Contract pentru 15 noi staţii de încărcare a maşinilor electrice. Finanţare asigurată din Fondul pentru Mediu
Foto: Marian Calestru

Contract pentru 15 noi staţii de încărcare a maşinilor electrice. Finanţare asigurată din Fondul pentru Mediu
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Peste şapte luni, în municipiul Galaţi ar trebui să fie operaţională o rețea publică extinsă de stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibrid. Este vorba despre înființarea a 15 astfel de unități cu încărcare rapidă, fiecare dintre ele putând deservi câte două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în același timp. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, în valoare totală de 2.180.953 de lei cu TVA, a fost semnat ieri de Primărie cu Telekom Romania, operator de telecomunicaţii, proiectul fiind finanţat din Fondul pentru Mediu.

"După implementarea proiectului, încărcarea maşinilor electrice la nivelul municipiului Galaţi va fi gratuită. E o măsură luată peste tot în lume de autorităţile locale, pentru a încuraja astfel de achiziţii de autoturisme. Acestea vor beneficia şi de loc de parcare gratuit, pentru că într-o lună - două va fi supus dezbaterii regulamentul parcărilor rezidenţiale. Pentru taxiurile ce vor opta pentru astfel de combustie, licenţa va fi gratuită şi eliberată imediat. Sunt trei beneficii, vor mai putea exista şi altele", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, la semnarea contractului.

Conform Primăriei, cele 15 stații de încărcare rapidă din Galaţi vor fi instalate astfel: pe strada Stadionului (parcare); la Casa de Cultură a Sindicatelor (parcare); în cartierul Țiglina I (bl. A8); pe strada Constantin Levaditti (parcare); pe strada Brailei (centru); pe strada Domnească (sediul Primăriei); pe bdul. Galați nr. 4C; pe bdul. Siderurgiștilor bloc PS2; pe strada Constructorilor (parcare zona Arcada); în Parcul Rizer (parcare interioară); în Grădina Publică (parcare str. Elena Doamna); pe bdul. Brăilei (parcare bl. P2, zona Trei Star); pe strada Feroviarilor (parcarea blocului ANL); pe strada Cloșca (în parcarea aferentă parcului Coposu); pe bulevardul Marii Uniri (parcarea Grădinii Botanice).

Trebuie spus că Primăria municipiului Galați a mai amenajat 21 de puncte pentru încărcarea mașinilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa, urmând să fie amenajate alte 10 stații ce pot încărca simultan două mașini în cadrul proiectelor cu finanțare europeană ce vizează modernizarea străzilor Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Anghel Saligny și George Coșbuc.

"Astfel, municipiul Galați devine unul dintre orașele cu cele mai multe puncte (71) pentru încărcarea mașinilor electrice. În municipiul Galați sunt înregistrate aproximativ 500 de mașini electrice și hibrid", a precizat municipalitatea.

Citit 2830 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.