Cine şi unde ne-a reprezentat în străinătate

Cine şi unde ne-a reprezentat în străinătate
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Portugalia, Polonia, Bosnia şi Herţegovina sunt ţările în care au ajuns, în cursul anului trecut, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi, potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră. Deplasările au fost efectuate până ca pandemia să ne dea vieţile peste cap, iar restricţiile să ne închidă în case.

Pentru că este important ca oraşul Galaţi să fie reprezentat în lume, ca la fiecare început de an, în baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei Galaţi să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în cursul anului precedent de către reprezentanţii administraţiei locale. Informaţiile cerute de noi au vizat: cine şi unde a fost plecat fiecare în parte (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării.
Conform datelor furnizate de Primărie, reprezentanţii municipalităţii au efectuat trei deplasări externe.

Portugalia

Potrivit Primăriei, în perioada 26 - 30 ianuarie 2020, la Matosinhos, în Portugalia, a avut loc a patra întâlnire a partenerilor în cadrul proiectului „BLUACT”. Aici s-au deplasat Costel Hanţă, şef serviciu Proiecte şi Finanţări Externe din cadrul Primăriei şi Ovidiu Costea, şef serviciu. Costurile acestei deplasări au fost de aproximativ 6.900 de lei.

Polonia

Următoarea deplasare a fost în Polonia, la Białystok, unde, în perioada 4 - 7 februarie 2020 a avut loc a doua întâlnire de lucru transnaţională a partenerilor din cadrul proiectului „UrbEn – Pact Urban Energy Pact”. La această reuniune, finanţată din fonduri europene, s-au deplasat, din partea Primăriei, directorul executiv al Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Vergiliu Vals, şi Irina Gabriela Isac, consilier superior în cadrul serviciului Proiecte şi Finanţări Externe. Costurile acestei deplasări au fost de aproximativ 6.500 de lei.

Bosnia şi Herţegovina

Ultima deplasare comunicată de Primărie a avut loc în perioada 25-27 februarie 2020, la Banja Luka, în Bosnia şi Herţegovina. Aici a avut loc a patra reuniune transnaţională a partenerilor în cadrul proiectului „ReDiscover – Redescoperirea, expunerea şi exploatarea moştenirii evreieşti ascunse din Regiunea Dunării”. Potrivit răspunsului transmis de Primărie, la această întâlnire, finanţată din fonduri europene, s-au deplasat directorul Vergiliu Vals şi Irina Gabriela Isac şi costurile acestei deplasări au fost de aproximativ 7.000 de lei. După publicarea acestui articol, administraţia locală a revenit cu o erată în care a precizat că Vergiliu Vals nu a fost în această deplasare, ci secretarul municipiului Galaţi, Radu Octavian Kovacs, şi arhitectul şef al oraşului, Dragoş-Horia Buhociu.

Citit 1887 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 15:57

3 comentarii

 • postat de Terente
  Joi, 04 Februarie 2021 13:15
  81.12.149.***
  Interesant este ce au facut in Polonia dl. Vergiliu Vals si consiliera superioara Irina Gabriela Isac? :)
  Curios este ca si la urmatoarea deplasare tot ei doreau sa plece in Bosnia si Hertegovina.... bata-i vina!
  Ce-i mai plac plimbarile lui Vals, d-le! De, mai ales cand sunt moca...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Joi, 04 Februarie 2021 12:44
  5.2.205.***
  Hotel, mancare, ii asculti pe aia cum latra vreo 2 ore si uite asa ai facut un city break pe banii fraierilor.
  Ca daca ii iei la rost si ii intrebi cu ce lucruri folositoare au venit de acolo sunt toti pamant de flori. De fapt nu ca ala este roditor.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Nicu
  Joi, 04 Februarie 2021 00:29
  82.79.132.***
  In afara de gaura din bugetul local se mai vede pozitiv ceva din aceste deplasari de relaxare pe banii contribuabililor ????? Aceleasi lucruri ca in fiecare an si in fiecare ciclu electoral. Sa ii vedem pe actualii consilieri locali pe unde "ii mai duce vantul".
  3
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.