Cine va proiecta şi construi un pod nou peste Siret, la Cosmeşti
Foto: Marian Calestru

Cine va proiecta şi construi un pod nou peste Siret, la Cosmeşti
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Asocierea OPERES - COSEDIL SPA a fost desemnată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) câștigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi construirea unui "Pod nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, km 7+620", cu preţul de 112.987.773 de lei fără TVA.

După cum aţi putut citi în Viața liberă - asocierea a fost, de altfel, unicul ofertant înscris la licitaţie.

„Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului", precizează CNAIR.

Vestea bună este că în cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații ale podului existent în vederea desfășurării traficului în condiții de siguranță în timpul execuției podului nou. După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru calea ferată.

Vom reveni.

Citit 6239 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.