Schimbare la Agenția de Protecția Mediului: Finul deputatului George Stângă, revocat din funcția de director
Foto: Facebook

Schimbare la Agenția de Protecția Mediului: Finul deputatului George Stângă, revocat din funcția de director
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sorin Adrian Pîrvu, finul deputatului liberal gălățean George Stângă, a rezistat doar trei săptămâni în funcția de director al Agenției de Protecția Mediului Galați. Numirea sa în funcția respectivă, anunțată în premieră de "Viața liberă", s-a produs pe 26 ianuarie 2021. Joi, 18 februarie, lui Pîrvu i-a venit, de la București, revocarea din funcție. În locul său a fost numită, ca director interimar pe o perioadă de cinci luni, Geanina Hanță, care ocupa postul de consilier Monitorizare.

Trecut cu puțin de 30 de ani, Pîrvu a fost "adviser" la Camera Deputaților, așa cum figurează pe pagina sa de Facebook. A fost consilier la Biroul parlamentar al lui George Stângă, fiind și cununat de actualul deputat liberal. Ascensiunea lui Sorin Adrian Pîrvu a fost una fulminantă, pe o "rețetă" aplicată de multe ori în toată țara. În decembrie 2020, a fost angajat pentru o scurtă perioadă de timp în cadrul Poliției Locale din cadrul Primăriei Ghidigeni, după care a fost propulsat la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, pentru a dobândi statut de funcționar public. De aici și până la funcția de șef al APM Galați, nu a mai fost decât un pas, pe care l-a făcut pe 26 ianuarie.

Numirea lui Pîrvu pe postul de director al APM Galați a fost una foarte controversată și a declanșat un adevărat scandal mediatic. Firesc, s-a pus accentul pe legătura sa de rudenie cu liberalul George Stângă, care ar fi avut un rol decisiv în numirea finului său. Conform Ziarului de Investigații, Pîrvu este implicat într-un dosar penal, investigat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale, adică pentru încălcarea „Legii Apelor”, o lege de bază, culmea ironiei!, tocmai a protecției mediului.

Conform surselor noastre, după scandalul din presă, Pîrvu s-ar fi autosuspendat din calitatea de funcționar public, ceea ce, în mod legal, este cel puțin ciudat. Ori ești, ori nu ești funcționar public! Oricum, dacă a decis că nu mai este (deocamdată!) funcționar public, a fost logic să fie revocat din funcția de director al APM Galați.

Sursele noastre, care s-au dovedit până acum foarte bine informate, susțin că mandatul de interimar al Geaninei Hanță va fi urmat de revenirea în funcția de șef al APM Galați a lui Pîrvu. Haideți să o vedem și pe asta!

Citit 9079 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2021 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.