Schimbare la Agenția de Protecția Mediului: Finul deputatului George Stângă, revocat din funcția de director
Foto: Facebook

Schimbare la Agenția de Protecția Mediului: Finul deputatului George Stângă, revocat din funcția de director
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sorin Adrian Pîrvu, finul deputatului liberal gălățean George Stângă, a rezistat doar trei săptămâni în funcția de director al Agenției de Protecția Mediului Galați. Numirea sa în funcția respectivă, anunțată în premieră de "Viața liberă", s-a produs pe 26 ianuarie 2021. Joi, 18 februarie, lui Pîrvu i-a venit, de la București, revocarea din funcție. În locul său a fost numită, ca director interimar pe o perioadă de cinci luni, Geanina Hanță, care ocupa postul de consilier Monitorizare.

Trecut cu puțin de 30 de ani, Pîrvu a fost "adviser" la Camera Deputaților, așa cum figurează pe pagina sa de Facebook. A fost consilier la Biroul parlamentar al lui George Stângă, fiind și cununat de actualul deputat liberal. Ascensiunea lui Sorin Adrian Pîrvu a fost una fulminantă, pe o "rețetă" aplicată de multe ori în toată țara. În decembrie 2020, a fost angajat pentru o scurtă perioadă de timp în cadrul Poliției Locale din cadrul Primăriei Ghidigeni, după care a fost propulsat la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, pentru a dobândi statut de funcționar public. De aici și până la funcția de șef al APM Galați, nu a mai fost decât un pas, pe care l-a făcut pe 26 ianuarie.

Numirea lui Pîrvu pe postul de director al APM Galați a fost una foarte controversată și a declanșat un adevărat scandal mediatic. Firesc, s-a pus accentul pe legătura sa de rudenie cu liberalul George Stângă, care ar fi avut un rol decisiv în numirea finului său. Conform Ziarului de Investigații, Pîrvu este implicat într-un dosar penal, investigat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale, adică pentru încălcarea „Legii Apelor”, o lege de bază, culmea ironiei!, tocmai a protecției mediului.

Conform surselor noastre, după scandalul din presă, Pîrvu s-ar fi autosuspendat din calitatea de funcționar public, ceea ce, în mod legal, este cel puțin ciudat. Ori ești, ori nu ești funcționar public! Oricum, dacă a decis că nu mai este (deocamdată!) funcționar public, a fost logic să fie revocat din funcția de director al APM Galați.

Sursele noastre, care s-au dovedit până acum foarte bine informate, susțin că mandatul de interimar al Geaninei Hanță va fi urmat de revenirea în funcția de șef al APM Galați a lui Pîrvu. Haideți să o vedem și pe asta!

Citit 8620 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2021 11:05

4 comentarii

 • postat de Un contribuabil
  Vineri, 19 Februarie 2021 14:31
  86.124.200.***
  In afara ce este finul deputatului Stanga, cel recomanda in aceasta functie? Profesia, studiile, experienta, cred ca nici una din ele. Asa sunt numiti in functii conducatorii de institutii publice.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Cumparator de tigai,dar numai la oferta!
  Vineri, 19 Februarie 2021 12:03
  86.7.195.***
  Saracutul, nu a reusit sa invete de la ''Stanga'', care e malul stang si care e cel drept! Ii va gasi partidul sau godfather un loc caldut in alta parte!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 19 Februarie 2021 10:13
  5.2.205.***
  Mda....3 saptamani in care tot a papat niste bani.
  0
  11
  Raportează
 • postat de Magu
  Joi, 18 Februarie 2021 18:53
  89.137.226.***
  Este foarte binevenita inlocuirea! Este nevoie de specialisti dedicati si responsabili pentru a avea viitor !!
  SUCCES D-nei Director!
  --Lasati fratilor paiatele politice fara experienta de specialitate la munca de jos nu-i mai plantati direct in mot ...ca va sapati singuri gropile asa--
  3
  60
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.