din noul său birou atunci când sediul din zona Falezei va fi gata.

Vrem şi noi teren gratis în aceeaşi zonă.

Citit 876 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.