Primarul Dumitru Nicolae: Curtea de Conturi să înţeleagă că este criză!

Primarul Dumitru Nicolae: Curtea de Conturi să înţeleagă că este criză!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Raportul Curţii de Conturi, în cadrul căruia Primăria municipiului Galaţi figurează cu sume importante, neîncasate în cursul anului trecut nu este respins în totalitate de primarul Dumitru Nicolae (FOTO).

Edilul a declarat că „raportul Curţii de Conturi a fost făcut în baza datelor pe care fiecare administraţie publică locală le-a trimis. Deci, noi ştim care este situaţia. Desigur că trebuie să recuperăm acele sume, însă… ar trebui şi ei [Curtea de Conturi] să înţeleagă că este criză”.

Primarul Dumitru Nicolae a dat de înţeles că este foarte greu de crezut că în acest an se vor încasa restanţele, mai ales cele din concesiunile neplătite încă.

Reamintim că potrivit unui raport al Curţii de Conturi, Primăria municipiului Galaţi nu a încasat, anul trecut, suma 199.182.300 de lei, reprezentând bani ce ar fi trebuit plătiţi pentru concesiuni şi/sau vânzarea unor terenuri.

La această creanţă, Curtea de Conturi a adăugat şi suma de 1.409.400 de lei, care reprezintă „bani acordaţi necuvenit”.

Despre aceştia din urmă, primarul a declarat că sunt drepturi salariale câştigate în instanţă de salariaţi ai Primăriei.    

Din nou, despre disponibilizări

„Văd că sindicatele din administraţie se preocupă doar de salarii, dar de reducerea de personal nu este nimeni interesat”, a observat primarul Dumitru Nicolae, îngrijorat de reluarea, la nivel naţional, a temei disponibilizărilor din administraţie.

„Nu ştim nici acum câţi trebuie să concediem şi trebuie ca acest lucru să fie lămurit de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc”, a adăugat primarul.

Dumitru Nicolae are un scenariu pesimist în care o primărie, precum cea a Galaţiului, care are de achitat salariaţilor drepturi băneşti câştigate în instanţă, va trebui să „taie” din altă parte, adică… din norma de salarii a personalului. Acest lucru ar conduce la concedieri, crede, îngrijorat, edilul.

Pe de altă parte, Nicolae spune că în Primăria Galaţi există deja deficit de personal, dovadă anunţurile de angajare de pe site-ul instituţiei.

Parcare şi Euromall

„Facem în prezent o parcare de 250 de locuri, în zona Gării, într-o lună cred că lucrările se vor finaliza”, a anunţat, marţi, primarul, dând emoţii celor care încă mai cred că administraţia locală va onora promisiunea de a construi parcări supraetajate în oraş.

De fapt, lucrarea este realizată de investitorii Euromall-ului de la Gară, lucrare sistată din cauza crizei şi care ar fi trebuit să se finalizeze în 2008.

„Acum s-au reluat lucrările la mall şi ele se vor finaliza până la sfârşitul anului” , a adăugat primarul, „dacă nu va mai fi vreo criză”.

Lansată în 2006, investiţia Euromall-ului de la Galaţi era estimată la 40 de milioane de euro şi ar fi generat 3.000 de noi locuri de muncă. O adevărată gură de oxigen pentru criza pe care o traversăm…  

Citit 558 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.