PDL a primit teren… de casă

PDL a primit teren… de casă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în glumele despre rochiile divelor din showbiz-ul băştinaş, şedinţa Consiliului Local a început târziu – cu vreo 20 de minute peste ora anunţată – dar s-a terminat devreme.

În ciuda faptului că ordinea de zi număra peste 40 de proiecte, aleşii le-au aprobat pe toate la foc automat, fără să fie necesare dezbateri.

Deşi printre hotărârile cele mai importante votate de aleşi s-au aflat şi criteriile de performanţă ale directorilor societăţilor de interes local, acestea nu au suscitat niciun fel de discuţii.

Trei dintre consilierii PDL s-au abţinut să le voteze, dar ele au fost aprobate. Singurul proiect care a generat un schimb de ironii politice a fost cel care viza terenul pe care PDL îşi va construi sediul.

Apelul lui Melinte

Florin Melinte, directorul Teatrului Muzical, a avut o intervenţie în faţa aleşilor locali, la începutul şedinţei.

Florin Melinte le-a servit aleşilor una caldă – o invitaţie la Festivalul Leonard, dar şi una rece - un apel pentru aprobarea organigramei:

„Neaprobarea unei organigrame şi a statului de funcţiuni pe anul 2010 duce la întârzierea punerii în drepturi a cel puţin 29 de angajaţi care au dobândit studii superioare”.

„Funcţionăm pe organigrama din 2007. Trebuie să vă reamintesc că din 2007 nu au fost aprobate nici un fel de modificări”.

„Cred că este momentul să purtăm un dialog. Dacă doriţi, stau la dispoziţia dvs cu întregul arsenal de informaţie, să fiţi corect informaţi şi să deblocăm această situaţie”.

„Este absolut necesar, întrucât de când am preluat managementul, din august 2009, nu am pus în aplicare anexa care privea organigrama şi statul de funcţii”.

„Am rugămintea să încercaţi să deblocăm urgent această situaţie. Totodată, îmi face o deosebită plăcere să vă invit la Festivalul Internaţional Leonard, ediţia a şaptea, la care am lucrat cu greu”, a spus Melinte. Aleşii nu au avut nicio reacţie.

Pe durata partidului sau a clădirii?

Consilierii democrat-liberali au devenit ţinta ironiilor atunci când s-a supus la vot atribuirea în folosinţă gratuită, organizaţiei judeţene a PDL Galaţi a suprafeţei de 500 mp, amplasată pe Bulevardul Marii Uniri, pentru construirea sediului partidului.

Consilierul PC Gheorghe Bugeag s-a grăbit să întrebe dacă transmiterea se face pe toată durata partidului sau a construcţiei.

În contractul de transmitere în folosinţă gratuită a terenului, se specifica în mod clar că e vorba de durata existenţei construcţiei. Dacă dr. Bugeag a ţintit doar către PDL, colegul său Picu Apostol Roman a dezlănţuit tirul ironiilor:

„Cred că este o zi mare pentru PDL, semnăm actul de învestire cu un teren extraordinar de bun pe Faleză. Era şi normal ca un partid aşa mare şi puternic să aibă un sediu pe măsură”.

„Singura mea rugăminte este la dl prefect, care este apolitic, să nu mai ţină şi această hotărâre la validat şapte-opt luni de zile, să-i dea drumul mai repede ca să-şi poată construi un sediu pe măsură”.

„Cu această ocazie, să facă o analiză între acest proiect de hotărâre şi celelalte care stau de şapte luni”, a spus Picu Roman, bătând şaua să priceapă… PDL.

„PDL doreşte să aducă mulţumiri dlui Picu Roman pentru cuvintele frumoaseă adresate şi pentru faptul că ne apreciază atât de mult”, a fost singura replică venită din partea grupului democrat-liberal, prin consilierul Constantin Olaru.

PDL s-a ales gratis cu un teren într-o zonă foarte bună şi scumpă a Galaţiului, cu unanimitate absolută de voturi.

Abia ce ridicaseră mâna să voteze, că democrat-liberalii au fost speriaţi că hotărârea va fi revocată pentru că au votat deşi aveau interes direct.

S-au apărat spunând că nu sunt acţionari la PDL, deci nu au interes patrimonial.

Şi-au revenit iute din buimăceală când secretarul Consiliului Local i-a asigurat că neavând nici un interes material, puteau vota fără probleme.

Vom reveni cu amănunte asupra hotărârilor votate ieri de aleşi.

Citit 1523 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.