UPDATE Schimbare de director la Transurb. De la conducerea AFDJ, la cârma transportului public

UPDATE Schimbare de director la Transurb. De la conducerea AFDJ, la cârma transportului public
În foto, Mihai Cadinoiu
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

UPDATE. Social-democratul Dorian Dumitru este noul director general al companiei Transurb, numit de Consiliul de Administraţie în locul lui Mihai Cadinoiu (membru marcant ALDE), care a demisionat. Numele noului director, care are o bogată experienţă la conducerea Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), a fost făcut public pe site-ul operatorului de transport public local şi confirmă ceea ce anunţam în "Viaţa liberă" încă 14 februarie.

Dorian Dumitru - de la conducerea AFDJ, la cârma transportului public

Anunţată de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, încă de la începutul lunii februarie 2021, schimbarea conducerii societăţii publice de transport local Transurb SA s-a realizat. Mihai Cadinoiu şi-a prezentat joi, 18 martie, demisia din funcţia de director general al SC Transurb SA, funcţie pe care a ocupat-o din 4 iunie 2018, mai întâi ca interimar, apoi prin concurs. Documentul prin care cere încetarea contractului de manager este adresat Consiliului de Administraţie al SC Transurb, care s-a întrunit tot joi, pentru a lua act de demisie. După cum ne-a declarat Mihai Cadinoiu, Consiliul de Administraţie a numit un nou director general, pe Dorian Dumitru, dorit de primarul Ionuţ Pucheanu în această funcţie. Nou director va decide dacă va da sau nu curs solicitării formulate de Cadinoiu în demisie, cea de încadrare pe durată nedeterminată în postul de director Exploatare la Transurb.

Argumentele schimbării

În februarie anul acesta, primarul Ionuţ Pucheanu a explicat că nu e vorba despre apartenenţa politică a conducerii Transurb, în majoritate formată din membri ALDE, ci despre managementul defectuos, care nu este o problemă de actualitate: "Este de neînţeles cum cu 60 de autobuze nou-nouţe oamenii nu reuşesc să le scoată pe toate pe traseu. Acolo este nevoie de o nouă mentalitate".

Primul pas a fost făcut luna trecută, prin numirea, la propunerea primarului şi prin votul consilierilor locali, a unui nou Consiliu de Administraţie (CA) provizoriu, format din doar cinci oameni de încredere ai edilului-şef.

Numele managerului dorit pentru Transurb de primarul Galaţiului, pe care noi l-am dezvăluit încă din februarie, Dorian Dumitru, a fost confirmat, de Ionuţ Pucheanu la Reperul Tv, care a admis că numirea are şi o componentă politică: faptul că îţi asumi politic pe cineva este însoţit şi de capacitatea managerială a celui pe care îl promovezi în postul respectiv. Cel pe care îl veţi vedea este un om cu extrem de multă experienţă: Dorian Dumitru, fost director la AFDJ peste 30 de ani".

Cine este noul manager Transurb

Potrivit CV-ului de pe site-ul AFDJ, Dorian Dumitru a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" Constanța - Facultatea de Navigație şi are un master în Administrarea afacerilor la Academia de Studii Economice București - Facultatea de Management. Şi-a început cariera ca ofițer de punte maritim la Întreprinderea de Pescuit Oceanic din Tulcea, apoi a îndeplinit funcţiile de ofiţer de puncte fluvial aspirant la bordul navelor fluviale, respectiv inginer cu atribuţii de exploatare flotă reparaţii, aprovizionare al AFDJ Galaţi, Secţia de Întreţinere şi Reparaţii Construcţii Hidrotehnice Galaţi. Şi-a început ascensiunea în 1990, ocupând prin concurs funcţia de şef secţie de Intervenţie şi Salvare Galaţi, apoi a devenit şef birou, director al Filialei de Intervenţie şi Salvare AFDJ, director executiv/ director exploatare la SC Remorcaj şi Salvare RESALV SA. Printre cele mai importante funcţii deţinute la AFDJ se numără: director căi navigabile, director general adjunct, director general şi, din nou, director general adjunct.

Dorian Dumitru a candidat la Consiliul Local pe lista PSD Galaţi la alegerile locale din 27 septembrie 2020.


UPDATE. Societatea de transport public local are, începând de ieri, un nou director, pe Dorian Dumitru, numit de Consiliul de Administraţie, după cum am aflat de la fostul manager al instituţiei, Mihai Cadinoiu.


Mihai Cadinoiu şi-a prezentat joi, 18 martie 2021, demisia din funcţia de director general al SC Transurb SA, funcţie pe care a ocupat-o din 4 iunie 2018, mai întâi ca interimar, apoi prin concurs. Documentul este adresat Consiliului de Administraţie al SC Transurb care, potrivit lui Cadinoiu, s-a întrunit pentru a lua act de demisia sa. După cum ne-a declarat Mihai Cadinoiu, Consiliul de Administraţie a numit un nou director, pe social-democratul Dorian Dumitru, dorit de primarul Ionuţ Pucheanu în această funcţie.

Nou director va decide dacă va da sau nu curs solicitării formulate de Mihai Cadinoiu în demisie, şi anume, încadrarea pe durată nedeterminată în postul de director exploatare la Transurb.  

Vom reveni.

Citit 14666 ori Ultima modificare Luni, 22 Martie 2021 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.