Săpături în jurul „OZN-ului” de la Romarta

Săpături în jurul „OZN-ului” de la Romarta
Trei luni de probleme nerezolvate
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Constructorii nu reuşesc, se pare, să pună capăt infiltraţiilor care afectează Pasajul „Dunărea”, la intrarea dinspre Romarta. Schela despre care scriam în ediţia din 12 februarie a ziarului „Viaţa liberă” zace tot în interiorul pasajului, tavanul este la fel de afectat, la fel şi tencuiala. Singurul element de noutate ar fi acela că pavajul din jurul copertinei a fost decopertat. Pentru a câta oară?! Un şanţ a fost săpat în jurul „OZN-ului”, iar zona unde ar trebui să se desfăşoare lucrări a fost împrejmuită cu plasă de protecţie.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi ne-a transmis doar că intervenţia face parte din cadrul lucrărilor de remediere executate de constructor la Pasajul „Dunărea”, în cadrul garanţiei.

Luna trecută, municipalitatea ne declara că „soluția tehnică presupune injectarea de substanțe care să nu mai permită infiltrarea apei, cu precizarea că durata intervențiilor poate fi influențată de condițiile meteo, pe lângă alte proceduri tehnice necesare”. Şi preciza că garanția se va prelungi cu perioada necesară lucrărilor de remediere.

Dincolo de penibilul situaţiei, sancţionat de gălăţeni, nu puţine sunt opiniile exprimate că soluţia nu este „cârpeala”, ci desfacerea carosabilului şi refacerea întregului pasaj, pe baza unui proiect de reabilitare serios îmbunătăţit, evident, pe banii constructorului.

Gălăţenii au mai observat, la capitolul „lucrări ascunse”, că instalaţia electrică este realizată neprofesionist, cablurile fiind pozate neprotejat. Prin urmare, în pasaj ar putea apărea şi alte probleme.

Reamintim că Pasajul "Dunărea" a fost redeschis traficului pietonal pe 27 august 2020. Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL s-a ocupat de proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare. Prețul cu TVA pentru cele două copertine a fost de 814.340,16 lei, cuprins în contractul de 2.286.161,64 de lei cu TVA pentru modernizarea pasajului.

Citit 4596 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.