Trasee de transport public desfiinţate, modificate sau nou-create. Proiect ajuns la comisiile Consiliului Local Galaţi

Trasee de transport public desfiinţate, modificate sau nou-create. Proiect ajuns la comisiile Consiliului Local Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Traseele de transport public local 9, 18, 19 şi 22 sunt propuse spre desfiinţare într-un proiect de hotărâre ajuns la comisiile Consiliului Local. O serie întreagă de alte trasee ar urma să sufere modificări importante, odată cu înfiinţarea a două noi rute de autobuz. Toate acestea vor fi supuse votului consilierilor locali. Chiar dacă proiectul ar putea fi modificat în urma amendamentelor depuse de aleşii locali, considerăm că propunerile ar fi trebuit aduse la cunoştinţa gălăţenilor, dacă nu supuse unei dezbateri publice.

Din luna aprilie, odată cu introducerea biletului de călătorie valabil o oră, timp în care pot fi schimbate oricâte autobuze şi troleibuze, transportul public local ar putea suferi modificări majore. Un proiect de hotărâre în acest sens a ajuns deja pe masa aleşilor locali şi este justificat de implementarea sistemului de e-ticketing şi de prelungirea rețelei de troleibuze până în terminalul de transport din Bariera Traian. Primăria este convinsă că „prin acest proiect de hotărâre se realizează un răspuns la nevoia de mobilitate, accesul a cât mai multor cetăţeni ai municipiului Galaţi la serviciul public de transport de persoane în regim regulat, precum şi o eficientizare a serviciului de transport”.
În condiţiile în care administraţia locală a refuzat să ne ofere informaţiile suplimentare pe care le-am solicitat cu privire la acest proiect de hotărâre, vă prezentăm cele mai importante prevederi cuprinse în documente.

Ce s-ar putea desfiinţa

Conform documentelor, este propus spre desfiinţare Traseul 9 (Cimitir „Sf. Lazăr” – Gara CFR). Justificarea este aceea că „prin introducerea biletului orar, cu traseul 37 (minibuze) călătorii sunt transbordaţi pe strada Brăilei în Ţiglina, de unde pot lua orice alt mijloc de transport în orice direcţie”.
Desfiinţarea Traseului 18 (Micro 13B – Bariera Traian) este condiţionată de finalizarea reţelei de troleibuz în Bariera Traian, dar justificată de suprapunerea cu Traseele 11 şi 22 până la strada Gării, şi prelungirea traseului troleului până în Bariera Traian.
Desfiinţarea Traseului 19 (Complex Siret – Grădina Publică) este considerată oportună de suplimentarea capacităţilor la Traseul 20 şi introducerea lui pe strada Regiment 11 Siret, „aceste măsuri asigurând practic transferul călătorilor pe strada Brăilei, de unde pot lua orice alt traseu spre orice alta destinaţie”.
Autorităţile explică desfiinţarea Traseului 22 (Micro 40 – Gara CFR) prin gradul de încărcare redus şi suprapunerea în mare parte cu Traseul 11, care va fi suplimentat cu noi capacităţi.
Iar traseele 30 (Micro 19 – Borcan) şi 31 (Micro 19 – Cartier Barboşi) ar urma să fie unificate alternativ.

Schimbări importante

O modificare importantă îi vizează pe gălăţenii din cartierul Dimitrie Cantemir. Traseele 10, 17 şi 27 nu vor mai ajunge până la ei, ci doar până în Micro 19. Astfel, traseul 10 va deservi Micro 19 – Damen, traseul 17 va merge din Micro 19 în Bariera Traian, iar Traseul 27 va asigura transportul din Micro 19 în Centru, cu intrare din Domnească pe Gării-Bălcescu.
Traseul 12, care pleca din Piaţa Centrală spre Limita municipiului Galaţi nu va mai ajunge la Metro, ci se va opri în Bariera Traian.
Traseul 16 ar urma să circule doar pe ruta Ţiglina – Trecere Bac, nu va mai ajunge în Piaţa Centrală.
Traseul 20 va deservi tot Complex Siret – Gara CFR, dar va intra atât pe tur, cât şi pe retur, pe strada Regiment 11 Siret, urmând să fie înfiinţată o staţie distinctă la peron exterior Piaţa Centrală pentru retur.
În loc de Shopping City – Cartier Fileşti, Traseul 25 va acoperi Micro 40 – Cartier Fileşti.
Traseul 35 nu va mai ajunge din Piaţa Centrală la Metro, ci în Bariera Traian.
Traseul 37 (Levaditti – Țiglina I) ar urma să acopere ruta Levaditti – Ţiglina 2 cu intrare la tur pe Regiment 11 Siret.
Traseul 38 va deservi tot Cartier Locuințe sociale Micro 17 – Micro 19, dar cu modificarea returului pe acelaşi traseu cu turul.
Iar Traseul 102 nu se va mai opri la Parc CFR ci va ajunge în Bariera Traian.

Rute noi

Sunt propuse spre înfiinţare două trasee noi. Traseul 40 ar urma să asigure transportul din Bariera Traian la Limita municipiului Galaţi (Metro). Iar Traseul 41 va face legătura între Dimitrie Cantemir şi Micro 19.
Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord, pentru că pe gălăţeni nu i-a întrebat nimeni.

Citit 8996 ori Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 01:41

36 comentarii

 • postat de Poly
  Sâmbătă, 20 Martie 2021 06:21
  5.13.244.***
  Da GEORGE traseul 22 va fi desfiintat , bucuria taximetristilor , unii cred ca e o mana cereasca pentru ei deoarece acolo unde nu circula nimic sau omul care are treaba urgent si nu suporta transbordarea asteptind ca altul sa vina si sa stea in picioare , taxiul il va rezolva repede pe calator [ cetatean] , datorita unui ,,cap limpede,, care nu are ce face cand doarme.
  2
  5
  Raportează
 • Vineri, 19 Martie 2021 16:49
  78.96.82.***
  Ascultă, georgică / george cel Mic (judecând după mărimea creierului, care este cât un sâmbure de măr)... tu îți acorzi o importanță prea mare în acest municipiu! NU îi pasă NIMĂNUI că tu și încă câțiva homeless nu vă convin schimbările! Iar cu protestul de care aduci vorba... 10.000 persoane?? Cifra ta este realizabilă doar dacă aduci cu autocarele o grămadă de "inteligenți" din mucurești! Totodată, în cazul în care ai uitat, a fost un protest legat de scumpirea impozitului pe mașină, iar dacă nu se găsea prefectul s-o conteste în instanță, astăzi fiecare proprietar de mașină plătea cât TREBUIE!

  V-ați învățat cu pomenile! Sper ca aceste schimbări legate de transport să fie implementate, cu câteva amendamente dure! Să văd acuma cine mai contestă! Poate Zâna Măseluță... XDD

  PS Rog frumos să nu mă mai atacați! Sunt un simplu cetățean, NU membru de partid, și am dreptul la opinie! Iar dacă voi fi consilier local într-o zi, o să-mi amintesc de voi și o să aduc numai inițiative ca acestea! Vă pupă tata!
  11
  4
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 19 Martie 2021 11:58
  89.136.76.***
  Normal ca isi permit sa isi bata joc de voi fiindca stiti doar sa comentati aici DAR SA PROTESTATI IN STRADA NU STITI. Voi trebuia in urmatoarea secunda dupa aparitia acestui articol sa fiti 10 000 in strada cu respectarea distantarii anti covid, sa va intindeti de la Primarie de pe Domneasca pana pe Basarabiei la Sediul Transurb
  5
  8
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 19 Martie 2021 11:56
  89.136.76.***
  Desfiinţarea Traseului 18 (Micro 13B – Bariera Traian) este condiţionată de finalizarea reţelei de troleibuz în Bariera Traian, dar justificată de suprapunerea cu Traseele 11 şi 22 până la strada Gării, şi prelungirea traseului troleului până în Bariera Traian.

  Care 22? Daca 22 va fi si el desfiintat?
  4
  6
  Raportează
 • postat de Frosa
  Joi, 18 Martie 2021 19:34
  92.80.129.***
  asa ne trebuie daca ne conduc niste habarnisti, transportul in comun in Galati va fi in haos.Traseele scoase de acesti intunecati, acopereau zone cu scoli, zone cu batrani, locuri de munca..Se stimuleaza cumva taximetria, jecmaneala populatiei care va fi nevoita sa cumpere 3 bilete pt un traseu, sau ce?
  7
  25
  Raportează
 • postat de lucian
  Joi, 18 Martie 2021 16:40
  92.223.167.***
  Oare cand va treziti la realitate? Bugetarii sunt singurii care o duc bine! Invatati copiiI vostri sa devina bugetari. Ei sunt “rasa” care primeaza , restul sunt maimute, asa cum sunt vazuti cetatenii de rand de unele "personaje multumite"! Babuini, giboni…
  In plus sunt obisnuiti sa se aprovizioneze din copaci, educatia nu a ajuns inca la usa domniile lor! Normal daca au ramas in secolul trecut!
  Atunci de ce sa nu sa se inconjoare tot orasul cu gard, ca la gradina zoologica si autobuzele sa transporte numai “personaje multumite” care sa admire “maimutele” care au votat, daca au votat, cum mananca bananele din pomul plantat! Sau laudat inainte de alegeri!
  Daca OMUL ar fi gandit ca aceste "personaje multumite", ramanea maimuta! De fapt ceea ce se intampla de ani in Galati si nu numai!
  Maimuta a devenit OM pentru ca a vrut mereu mai bine!
  SCHIMBAREA NU POATE VENI FARA O SCHIMBARE!
  9
  17
  Raportează
 • postat de Amadeus
  Joi, 18 Martie 2021 14:36
  5.13.241.***
  UBSD stie partidul tau de suflet ca le vorbesti urat oamenilor , locuitorilor acestui oras ?? Aici in comunitate sant si parintii tai , frati , surori , rude etc , stie seful tau ce asterni pe aici? Ca si tu ai pus umarul la modificarea traseielor si o sustineai sus si tare.Explicale oamenilor cu subiect si predicat ce e bine si ce nu e bine
  7
  23
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 18 Martie 2021 14:32
  89.136.76.***
  UBSD ESTI MAI PROST CA NOAPTEA PSD-IST DEMENT
  6
  22
  Raportează
 • postat de T Caru ps-d
  Joi, 18 Martie 2021 14:27
  86.124.203.***
  Proiect intelept , emanatii stiu ce fac . Si mai lasati gargara , mergeti pe jos ca din 40 pana in centru faci 40 minute . Miscare inseamna sanatate , ramai si cu lovea in chimir . In Galati sa fie 2 trasee , tramvai din 21 pana la bariera si troleu din 19 pana la gara . Toate masinile scoase din oras si depozitate pe centura iar in cartiere sa fie mult spatiu verde . Ca in Occident . Vrem sa traim civilizat dar cu creer de taran . Nu se pote .
  30
  5
  Raportează
 • postat de Aurelia
  Joi, 18 Martie 2021 14:22
  86.124.127.***
  Cred ca nu a trecut un an de la ultima modificare a traseelor. In loc sa se vina in ajutorul calatorilor mai mult ii incurca si calatoria cu Transurb devine tot mai grea si anevoioasa. Din gara si autogara pentru statia CEC Tiglina II, daca se scoate si traseul 20 (care deaja este deviat), nu mai este nici un mijloc de transport. Ca sa cobori la statia Tribunal care de fapt este la Penny trebuie sa mergi pe un trotuar stricat si sa stai la doua semafoare( foarte lungi) ca sa ajungi in statia CEC. Daca calatorul are si bagaje sau este mai in varsta atunci devine o aventura. Galatiul este un oras destul de mic de ce nu raman traseele cum au fost si asa deja deviate de ocolesti tot orasul. Si daca tot se modifica traseele vin cu rugamintea pentru inca o statie a traseului 24 pentru Tiglina II si strazile aferente, de la Hotel Turist si pana la Liceul Sf. Maria nu mai este nici o statie ( la tur ), ar putea fi amplasata intre Str. Bucurestii Noi si Crizantemelor, la retur este, statia Apaterm.
  3
  21
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Joi, 18 Martie 2021 13:27
  5.2.205.***
  Iar nu au dormit noaptea niste minti luminate.....bai desteptilor, autobuzele sunt putine si automat daca sunt putine ajung foarte greu in anumite zone.
  Si voi mutati/desfiintati/modificati.
  5
  37
  Raportează
 • postat de un observator
  Joi, 18 Martie 2021 13:03
  193.230.156.***
  Asa este, nu ne intreaba nimeni. Este pandemie?Este valul trei? Circulam dimineata spre serviciu cu 27 grupati ca oile. Cred ca si virusul nu se poate stapani si rade cu gura mare de transportul urban din GL. Nu va fi nicio imbunatatire. Mai rau vor evolua lucrurile.
  5
  44
  Raportează
 • postat de un galatean
  Joi, 18 Martie 2021 12:16
  5.12.179.***
  Daca nu este o pacaleala pentru 1 aprilie, atunci este deranj mare. Galati suporta ceea ce a votat. Un primar rupt de realitate, blocat in fier si beton, care habar nu are ce se petrece cu transportul in comun. La fel cei din consiliul local care, ca si primarul, isi misca fundul doar cu masinile personale sau de serviciu.
  Iar despre competenta celor de la Transurb ce sa mai spun? Sunt alesi special cei cu neuroni putini, de asta si situatia in care se afla societatea.
  Dragi galateni, eu va sfatuiesc sa va folositi la maxim masinile personale. Cei care puteti. Imi doresc sa dea faliment Transurb. Sau daca nu, sa devina o gaura atat de mare la buget, incat sa se faca un "reset" mai mult decat necesar.
  7
  45
  Raportează
 • postat de batranul fara nume
  Joi, 18 Martie 2021 11:51
  84.243.108.***
  cum Doamne iarta-ma vedeti voi oameni de 65-70 de ani carand bagaje prin Tiglina 1 din traseul 37 in alte trasee spre Gara CFR? Prin desfiintarea traseelor 9, 18 si 22 ve-ti vaduvi o intreaga comunitate de oameni din Tiglina 1, incepand cu Oraselul Copiilor si terminand cu Centrul de transfuzii, iar oamenii vor fi nevoiti sa meraga din Francezi sau de la ITM pana la Banci sau pana in Tiglina 1 sa ia un mijloc de transport! Voi vedeti ce aberatii scoateti din voi? Sau nu va pasa pentru ca voi vedeti orasul doar in fotografii sau din masini luxoase de zeci de mii de euro cu care epatati prin urbea noastra? Traseul 12 poate functiona pe ruta Piata Centrala - Micro 13B via Cosbuc, avand in vedere ca legatura dintre Piata Centrala si Bariera Traian se face cu traseul 35, iar traseele nou infiintate, spre exemplu 40, ar putea deservi zona pre-oraseneasca Odaia Manolachi, Satu Costi, Vanatori. La fel ar trebui gandit un sistem de legatura cu Sendreni, iar ca sa rupi legatura dintre Trecere Bac si Piata Centrala mie mi se pare un cosmar transpus intr-o fantezie personala a celui ce a facut aceste propuneri! Mai bine ati gandi un sistem de plata a tichetului de calatorie sau al abonamentului prin SMS, decat sa faceti astfel de modificari aberante! Iar cei din Dimitrie Cantemir vot fi arondati la transportul public din Braila? Domnule Primar, parintii Domniei voastra daca vor sa mearga la Piata Centrala, vor merge pe jos pana la statia din Tiglina 1?
  6
  33
  Raportează
 • Joi, 18 Martie 2021 11:47
  95.76.3.***
  Excelent! Având în vedere numărul uriaș de postaci agresivi și needucați, înseamnă că schimbările sunt foarte bune și trebuie implementate cu celeritate! S-au învățat toate primatele să sară din copac la baza acestuia pentru a fi preluați de autobuz, eventual până la ușa clădirii unde vor să ajungă!

  PS Sper să se planteze niște bananieri în fiecare stație ca să se poate aproviziona maimuțele, babuinii și gibonii... XDD
  54
  9
  Raportează
 • postat de Niles
  Joi, 18 Martie 2021 11:41
  77.111.247.***
  Trist. Vorba celor ce au scris inainte. Cei ce au propus modificarile astea nu au mers in viata lor cu autobuzele.
  Exista specialisti in transport in primaria Galati? Caci probabil ca iau banii degeaba.

  Pe de alta parte, felicitari primariei ca au adoptat ideea biletului de 60 de minute. Iar solutia cu abonament de 55 de lei este un compromis bun pentru actualul abonament pe o linie.
  6
  28
  Raportează
 • postat de Antidorel.
  Joi, 18 Martie 2021 10:27
  5.13.146.***
  Dorei au iesit la interval cu proiecre si idei toate in defavoarea cetateanului si spre binele lor si a celor ce i-au pus in acele posturi.Pentru cei ce au avut asemenea idei s-au urcat vreo data in autobuz sa zicem din D , Cantemir si sa vada cit face pina Damen si citi sint in autobuz cu un bilet apoi sa faca acelasi traseu din bucati sa stea sa astepte alt autobuz in 19 se inghesuie pana la potcoava si sa astepte iar un alt autobuz pina la damen .Daca dintr-o bucata faceai 35-40 minute din bucati sari ora lejer te inghesui si bine inteles trebuie sa comostezi alt bilet deci AVANTAJ DOREI si DEZAVANTAJ POPULATIA GALATULUI ce isi va pierde mai mult tip prin statii va plati mai mult si va merge mai inghesuit cu speranta ca o sa dispara covidul.traiasca cetateanul ce isi plateste impozitul la stat.
  6
  41
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 18 Martie 2021 10:26
  217.73.162.***
  Sa speram ca acest articol este o păcăleală pentru 1 aprilie !
  5
  48
  Raportează
 • postat de no taxi
  Joi, 18 Martie 2021 10:07
  78.96.59.***
  De ce se desfiinteaza traseele spre gara si autogara ? Are cineva interese pe la firmele de taximetrie ? Nu toata lumea isi permite sa se plimbe cu taxiul toata ziua. Traseul 18 nu trebuie desfiintat. Pentru a scurta suprapunerea cu traseul 11, ar putea fi deviat pe strada Traian intre str.Brailei si str. Basarabiei. ,,Specialistii,, de la primarie isi dau din nou cu stangul in dreptul, pentru ca se poate. Stivi despre ce e vorba nu ?
  7
  48
  Raportează
 • postat de ANDREI
  Joi, 18 Martie 2021 09:58
  81.196.245.***
  Eliminarea traseului 22 este o mare greșeală. CEI vor să ajungă la gara CFR vor fi nevoiți să schimbe la Parfumul Teilor cu alt autobuz care sigur nu se va sincroniza cu traseul 11 astfel făcând imposibilă ajungerea la timp pentru orarul trenurilor.
  4
  46
  Raportează
 • postat de Pastrati traseele consacrate
  Joi, 18 Martie 2021 09:43
  86.124.204.***
  E gresit cam tot ce se propune.
  Cel putin asta cu transbordarile ...
  Adica, de exemplu din Cantemir (si din statiile de pe traseul pana in M 19), ca sa sa mergi la Metro, ar trebui sa schimbi 3 autobuze. Si altele tot asa.
  Renuntarea la trasee si denumirile lor consacrate, este inca o greseala grava care se tot face. Acum a venit randul traseului 9, care are o istorie de 50 de ani sigur. Au mai fost si altele.
  Este echivalent cu pierderea traditiilor si a istoriei locale. Daca eu, galatean, nu mai stiu cu ce traseu se ajunge dintr-un loc in altul, fereasca Sfantul sa te mai intrebe cineva venit din afara (lasati asta cu informarea de pe internet).
  Asa s-au pierdut utilizatorii transportului public, dupa care acum plangeti. Cu astfel de masuri vor fi si mai putini, iar pierderile societatii si mai mari.
  Poate asta se doreste ?
  E o boala a sistemului administrativ din tara asta.
  Toti vor sa refomeze, sa schimbe ce a fost pana la el (crezand ca astfel isi justifica functia ?). De fapt e vorba de necunoastere, ca sa folosesc un termen bland.
  4
  49
  Raportează
 • postat de Citizen
  Joi, 18 Martie 2021 09:30
  109.103.134.***
  Așa este când vezi viața din birou și te deplasezi cu mașina de servici sau personală. Oamenii cu cap care lucrează sau încearcă să lucreze pentru oraș fac o propunere pentru cetățeni după care analizează și iau masuri. În loc să ajung la timp acasă sau la serviciu trebuie să schimb autobuze pentru că am bilet temporar? Și dacă autobuzul care face legătura a plecat mai stau încă 15_20 minute până vine următorul pentru zona în care merg? Seara când vii de la tren și ai traseul 9 direct până în Tiglina 3 nu este bun?... Trebuie sa iau orice până în Tiglina, după care sa iau sau să aștept după caz traseul 37. Ce logic pare... Dar vreau să vă văd pe voi consilierilor ca mergeți cu transport în comun la ore de vârf, nu să faceți ședințe foto când mai cumpărați câte un autobuz. Rușine să vă fie! Folosiți mașinile de servici în scop personal pe banii publici fără nici o justificare.... Cumpărături.. Copil la școală.. Plimbări... Lăsați-vă numerele de telefon să vă apelam când scăpăm autobuzul să ne ducă și pe noi șoferul personal ca să nu întârziem... După 30 de ani a-ți luat câteva autobuze și acum ne faceți și trasee pe unde să circulam cum vreți voi... Indiferent cine a fost la putere.... CONSULTAȚI CETĂȚENII ORAȘULUI CARE PLĂTESC TAXE ȘI IMPOZITE ȘI LUAȚI DECIZII CARE SĂ ÎI MULȚUMEASCĂ, NU VOI CARE STAȚI PRIN BIROURI ȘI NU A-ȚI LUAT PULSUL CU ORAȘUL DECÂT CÂND VIN ALEGERILE.... FRAȚII LUI PINOCCHIO... CARE IN CELE DIN URMĂ A DECIS CĂ TREBUIE SĂ FIE UMAN!
  5
  62
  Raportează
 • postat de radu
  Joi, 18 Martie 2021 09:19
  81.12.150.***
  Mare porcarie. Tocmai cand laudam municipalitatea din Galati pentru transporul in comun, vine un .....
  unul care se gandeste sa faca totul vrza ca doar el merge cu masina de sevici sau personala si foace toate proiectele din birou cu simulari pe calculator. Si daca tot sunt gratuite abonamentele pensionarilor de ce nu li se impune un orar de "plimbare" cu autobuzele in intervalele orare cand cei care inca mai au un loc de munca se deplaseaza la si de la servici si copii se duc si vin de la scoala (de exempu 9 - 14 si 17 - 21)?
  10
  34
  Raportează
 • postat de lili
  Joi, 18 Martie 2021 08:46
  82.77.88.***
  NENEA PRIMAR PLUS CAMARILA TA NU ÎȚI MAI BATE JOC DE GĂLĂȚENI DĂ-TE (DAȚI-VĂ) JOS DIN MAȘINELE PERSONALE ȘI VEDE-ȚI REALITATEAT RANSPORTULUI ÎN COMUN"DOMNILOR" ÎNAINTE DE A LUA DECIZII CARE PRIVESC CETĂȚENII ORAȘULUI1!!!!1
  6
  40
  Raportează
 • postat de Marius
  Joi, 18 Martie 2021 08:35
  89.136.4.***
  Pentru cei care comenteaza de Dimitrie Cantemir
  O sa fie traseul 41 cu o frecventa mult mai mare fata de cele 3 care sunt acum si odata ajunsi in Micro 19 se poate ajunge oriunde in oras fara a mai fi limitati la 3 trasee cu frecventa redusa.
  Si nu se platesc mai multe bilete pentru ca o sa fie biletul de 60 min. Iar in 60 min traversezi tot orasul.
  42
  9
  Raportează
 • postat de Sirbu Laurențiu
  Joi, 18 Martie 2021 08:24
  5.14.151.***
  Citiți atent. Proiectul este supus aprobării Consiliului Local. Transurb aparține de Primărie. Nu Transurb decide și da, călătorii nu au fost întrebați dacă este buna aceasta modificare!
  6
  35
  Raportează
 • postat de Teea
  Joi, 18 Martie 2021 08:04
  193.230.156.***
  Cei care avem deja cumparate abonamente pentru traseul 27 vom putea circula cu un alt traseu pana la Parc CFR? Sau vor veni "desteptii" de la Transurb si ne vor amenda ? Ma refer la distanta Garii - Parc CFR.
  Daca as avea putere i-as obliga pe toti cei care conduc Transurb sa circule doar cu autobuzele lor, sa simta pe pielea lor tot ce simtim si noi: asteptat zeci de minute in statii pentru ca autobuzul asteptat a trebuit sa intre conventie, super aglomeratia din autobuze atat diminesata cat si dupa amiaza, jegul de pe unele scaune din autobuze, modalitatea de a conduce autobuzul a unor soferi. Dar "duamnele" si "duomnii" de la Transurb habar nu au de toate astea pentru ca le pute sa mearga cu autobuzele.
  Iar pe galateni de ce i-ar intreba daca sunt de acord cu anumite modificari?? Cine sunt galatenii de pretind sa fie bagati in seama? Sunt niste fraieri obligati sa suporte toate idioteniile celor de la Transurb, pentru ca nu exista alta alternativa zilnica de transport.
  Au ajuns galatanii sa fie batatia de joc a Transurbului!!!
  5
  33
  Raportează
 • postat de Ionut
  Joi, 18 Martie 2021 07:52
  5.13.208.***
  Si acum e bataie de joc, pe Otelarilor dinspre Centru trec doar 10 si 27 . Problema este ca vin unul dupa altul, asa ca daca le-ai ratat stai 30 -40 minute in statie.
  5
  38
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 18 Martie 2021 05:44
  5.13.177.***
  Sunteti nebuni la cap cu aceste schimbari, ne aruncati in haos!
  5
  43
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Joi, 18 Martie 2021 05:12
  84.117.41.***
  De ani de zile va rugam sa fluidizati traficul in zona Damen
  prin prelungirea traseelor 10 si 24 pana la Bazinul Nou
  dar niciodata nimeni n-a venit cu un raspuns.
  Chiar nu este importanta acea zona?
  Sunt foarte multi salariati in acea zona a Portului Bzinul Nou
  si foarte important se va degaja traficul in zona Damen
  Chiar nu se poate? Dar vreti sa fiti alesi...Nu?
  Sa va aleaga dracu...de acum incolo!
  6
  32
  Raportează
 • Joi, 18 Martie 2021 03:27
  5.13.241.***
  Noaptea mintii chiar nu aveti ce face oare desfiintand numeroase traseie , cand vin la gara cu trenul ma invitati direct la taxiu cu atatea bagaje nu-i asa ? de ce sa merg direct cu autobuzul sau ar trebui sa sar din unul in altul cu tot cu bagaje, si din bariera direct cobor si astept altul pe vint pe ploaie ,
  4
  41
  Raportează
 • postat de Daniel
  Joi, 18 Martie 2021 02:04
  185.53.199.***
  Desfiinteaza trasee ca sa ne puna sa platim abonamente pe doua linii, acele noi abonamente scumpite si cu pana la 80%.
  4
  35
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 18 Martie 2021 02:04
  89.136.76.***
  RETARDATI. DESFIINTEAZA TRASEE FOARTE UTILE. PAI SI CEI DIN DIMITRIE CANTEMIR FARA MASINA cum vor mai ajunge in Galati? Ii sechestreaza acolo in cartier? Fara transport Public Dimitrie Cantemir devine un CARTIER PUSCARIE
  3
  36
  Raportează
 • postat de ADERIN
  Joi, 18 Martie 2021 00:54
  5.13.138.***
  Daca desfiintati traseul 9 si 37 va ajunge in tiglina 2 cu intrare la tur pe Regiment 11 Siret vor mai adaugate 1, 2 minibuze sau trolebuze?
  4
  32
  Raportează
 • postat de Un protestatar
  Joi, 18 Martie 2021 00:39
  89.136.0.***
  Asa ceva e strigator la cer! Bineinteles ca domniile lor nu-si dau catusi de putin interesul pentru galateni, mai ales ca ei merg numai cu masina la serviciu. Ce vor face cei ce depind cu adevarat de transportul in comun, cum ar fi cei din cartierul Dimitrie Cantemir, si-asa uitat de autoritati? Au facut vraiste toata organigrama traseelor, dar sa aduci astfel de modificari? Inseamna ca deviza lor ramane "Timpul trece, leafa merge".
  10
  76
  Raportează
 • postat de Calator pe traseul 22 cu grad redus de incarcare
  Joi, 18 Martie 2021 00:35
  46.97.176.***
  Mai este loc de cuvinte la adresa Transurb? "Traseul 22 are grad redus de încărcare." Cine a dedus asta? Traseele 11, 18, 22 sunt focare pentru această pandemie, dar nimeni nu vorbește despre asta. Aceste autobuze vin când doresc, călătorii așteaptă în stații și 40 de minute pentru niște trasee care pe orar par a veni foarte des, odată la 10 minute. Sunt curios cum vor putea suplimenta traseul 11 în urma dispariției celorlalte două trasee, mie nu-mi sună decât a bătaie de joc fără limite față de zecile de mii de oameni din această parte a orașului. Nu mai are rost să vorbim despre modificarea traseelor de la o zi la alta și despre acest șantier interminabil...
  5
  92
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.