UPDATE Schimbare de director la Transurb. De la conducerea AFDJ, la cârma transportului public

UPDATE Schimbare de director la Transurb. De la conducerea AFDJ, la cârma transportului public

În foto, Mihai Cadinoiu
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)
13 comentarii

UPDATE. Social-democratul Dorian Dumitru este noul director general al companiei Transurb, numit de Consiliul de Administraţie în locul lui Mihai Cadinoiu (membru marcant ALDE), care a demisionat. Numele noului director, care are o bogată experienţă la conducerea Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), a fost făcut public pe site-ul operatorului de transport public local şi confirmă ceea ce anunţam în "Viaţa liberă" încă 14 februarie.


Dorian Dumitru - de la conducerea AFDJ, la cârma transportului public

Anunţată de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, încă de la începutul lunii februarie 2021, schimbarea conducerii societăţii publice de transport local Transurb SA s-a realizat. Mihai Cadinoiu şi-a prezentat joi, 18 martie, demisia din funcţia de director general al SC Transurb SA, funcţie pe care a ocupat-o din 4 iunie 2018, mai întâi ca interimar, apoi prin concurs. Documentul prin care cere încetarea contractului de manager este adresat Consiliului de Administraţie al SC Transurb, care s-a întrunit tot joi, pentru a lua act de demisie. După cum ne-a declarat Mihai Cadinoiu, Consiliul de Administraţie a numit un nou director general, pe Dorian Dumitru, dorit de primarul Ionuţ Pucheanu în această funcţie. Nou director va decide dacă va da sau nu curs solicitării formulate de Cadinoiu în demisie, cea de încadrare pe durată nedeterminată în postul de director Exploatare la Transurb.

Argumentele schimbării

În februarie anul acesta, primarul Ionuţ Pucheanu a explicat că nu e vorba despre apartenenţa politică a conducerii Transurb, în majoritate formată din membri ALDE, ci despre managementul defectuos, care nu este o problemă de actualitate: "Este de neînţeles cum cu 60 de autobuze nou-nouţe oamenii nu reuşesc să le scoată pe toate pe traseu. Acolo este nevoie de o nouă mentalitate".

Primul pas a fost făcut luna trecută, prin numirea, la propunerea primarului şi prin votul consilierilor locali, a unui nou Consiliu de Administraţie (CA) provizoriu, format din doar cinci oameni de încredere ai edilului-şef.

Numele managerului dorit pentru Transurb de primarul Galaţiului, pe care noi l-am dezvăluit încă din februarie, Dorian Dumitru, a fost confirmat, de Ionuţ Pucheanu la Reperul Tv, care a admis că numirea are şi o componentă politică: faptul că îţi asumi politic pe cineva este însoţit şi de capacitatea managerială a celui pe care îl promovezi în postul respectiv. Cel pe care îl veţi vedea este un om cu extrem de multă experienţă: Dorian Dumitru, fost director la AFDJ peste 30 de ani".

Cine este noul manager Transurb

Potrivit CV-ului de pe site-ul AFDJ, Dorian Dumitru a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" Constanța - Facultatea de Navigație şi are un master în Administrarea afacerilor la Academia de Studii Economice București - Facultatea de Management. Şi-a început cariera ca ofițer de punte maritim la Întreprinderea de Pescuit Oceanic din Tulcea, apoi a îndeplinit funcţiile de ofiţer de puncte fluvial aspirant la bordul navelor fluviale, respectiv inginer cu atribuţii de exploatare flotă reparaţii, aprovizionare al AFDJ Galaţi, Secţia de Întreţinere şi Reparaţii Construcţii Hidrotehnice Galaţi. Şi-a început ascensiunea în 1990, ocupând prin concurs funcţia de şef secţie de Intervenţie şi Salvare Galaţi, apoi a devenit şef birou, director al Filialei de Intervenţie şi Salvare AFDJ, director executiv/ director exploatare la SC Remorcaj şi Salvare RESALV SA. Printre cele mai importante funcţii deţinute la AFDJ se numără: director căi navigabile, director general adjunct, director general şi, din nou, director general adjunct.

Dorian Dumitru a candidat la Consiliul Local pe lista PSD Galaţi la alegerile locale din 27 septembrie 2020.


UPDATE. Societatea de transport public local are, începând de ieri, un nou director, pe Dorian Dumitru, numit de Consiliul de Administraţie, după cum am aflat de la fostul manager al instituţiei, Mihai Cadinoiu.


Mihai Cadinoiu şi-a prezentat joi, 18 martie 2021, demisia din funcţia de director general al SC Transurb SA, funcţie pe care a ocupat-o din 4 iunie 2018, mai întâi ca interimar, apoi prin concurs. Documentul este adresat Consiliului de Administraţie al SC Transurb care, potrivit lui Cadinoiu, s-a întrunit pentru a lua act de demisia sa. După cum ne-a declarat Mihai Cadinoiu, Consiliul de Administraţie a numit un nou director, pe social-democratul Dorian Dumitru, dorit de primarul Ionuţ Pucheanu în această funcţie.

Nou director va decide dacă va da sau nu curs solicitării formulate de Mihai Cadinoiu în demisie, şi anume, încadrarea pe durată nedeterminată în postul de director exploatare la Transurb.  

Vom reveni.

Citit 10948 ori Ultima modificare Luni, 22 Martie 2021 01:35

13 comentarii

 • postat de Moustache Luni, 22 Martie 2021 11:01 141.0.12.*** Link la comentariu
  0
  11

  ,, Super-ecologică "

  ,,Uns" la Transurb, un marinar,
  Ce-i sprijinit clar de primar,
  Vrea pe tramvai și troleibuze,
  Doar catarg, cu multe pânze!

  Raportează
 • postat de radu Luni, 22 Martie 2021 09:08 81.12.150.*** Link la comentariu
  0
  7

  bine bine, dar cu faimoasa reforma a desfiintari sau modificari traseelor cum ramane?

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Duminică, 21 Martie 2021 00:22 87.146.47.*** Link la comentariu
  6
  21

  @UBSD.... parerea ta este irelevanta ca si celor ce mi-au dat dislike! Is cati-va gusteri de la partidul de ruj,... aceeasi echipa cu a ta.... cate se pare... in rest... numai resturi! Va va veni si vremea voua lipitorilor p...limii... cand veti fi trasi la zid! Eu nu am tangenta cu catunul demult economic!.... era in moarta clinica din 2004....

  pacat de orientarea geografica! atat! In rest multi melteni adusi datorita combinatului in 59... 69... unii s-au orasenizat altii tot asa la sapa de lemn cu limbaj din acelasi caroiaj au ramas!


  Cat priveste fisa mea... mentala... is mai sanatos si capabil decat multi din domeniu care se cred "medici"
  si-s praff... gandind mecanic si dand retele dupa plic si amintiri vechi!

  Raportează
 • postat de macarie banu Sâmbătă, 20 Martie 2021 19:54 95.76.3.*** Link la comentariu
  5
  24

  baaaaa.......lumeeeee.......care mai tineti minte,prin anii 2000...directorul de la Vin-Alcool a fost numit la APDM cu sub functii si la AFDJ......pentru ca se putea??!!!!.....Halal......aceeasi roata care se tot invarte...fiecare cand ii vine randul...........o mare porcarie.......

  Raportează
 • postat de Liliana Sâmbătă, 20 Martie 2021 19:23 62.231.94.*** Link la comentariu
  0
  24

  Căutați oameni competenți. Pote traseele mărginașe 10 și 27 care sunt paralele în proporție de 85% nu vor mai veni în stație unul după altul. Dacă ai întârziat le ai pierdut e amândouă odata.

  Raportează
 • postat de Andrei Cernega Sâmbătă, 20 Martie 2021 13:55 109.102.191.*** Link la comentariu
  6
  34

  Navigatia maritima pe Dunare, aproape ca a falimentat-o! Acum, urmeaza "navigatia" pe uscat ... trist!

  Raportează
 • postat de varza Sâmbătă, 20 Martie 2021 13:51 62.231.94.*** Link la comentariu
  6
  32

  Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca..........si pana acum.....Cel il recomanda pe navalist in functia de transurbist ????? Membru psd-ist. Ne-am lamurit.

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Sâmbătă, 20 Martie 2021 01:37 78.96.82.*** Link la comentariu
  34
  6

  iancule jianule... aberezi grav! Recomandare: vizită la medicul specialist! Stai liniștit, au destule banane în sala de așteptare!

  Eu voi completa fișa ta de externare! Pe 30 februarie, cu cea mai mare plăcere!

  Mult succes noului director! Întrucât administrația este strict legată de politică și PSD are majoritate, răspunderea principală pentru un viitor succes sau eșec la Transurb o va deconta domnul Ionuț Pucheanu! Oamenii obișnuiți și normali la cap își spun speranța în dumneavoastră, deci nu-i dezamăgiți! Faceți ca Galațiul să fie varianta social-democrată a Clujului, a municipiului Oradea etc.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 20 Martie 2021 00:22 91.9.244.*** Link la comentariu
  17
  45

  1Intr-un oras falit, caka tunul galati... doar sa fii naiv sa mai crezi ca aceasta persoana a fost aleasa si nu, numita!
  Relevanta ar fi cateva zeci de mii de locuri de munca... platite ca-n UE... dupa confiscarea tuturor averilor ilicite... alte ali si cei 4xxx de hoti! Pe cand: Niciodata!

  Raportează
 • postat de Navalist terestru Vineri, 19 Martie 2021 21:15 86.124.124.*** Link la comentariu
  9
  50

  Bun asa. De la naval la terestru... Acum o sa începem sa dragam o strada, doua străzi, un bulevard, doua bulevarduri.. . ?

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 19 Martie 2021 20:12 5.13.255.*** Link la comentariu
  7
  64

  Cum adica director exploatare ??? Nu tata, la AJOFM cu CV-ul in mana. La privat, sa-si arate competenta. De aia nu mergea treaba in Transurb, ca era nevoie de un director la exploatare ?

  Raportează
 • postat de Moartea pe uliță Vineri, 19 Martie 2021 13:00 5.13.214.*** Link la comentariu
  13
  53

  ... metafora, , la Apa- Canal, la AFDJ, la Transurb si asta doar pe prima "pagina", cautare pe gugal!

  Raportează
 • postat de Alexutz Vineri, 19 Martie 2021 11:54 5.2.205.*** Link la comentariu
  14
  73

  Cum am banuit in momentul in care primarul a anuntat ditamai "revolutia" in institutiile publice.
  Macar ati scris negru pe alb.....social-democrat si dorit de primar in functie. Calitatile si competentele conteaza mai putin.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro