Alianţa Europensionarilor iese în stradă

Alianţa Europensionarilor iese în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Europensionarii gălăţeni, conduşi de liderul lor, Toader Cristea, vor ieşi astăzi în stradă.

Începând cu ora 10, vor picheta Casa de Pensii, apoi se vor muta cu protestul în faţa Casei de Asigurări de Sănătate. Fiecare dintre cele două instituţii, dar şi Prefectura şi partidele politice vor primi câte un memoriu din partea pensionarilor.

Alianţei Europensionarilor din Galaţi i se vor alătura Alianţa Pensionarilor 2007, dar şi pensionarii din alte organizaţii.

Protestele nu se vor opri aici. În luna mai, europensionarii conduşi de Toader Cristea vor picheta Parlamentul României, chiar în momentul dezbaterilor legii unitare a pensiilor.

Pichetarea de astăzi se va încheia la ora 13. Toader Cristea ne-a declarat că poliţia nu i-a permis ca la mişcarea de protest să participe mai mult de o sută de persoane pentru că pe strada Mihai Bravu se sapă, sunt lucrări ISPA în desfăşurare.

„Nu vom picheta Prefectura şi nici nu vom urca la dl prefect, pentru că dânsul nu e acolo niciodată. E un băiat tânăr, dar necopt”.

„O să invit  la protest şi Uniunea Judeţeană a Pensionarilor, dar să ştiţi că pensionarii vin la proteste indiferent din ce organizaţie fac parte şi cine îi conduce”, ne-a declarat Toader Cristea.

Revendicări

Protestul de astăzi al pensionarilor va viza în primul rând stabilirea punctului de pensie la peste 45 la sută din salariul mediu dar şi grupele de muncă. Biletele de tratament fac şi ele parte din lista de revendicări: 

„Vrem bilete de tratament mai multe şi să ni se dea şi în iulie şi august. La Casa de Pensii voi merge să discut cu o delegaţie a pensionarilor care au certificate medicale şi sunt abia ieşiţi din spital”.

„Unul dintre ei este operat şi are o parte din ficat tăiată. Nu poţi să-l programezi, să-l punctezi, când i-a tăiat din ficat. Păi îi spui că o să meargă la anul la tratament?”

„În plus, vrem  staţiuni recunoscute pentru bolile profesionale ale pensionarilor. Nu mă trimiţi la Sărata Monteoru, când eu nu am ce să îmi tratez acolo”.

„Şi suntem nemulţumiţi şi de preţuri. A venit la mine un pensionar cu o notă de plată de la o staţiune de 120 de lei, adică un milion două sute, atât a plătit doi păstrăvi, din bonurile valorice. Nu se poate aşa ceva, e jegmăneală curată!”, ne-a declarat liderul europensionarilor.

Cristea Toader ne-a mai detaliat un motiv de nemulţumire, coplata: „Nu suntem de acord cu coplata. Nu mă planifici la analize. Sunt bolnav, îmi fac mâine analizele, nu peste trei luni că atunci îmi face pomana de 40 de zile”.

„Ca să nu umplem spitalele, trebuie să luăm boala din pripă. Păi mortalitatea creşte dacă mă amâni”, ne-a declarat Cristea Toader.

Citit 587 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.